Hoşgeldiniz  

Ataşehir BİLSEM, Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi Oldu

admin | 04 Mayıs 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Teknoloji, Üst Manşet A- A+

İstanbul Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) olan eğitim kurumu adı İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi olarak değişti ve Zeka Gücü Atölyesi açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi olarak değişen ve İstanbul Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’nde Türkcell Zeka Gücü Atölyesinin açılışı Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde BİLSEM(Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi)’lerde gerçekleştirilen Zeka Gücü Projesi’nin 2019 yılındaki ilk durağı İstanbul oldu.

Hülya Özyürek müdürlüğünde eğitim vermeye devam edecek İstanbul Ataşehir Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan Zeka Gücü sınıfında özel yetenekli öğrenciler, potansiyellerini geliştirmek üzere en üst seviye teknolojik eğitime erişebilecek.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili’nin katılımı ile gerçekleştirilen törene Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş iler birlikte; Türkcell Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

33.ZEKA GÜCÜ SINIFI ve 30 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan tören, yeni adı İstanbul Ataşehir Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi olarak değişen BİLSEM okul müdürü Hülya Sezgin’in açılış konuşması ile devam etti. Türkcell BİLSEMK okullarının önemini vurgulayıp kurum olarak teknolojik eğitime destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, “Zeka Gücü” projesiyle bu desteklerini sürdüreceklerini, Türkiye genelinde 27 ilde toplam 33. sınıf kurulduğunu, 30 bin öğrenciye ulaşıldığını ifade etti.

81 ilde 22 bin öğrenciye geleceğin alfabesi olarak kabul edilen kodlama eğitimi için Maker ve Kodlama kiti dağıtıldığının kaydeden Ömer Barbaros Yiş, 6000 öğrenciye yüz yüze eğitim verildiğinin altını çizdi.

ZEKA GÜCÜ SINIFLARINDA BİLSEM’E GÖRE İŞLER YAPILIYOR

BİLSEM(Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi)’lerinin Zeka Gücü sınıfı açılışıyla, teknolojik alanda da zenginleştirildiğinin altını çizen Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Zeka Gücü sınıflarında tam BİLSEM’e göre işler yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkcell arasında Zeka Gücü sınıfları projesiyle de çok kıymetli ve önemli bir işbirliği yürütülüyor. Tüm BİLSEM’ler bu sınıflarla donatılana kadar sürecek. Turkcell’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

ZEKA GÜCÜ A’DAN Z’YE TURKCELL TARAFINDAN KURULUYOR

A’dan Z’ye Turkcell tarafından kurulan Zeka Gücü Laboratuvarları’nda öğrencilerin üretim ve tasarım süreçlerine destek olacak elektronik setler ve alet takımları bulunuyor. Proje, Türkiye’de “Maker Hareketi” (kendin yap-kodlama) konusunda atılan ilk adımlardan biri olarak da dikkat çekiyor. Üç boyutlu yazıcılardan maker kitlere kadar birçok ürünün yer aldığı laboratuvarlarda verilen yüz yüze eğitimler, www.zekagucu.com.tr üzerinden verilen online eğitimlerle destekleniyor. Projenin2020 hedefi 50 bin öğrenciye ulaşmak.

Ad değim ve Zeka Gücü Sınıfı açılış töreni, öğrencilerden oluşan koronun konseri sonrası öğrenciler tarafından projelerin tanıtımı ile devam etti.

PROF. DR. FUAT SEZGİN KİMDİR

24 Ekim 1924’te Bitlis’te doğdu. 1943-1951 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Şarkiyat Enstitüsü’nde İslami Bilimler ve Orientalistik alanında öncü bir yere sahip olan Alman orientalist Hellmut Ritter (1892 – 1971)’in yanında öğrenim gördü. Hocasının, bilimlerin temelinin İslam bilimlerine dayandığını söylemesiyle bu alana yöneldi. 1954’te Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde Buhari’nin Kaynakları adlı doktora tezini tamamladı. 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sırasında üniversiteden uzaklaştırılan ve 147’likler diye bilinen akademisyenler arasındaydı. 1961 yılında Almanya’ya giden Fuat Sezgin Frankfurt Üniversitesi’nde önce misafir doçent olarak dersler verdi. 1965 yılında Frankfurt Üniversitesi’nde profesör oldu. Arap-İslam Bilimleri Enstitüsü için hazırladığı bilimsel araç ve gereçlerin benzerlerini yaptıran Prof. Dr. Fuat Sezgin, Gülhane Parkı’nda bilimsel araç ve gereçlerin sergilendiği İstanbul İslam, Bilim ve Teknoloji Müzesi’nin kurucusu olarak açılışında öncülük etti.

30 Haziran 2018 tarihinde 94 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’in kabri Gülhane Parkı içinde, kurucusu olduğu İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi karşısında yer alıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.