Hoşgeldiniz  

Ataşehir HEM Kursiyerlerinden Karma Resim Sergisi

admin | 26 Nisan 2019 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) geleneksel yılsonu sergisi Ataşehir Belediyesi NOVADA Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen tören ile ziyaretçilerine açıldı.

2018-2019 Eğitim-öğretim yılında Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nde öğrenim gören yaklaşık 200 kursiyerin yıl içerisinde yapmış oldukları eserlerin sergilendiği sergi’de toplam 232 eser yerini alırken, serginin açılışına ise Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Ahmet Etçi, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş,  AK Parti İlçe kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Okul Müdürleri, Kursiyerler, Eğitmenler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünün geleneksel yılsonu sergisinin hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler ve ziyaretçiler tek tek eserleri yerinde inceleyerek, eser sahibi kursiyerlerden eserlerle ilgili bilgi aldı.

200 kursiyerin hazırlamış olduğu 232 eserin sergilendiği sergi 26-28 Nisan tarihleri arasında 10.00-17.00 arasında sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. İsteğe bağlı olarak kursiyerler tarafından eserler müzayede edilerek satılabilecek. İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Merkezi’nde düzenlediği karma resim sergisi Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl 4.’sünü düzenlediği Ataşehir Eğitim, Kültür ve Sanat Festivali(ATAFEST) kapsamında 30 Nisan Salı günü Watergarden AVM’de sanatseverlerle ve ziyaretçileriyle buluşacak.

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş’ta etkinlik sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü olarak yıl içerisinde 60 farklı branşta kursiyerlerimize eğitimler veriyoruz. Özellikle resim, sanat, tasarım alanında birçok çalışmalarımız ile dönem içerisinde yaptığımız faaliyetleri sergi olarak ziyaretçilerimize sunuyoruz. Yine bağımlılıkla mücadele konusunda İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile çeşitli spor ve diğer branşlarda eğitimlerimiz aralıksız sürüyor. Vatandaşlarımızı halk eğitim merkezlerimizdeki kurslara katılmaya davet ediyorum” dedi.

2 grupta toplam 60 öğrencisi olduğunu belirten resim eğitmeni Banu Atabay Engin, “Resim Hayattır” gurubunda farklı teknikler üzerinde eğitimlerini sürdürdüklerini kaydederek; “İlk başlayanlarla reprodüksiyon tekniği ile eğitime başlıyoruz. Ünlü ressamların reprodüksiyon resimleri ile… Daha sonra biz bunu fotoğrafa veya özgün resim çalışmalarına döndürmeye başlıyoruz. Kendilerine ait çalışmaları, eserleri olsun diye. Yeteneği doğrultusunda klasik veya modern çalışmalar yaptırıyoruz. Yetenekleri ölçüsünde mutlaka bir çalışma teknikleri buluyoruz.” Diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.