Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kaymakamlığı Programında Atatürk Saygıyla Anıldı

admin | 11 Kasım 2019 | Ataşehir, Genel, Manşet, Üst Manşet A- A+

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. Yıldönümünde Ataşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sabah saatlerinde çelek sunumu ve ardından Saat 9’u 5 geçe saygı duruşu ile başlayan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü törenleri Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anma töreni açılış konuşmasını yapan Ataşehir Anadolu Lisesi Öğretmeni Yasemin Şahin, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve bugün hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade ederek; “O, yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle kalmamış, mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı olmuştur. Bu millet, bu vatan için onun gibi çok çalışacağız.  Biz Türkiye’yiz, biz Türk Milleti’yiz. Bu toprakları bize vatan kılanları asla unutmayacağız. Çünkü biz Alparslan’ız, Fatih’iz. Biz Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Kara Fatma’yız. Biz Mustafa Kemal’iz.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81’inci yılında rahmet ve şükranla andığını ifade ederek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk tarihinin en zor döneminin insanı ve lideri olduğunu vurgulayarak, 1.Dünya Savaşı sonrası devletimizin ve topraklarımızın işgal edildiği zor zamanda vatanın savunması, kurtuluşu için elini taşın altına koyan, görevden kaçmayan, kutlu bir mücadeleye giren, soylu kuşağın bir ferdi ve lider olduğunun altını çizdi.

Konuşmalardan sonra Atatürk’ün son dönemlerine ait slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan Atatürk konulu lirik ve drama gösterileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma kapsamında Ataşehir’de düzenlenen program öğrenci korosunun sunduğu Atatürk’ü konulu türkülerin ardından sahnede protokolle toplu fotoğraf çekimi ile anma töreni sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.