Hoşgeldiniz  

Ataşehir CHP Dayanışma Gecesi: ‘İSTANBUL HAZIR, BİZİ BEKLİYOR’

admin | 07 Aralık 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Siyaset, Yerel Seçim Aday Adayları A- A+

Atasehir_chp_battal ilgezdiAtaşehir CHP İlçe Örgütünün düzenlediği ‘Dayanışma Gecesi’nde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ‘İstanbul Hazır, Bizi Bekliyor’ dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın ev sahipliğinde Ataşehir Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Örgütü “Daha Güçlü Bir Ataşehir İçin Elele” sloganı ile B. Çamlıca Sefa Restaurant’da  “Dayanışma Gecesi” düzenlendi.

Hakkı Altınkaynak ev sahipliğinde B. Çamlıca Sefa Restaurant’da düzenlenen CHP Ataşehir İlçe Örgütü “Dayanışma Gecesi” İstanbul Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen ile birlikte; CHP İstanbul Milletvekilleri Haluk Eyidoğan ve Celal Dinçer, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, CHP PM Üyesi ve Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Ayşe İnci Beşpınar, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Hışman, Namık Sürmen, Abdullah Der, CHP Ümraniye, Adalar, Maltepe ilçe başkanları, CHP Ataşehir Belediya Başkan Aday Adayları Sefa Sarısoy, Nurettin Öğütoğulları ve İbrahim Sözen, Ataşehir’in mahalle muhtarları, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, CHP Kadın Kolu başkan ve yöneticileri, Gençlik Kolu başkan ve yöneticileri, partililer ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

BİZ HAZIRIZ DA İSTANBUL BİZE HAZIR MI

Dayanışma Gecesi’nin açılış konuşması yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; Nurettin Sözen’den sonra İstanbul’a hasret kaldıklarını, yeniden İstanbul’a tepeden bakmak istediklerini söyleyerek, “Biz Hazırız da İstanbul Bize Hazır mı! Önümüzdeki dönem 2 yılda 3 tane önemli seçim yapacağız. 30 Mart 2014’te Yerel seçimler, 2014 Ağustos Cumhurbaşkanlığı ve 2015’te de genel seçimler” diye başladığı konuşmasında ülkenin bu günü ile ilgili değerlendirmeleri sonrasında, Atatürk’ün “Yurtta Barış Cihanda Barış” ilkesini hatırlatarak, komşuları ile savaş çığırtkanlığı yapan bir iktidarla karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Aydınların öğrencilerin içerde olduğunu söyleyen Hakkı Altınkaynak; “Ne yapacağız? Bütün bu olanlara seyirci mi kalacağız? Cumhuriyeti kuran, çağdaşlığa giden devrimleri yapan, ülkede çok partili sisteme giden yolu açan, ülkenin ufkunu açan özgürlükçü 1961 Anayasası ile örgütlenmeyi sağlayan ve güvence altına alarak imza atan CHP’liler bu duruma seyirci mi kalacağız?” diye sordu.

İSTANBUL HAZIR, BİZİ BEKLİYOR

Ümraniye İlçe Başkanlığı döneminde geceleri burada düzenlediğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yerin değişmediğini ancak bu gece kitlenin çok coşkulu olduğunu söyledi. Seçimlerde kimsenin belediyeyi alacaklarına inanmadığını ancak sokaktaki iktidardan bıkkınlığın görüldüğünü, bir çok kişiye yapılan teklifin kabul edilmediğini O gün aday olana Nurettin Sözen’in İstanbul’u aldığının altını çizerek bu gün de aynı durumun olduğunu söyledi.

Aday adaylarını cesaretlerinden dolayı kutlayan ve başarılar dileyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sözlerine şöyle devam etti;  “Bu partinin güzelliği ve özelliği buradadır. Herkes aday olmalıdır. Biz AKP değiliz. Bütün arkadaşlarımız aday olmalı ve doğruları söylemeli. Bir şeye inanmak gerekiyor; eğer biz kenetlenirsek, bir birimizi seversek İstanbul hazır, bizi bekliyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı adayımızı Sayın Genel Başkanımız açıklayacak. Adayımız kim olursa olsun Sayın genel Başkanımızın takdiridir. İnanıyorum ki 1 Nisan günü İstanbul’da seçimi alacağız. Ben kendi ilçemden bahsetmiyorum. Zaten Ataşehir’de hiçbir sıkıntı yok. Ataşehir’de ben aday olurken Cumhuriyet Halk Partisi’nin 50 bin oyu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 73 bin oyu vardı. 23 bin oy geriden başlayacaksınız. Bu seçimi nasıl alacaksınız? Arkadaşlar, inanacaksınız. Birbirinizi seveceksiniz. Herkes sokakta çalışacak. İnanıp güvendiğiniz zaman seçimi alırsınız. Biz arkadaşlarımızla böyle aldık seçimi”

Buradaki arkadaşlarından birçoğunun geçmişte partisine oy vermediğini söyleyen Battal İlgezdi, büyüklerinden öyle öğrendiğini ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti;  “Hangi anlayışta olursa olsun; ister alevi, ister suni, ister Laz olsun, ister Kürt olsun. Ben bu kentin belediye başkanıyım. Herkese aynı mesafede yaklaştım. Ataşehir’de hiç kimseyi ayırt etmedim. Bu anlayışımız böyle de devam ettireceğiz. Şu anda İstanbul’da 15 belediyemiz var.  Bu anlayışımıza devam edersek 25’e çıkar belediyemiz ve İstanbul’u da alırız. Cesaretli olalım yeter. Kendimizi kazanmaya hedeflemek zorundayız. Eğer inanırsak İstanbul’u alırız. 3 tane İstanbul adayımız var. Adım adım sokakları dolaşıyor. Sokakta çok iyi bir ilgi var. Bu gün bu iktidar demokrasi araçtır diyor, amaç değildir. Cumhuriyeti yasaklayanlardan, 29 Ekim’i yasaklayanlardan hesap soracağız. Bu gün varlığımızı Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz.  Siyasete yeni araç katmayacağız. Din Allah ile kulun arasındadır. İnsanlar isterse camiye gider, ister kiliseye gider, ister cem evine gider. Herkes bir birine saygı duyacak. Bu anlayışı oturtursak, İstanbul’da iktidar oluruz”

Büyük Çamlıca Sefa Restaurant’da gerçekleşen ve katılımcıların halayla eşlik ettikleri CHP Ataşehir Örgütü Dayanışma Gecesi’nde Hasan Karayel Yaşar Gümüş ve Coşkun Öz seslendirdikleri türkülerle geceye renk kattılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.