Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kaymakamlığı’ndan Gaziler ve Şehit Yakınlarına İftar

admin | 21 Mayıs 2018 | Ataşehir, Manşet A- A+

Ataşehir Kaymakamlığı geleneksel hale getirdiği şehit aileleri ve gazilerle buluşmayı sürdürüyor. Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu şehit yakınları ve gazileri iftarda ağırladı.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Akay, iftar yemeğine yoğun ilgi gösteren şehit aileleri ile gazi ve gazi ailelerinin masalarını dolaşarak onlarla yakından ilgilendiler.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Akay, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özata, Askerlik Şubesi Başkanı Celalettin Değirmenci, Ataşehir den sorumlu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Saruhan, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, kaymakamlık birim müdürleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ile Şehit aileleri ve Gaziler katıldı.

Kuranı Kerim ve duaların ardından okunan Ezanla oruçlar açıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; bu güzel Ramazan akşamında bizlerle birlikte iftar yemeğinde paylaşmak adına bir araya geldik. Davetimize iştirak ettiğiniz için teşekkür ediyorum afiyet olsun diyerek; “Cenabı Allah bu güzel günden istifade etmemizi ziyade eylesin. Bildiğiniz gibi dünyanın gözü önünde kutsal Şehrimiz Kudüs’e yapılan saldırıları kınamak için bir araya geldik. Bizler orada yaşatılan bu zulme dur diyoruz. Oradaki kardeşlerimize yürekten dua ediyoruz” dedi.

Karamehmetoğlu; “Geçtiğimiz beş yıl içinde Ramazan ayında düzenlediğimiz iftar yemeklerinde sizlerle beraber olduk. Rabbimize beraber şükür ettik. Allah hepimize hayırlı ömürler versin. Bir sonraki Ramazan da bu gelenek devam eder mi? Etmez mi?  Bilemem. Gelecek Ramazan ayında kim burada olur, kim olmaz bilemeyiz. Bu güzel vatana güzel hizmetler vermeyi bize nasip etsin. Bizler bu dünyadaki fani insanlarız, baki kalan kubbelerdeki hoş sedalardır” şeklinde ifade etti.

İftar yemeğinin sonunda katılımcılara daha önce poşetlere konulmuş lokum hediye edildi.

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.