Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu Mevlana’da

admin | 27 Kasım 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

Kaymakam _ MevlanaMevlana Mahallesi Muhtarı ve Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Levent, mahalleleri ziyaret kapsamında Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nu misafir etti.

Recep Kenan/haberinasli.com

Develi Restoran’da, Mevlana Mahallesi Muhtarı ve Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Levent’in ev sahipliğinde kahvaltılı toplantı ile başlayan Ataşehir’in mahallelerini tanıma için ziyaret programının ikincisine, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Timuçin Başar ile birlikte; Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, Ataşehir daire müdürleri, Okul müdürleri, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, Ataşehir’in 17 mahallesinin muhtarları, Ataşehir İş Adamları Derneği (ATADER) Başkanı Gürbüz Kaya, dernek ve STK başkan ve yöneticileri, Spor kulübü başkanı, mahalledeki site yöneticileri ve mahalle sakinleri katıldı.

“Ataşehir kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu Ataşehir’in 17 mahalle muhtarlığını ziyaret ediyor. Ataşehir’in sorunlarını yerinde tespit etmek amacı taşıyan program; halkı, kamuya ait kurumları, okul, sağlık ocağı ve STK’ları tanıma amacı taşıyor” diye söze başlayan Mevlana Mahallesi Muhtarı ve Ataşehir Muhtarlar Derneği başkanı İsmail Levent, “özlem ve arzu içerisinde olduğu u güzel hareketten dolayı Kaymakam Beye teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Mevlana Mahallesi’ni tanıtan ve sorunlarını dile getirdiği kısa konuşma sonrası kahvaltı ve toplantı sonrası Mevlana Mahallesi’nde inceleme gezisi yapacaklarını söyledi.

MAKAMDAN DEVLET YÖNETME ALIŞKANLIĞIMIZ YOK

“Ataşehir’e geleli İki buçuk ay oldu. Bu süreçte 400 bin nüfuslu; değişik imkan ve şartları, olumlu –olumsuz yanları ile Ataşehir’de neler yapabiliriz diye düşündük. Kırsalda çalıştık. Makamdan, koltuktan devlet yönetmek alışkanlığımız yok” sözleri ile yönetim anlayışını açıklayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, 24 yıldır kamu hizmetinde olduğunu, bu güne kadar hep aynı yönetim politikasını izlediğini, köyleri, mahalleleri ziyaret ettiğini, halkı yerinde görmeyi arzu ettiğini ifade etti.

“Ataşehir’e geldikten sonra muhtarlarımız birlikte ziyarete geldiler” diyen Kaymakam Karamehmetoğlu, “Bende ‘sizler geldiniz ben de size geleceğim’ dedim.  İşte bu gelişlerden biri bu günkü geliş. Hepiniz hoş geldiniz” dikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü; “ Devletle vatandaş buluşturmasını tam manası ile gerçekleştirebildiğimiz takdirde, bu milletin önünde hiçbir engel kalmaz. Devlet vatandaşına mutlak itimat ettiği, vatandaş devletin işlemlerine, muamelelerine itimat ettiği gün Türkiye’nin kurtulduğu gündür. Elbette eksiklerimiz var. Ama bunu minimize etmek, vatandaşımıza hizmet sunumunda, kamu hizmetlerinin sunumunda; eşitlik, adalet, kalite ve insani değerlerden taviz vermeden, insanımıza sadece insan olduğu için değer verilmelidir. Geçen hafta Hüseyin Beyin mahallesi Ferhatpaşa’dan başladık.  17 mahallemizin tamamında muhtarlarımızı ziyaret ederek mahallelerimizi tanıyacağız. Yakalaşan seçimlerde muhtarlarımızdan değişenler olacaktır. Hiç fark etmez. Devlette hizmet kervanı yürür.

Ferhatpaşa’ya Gitmeseydim, Sadece İki Okul Olduğunu Fark Edemeyecektim

Bu sürede biz de Ataşehir’i, mahallelerini tanıyacağız. İmakan ve şartlarını göreceğiz. Sıkıntılarını, sorunlarını yerinde göreceğiz. Tespit edeceğiz. Elimizde doneler var. Ama ben geçen hafta Ferhatpaşa’ya gitmeseydim, sadece iki okul olduğunu fark edemeyecektim. 20 bin nüfuslu bir yerde sadece iki okul olduğu hafızamda kalmazdı.  Ben 20 bin nüfuslu bir ilçeden geliyorum. Mahallinde kamu hizmeti üretmek devletin hedefidir.

Kış geliyor. Dere yataklarını durumu nedir? Buları yerinde görebilme imkanı oluyor. Bunun yanı sıra; tanışma, kaynaşma fırsatı oluyor. Okul müdürlerimizle, öğretmenlerimizle, muhtarlarımızla tanışacağız. Sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile beraber; iş adamlarımızı, esnafımızı, mahallinde ziyaret edeceğiz. Bu başladığımız tarz inşallah oturur, vatandaşımız tarafından kabul görür. Bu çalışmanın faydasını göreceğimize inanıyorum. Bizler sizlerin; iş adamaları, muhtarlar, mahallelinin önerilerine devlet olarak açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kanunda bu yazıyor, bunu yüzde yüz uygulamalıyız demeyeceğiz. En fakirinden, ekonomik durumu en iyi insanımızın her türlü önerisine açığız” diye konuştu.

Batı ve Doğu Ataşehir Arasında Makas Açılıyor

Katılımcılardan söz alarak kendi durumları ile ilgili görüş bildirirken, Ataşehir İş Adamları Derneği (ATADER) Başkanı Gürbüz Kaya, Ataşehir’in iki önemli sorununa dikkat çekti.

Eğimli arazi yapısına sahip Ataşehir’de dere yataklarının imara açılması sonucunda baskın tehlikesi ve Kent Konseyi çalışmalarında da üzerinde durdukları Batı ve Doğu Ataşehir’deki ekonomik yapıda makasın açılmasına dikkat çekti. Bu konuda projeler üretilmesinin önemine değindi. Gürbüz Kaya, kenar mahallelerden oluşan Ataşehir’in her verileni emebilecek bir yapıya sahip olduğu ve giderek değerlendiğini söyledi.

Toplantı sonrası Mevlana Mahallesi’nde inceleme gezisine Mevlana Kız Teknik Meslek Lisesi’nden başlayan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve beraberindeki ekip, Ataşehir Şerif Ali Çiftliği Aile Sağlık Merkezi’ni ziyaret etti.

Akşemsettin İlköğretim Okulu, Ulubatlı Hasan Mesleki Eğitim Merkezi, Piri Reisi İlköğretim Okulu’nu da ziyaret eden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu bu kurumlarda incelemelerde bulunarak müdürler ve öğretmenler ile sohbet edip sorunlar hakkında bilgi aldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.