Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi’nin 10. Yılında 10 Numara Festival

admin | 08 Nisan 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Kültür ve sanata verdiği değer ile dikkat çeken Ataşehir Belediyesi kurulduğu yıldan itibaren 10 yıl içerisinde önemli oyunların sahnelendiği tiyatro festivali gerçekleştiriyor.

Ataşehir Belediyesi kültür ve sanata verdiği değer ile dikkat çekiyor. Ataşehir Belediyesi kurulduğu yıldan itibaren bir tiyatro festivali gerçekleştiriyor.

Festivalde 10 yıl içerisinde yurtdışı ve yurtiçinden değerli sanatçıların oynadığı önemli oyunlar tiyatroseverlerle buluştu.

Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen festivalde “Aziz Nesin Vapuru”, “Nereden Nereye”, APEx / Çıkış Yolu Yok”, “Vee Perde…”, “Marko Paşa Müzikali”, “1984 / Büyük Gözaltı”, “meddah”, “Leenane’in Güzellik Kraliçesi”, “Bunu mu Demek İstedim?”, İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz”, “İyi Misin?”, “Suit”, “Eyvallah”, “Küllerin Arasından”, “İtaatsizler”, “Meçhul Paşa”, “Terminal”, “Merhaba”, “Evli ve Zavallı / Temel ile Fadime” ve “Parçalanma” tiyatroseverlerle buluştu.

Festival kapsamındaMSKM ve Neşet Ertaş Kültürevi’ndeNilgün Onat ile “Doğal Nefes, Doğal Ses” atölyesi, Erdal Taçyıldızile “Dramatik Yazarlık” atölyesi, Muharrem Uğurlu ile “Oynuyorum O Halde Varım” Oyunculuk Atölyesi, A. Ercan Tulunay ile “Lehçe ve Şive” atölyesi gerçekleştirildi.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler ile Devrim Evin de katıldıkları söyleşilerde tiyatronun dünü, bugünü ve yarını üzerine düşüncelerini anlattılar. Mizah yazarı Cihan Demirci de “MSKM’de Edebiyat Akşamları”nda, Türk edebiyatının ve tiyatrosunun öncü yazarlarından Haldun Taner’in ölümsüz eseri “Keşanlı Ali Destanı”nı anlattı. Taner ile tanışmalarını, “Keşanlı Ali Destanı” ile ilgili düşüncelerinin yanı sıra Haldun Taner’in edebiyatımızdaki yeri üzerine de görüşlerini anlatan Demirci, izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal da yaptığı değerlendirmede, 10.yaşını geride bırakan Ataşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden beri gerçekleştirdiği tiyatro festivali ile önemli bir organizasyona imza attığını söyledi. Yıllar içinde festivalin İstanbul hatta Türkiye çapında önemli tiyatro festivalleri arasına girdiği vurgusunu yapan Özkal, her sene “Ulusal ve uluslararası birçok tiyatro topluluğunu Ataşehir’de ağırlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Son yıllarda belediye bünyesinde yetişen tiyatro topluluklarının da başarılı prodüksiyonlarla festivalde yer almasının Ataşehir için çok önemli bir kazanç olduğunu belirten Özkal, bu ekipleri daha da profesyonelleştirme yolunda ilerleyeceklerini ve sadece ilçe içinde değil Türkiye çapında turneler düzenler hale getireceklerini ifade etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi’nin “Ataşehir’i kültür ve sanatın merkezi haline getireceğiz” sözünü gerçekleştirmek için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, önümüzdeki dönemlerde yeni kültür merkezlerinin de hizmete girmesiyle Ataşehirlileri 7’den 77’ye her yaşa hitap eden etkinliklerle ve sanat eğitimi programlarıyla buluşturacaklarının müjdesini verdi.

“ATAŞEHİR’DE YAŞADIĞIMIZ İÇİN ŞANSLIYIZ”

Festival kapsamında sahnelenen oyunlara da tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.

MSKM’de yapılan etkinliklerin müdavimlerinden Şerife ve Nevzat Aksoy çifti de Ataşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen tiyatro festivaliyle ilgili düşüncelerini anlattılar.

Şerife Aksoy, Ataşehir Belediyesi yetkililerini yürekten kutladığını belirterek, “Hem Ataşehir’de yaşayanların ufkunu açmak hem de bizi sanatla buluşturmak gibi önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Tiyatro, konser, söyleşi, edebiyat ve pek çok konuda çok güzel işler yapıyorlar. Hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Ataşehir’de yaşadığımız ve bu etkinliklere katılabildiğimiz için şanslıyız ve mutluyuz,” derken eşi Nevzat Aksoy da Ataşehir’deki kültür etkinliklerinin hayatlarına renk getirdiğine, güzelleştirdiğine dikkat çekerek, “İnsanların yüzlerine baktığınızda memnuniyetlerini görmek mümkün. Ne kadar önemli bir iş yapıyor belediyemiz anlatamam. Emeklerine sağlık,” şeklinde konuştu.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki etkinlikleri düzenli olarak takip eden Ayşe Akçın ise düşüncelerini şöyle anlattı: “Tiyatro festivalinde, seyretmek istediğim ancak gidemediğim oyunlar vardı. Bu fırsatı da değerlendirdim. MSKM’deki etkinlikler gayet güzel, aydınlatıcı…”

35 YIL SONRA TİYATRO KEYFİ

Burdur’da yaşayan ve Ataşehir’deki yengesi Ayşe Akçın’ı ziyarete gelen Zarife Özcan da yüzündeki gülümsemeyle anlattı duygularını: “En son çocukluğumda tiyatroya gitmiştim. Önceki gelişlerimde tarihler nedeniyle birlikte gelme imkânımız olmamıştı.35 yıl aradan sonra yengemle birlikte bir oyunu seyrettiğim için çok mutlu oldum. Çok mutlu oldum.”

ATAŞEHİR BELEDİYESİ HAYATIMIZA RENK KATTI

Sarmaşık Gülleri Kadın Tiyatro Topluluğu’nda 3 yıldır tiyatro yapan Fatma Kayadibi de MSKM’nin müdavimlerinden… Bugüne kadar 35 kere sahneye çıkan Fatma Kayadibi, her fırsatta MSKM’de etkinliklere eşiyle birlikte katıldıklarını, kültür ve sanatın hayatlarına anlam kattığını söyledi.

Sarmaşık Gülleri Kadın Tiyatro Topluluğu’nun teknik ekibinde yer alan YusufKayadibi ise eşiyle birlikte her an sanatla iç içe olduklarını vurgulayarak, “Eşimle sanat için el ele verdik. Eşim sahnede, ben de perde arkasındayım. Eşim mutlu, ben de çok mutluyum. Hayatımıza renk katan Ataşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ederiz,” şeklinde konuştu.

Yücel Süleymanlıgil de 55 yıldır tiyatroya giden bir tiyatro sevdalısı… Tiyatronun kendisi için bir tutku olduğunu belirten Süleymanlıgil, “Fırsat buldukça MSKM’ye geliyorum. Bu imkânları bize sağlayan yetkililere nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum, sağ olsunlar…” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.