Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi’nden Yunus Emre Özel Eğitim’e Ziyaret

admin | 26 Ekim 2017 | Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi ekipleri yenilenerek eğitime başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’na ziyaret gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı’nın eşlik ettiği Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ziyaretine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ile birlikte Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gürsel Sarımaden, Çevre Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Muhtarlık İşleri Müdürü Burcu Der Hasanoğlu katıldı.

Başkan Yardımcısı başkanlığındaki birim müdürlerinden oluşan Ataşehir Belediyesi ekibi ile Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı’nın aralarında olduğu ziyaretçilerini kapıda karşılayan Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Ahmet Özgül, konuklarına okulu gezdirdi. Sınıfları ve özel derslikleri gezen ekibe okul hakkında bilgi veren okul müdürü Ahmet Özgül, 31 Ekim günü gerçekleştirilecek okulun resmi açılışın davet etti.

EĞİTİM YUVASI OLMAYI HEDEFLEDİK

Çoklu engelli öğrencisi olan az sayıda okul olduğunu, orta ve ağır engelli otizm, down sendromlu öğrencilerin sınıfları olduğunu kaydeden Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu Ahmet Özgül, 4’er kişilik 12 sınıfı olan, 3 branş öğretmeni ile stajyerler birlikte her sınıfta 4 öğretmen ile eğitim verdiklerinin altını çizerek, “Biz öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle eğitim yuvası olmayı hedefledik. Sizlerin desteği ve yardımından mutluluk duyarız. Velilere yönelik ahşap boyama, el sanatları kurslarımız var. Velilerin rahatlaması çocukların davranışını değiştiriyor” dedi.

BAŞKAN İLGEZDİ’NİN TALİMATI VE GÖREV TANIMINDA EĞİTİME DESTEK VAR

Ziyarete vesile olan Yenişehir Muhtarı Mustafa Arı’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin verdiği talimatlar ve görev tanımında bu tür eğitim kurumlarına desteklerinin istendiğinin altını çizerek, “Açılışta bizler yanınızdayız. İlçe Milli Eğitim’e bağlı okulların tadilatı ve onarımını, temizliklerini yapıyoruz. Burada bu okulun olması bizleri sevindirdi.  Bu gibi okullara ihtiyaç var. Fiziksel durumu uygun, öğretmenleri bilinçli Türkiye genelinde gördüğüm okullardan bir tanesi. Kadrolar da eğitimli… Sizlere başarılar diliyorum. Ailelerin sorunlarıyla ilgilenmek için yanınızdayız. Alt yapımız var, öğretmenlerimiz var. Ailelere yönelik kurslar düzenleyebiliriz. Sizlerle ortak proje üretmeye her zaman hazırız. Aileler ve çocuklarla ilgili özel sorunlar olursa birebir görüşmeye her zaman hazırız.” diye konuştu.

ÇOK ÖNEMSİYORUZ, HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin selamını ileten Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, belediye tarafından çocuklar için hazırlanan hediyelerin dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, her zaman yanlarında olacaklarını ifade ettiği Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunu ve öğrencilerini çok önemsediklerini vurguladı.

BELEDİYENİN HAZIRLADIĞI HEDİYELER DAĞITILDI

Ataşehşir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, birim müdürleri ile Yenişehir Mahalle Muhtarı Mustafa Arı ve müdür Ahmet Özgül’ün aralarında olduğu okul yöneticileri Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediyelerini Yunus Emre Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerine takdim ettiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.