Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi Meclisi Haziran’ı Tartışmalı Kapattı

admin | 14 Haziran 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi Meclisi 3’üncü Seçim Dönemi 1’inci Toplantı Yılı Haziran Ayı Toplantılarının ikincisi 13 Haziran 2019 Pazartesi günü Saat 17:00’de Sevgi Uluğ başkalığında gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleşen Haziran ayı 2. Oturumu ve son toplantısında, gündem maddesinde yer alan park ismi görüşmesi tartışmalara neden oldu.

Ataşehir Belediyesi Meclisi Haziran Ayı toplantılarının son birleşimi Meclis 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ başkalığında yapıldı.

Gündem dışı konuşmalarda oturum başkanı Sevgi Uluğ, Ak Parti Grup sözcüsü Haluk Sadıkoğlu ve CHP grup Başkanvekili İlhami Yılmaz vatan savunmasında şehit olan polis ve askerlerimize rahmet, yakınlarına sabır, gazilerimize de şifa dileklerini ifade ettiler.

Gündem dışı söz alarak kürsüden Meclise hitap eden MHP’li Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, Türk milliyetçiliğinin önemli isimlerini ölüm yıldönümlerinde minnet ve rahmetle anıp, 23 Haziran seçimlerinin ve öncesinde adayların yer alacağı canlı yayının birleştirici ve bütünleştirici olması temennisinde bulundu.

ASANSÖR BAKMI SÖZLÜ ÖNERGESİ

Gündem dışı söz alan Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu, asansörlerin yıllık bakımı ve yeşil etiket uygulaması konusu ile sözlü önergesine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili İlhami yılmaz, asansör firmalarının Bakanlık tarafından akredite olanlar arasından seçildiğini tarifelerin de bakanlıkça belirlendiğini ifade etti.

Sadıkoğlu, Batı Ataşehir’deki bir araziye toprak dökümü konusunda bilgi talebini içeren soru önergesine ise İlhami Yılmaz konu hakkında bilgisinin olmadığını belirtip, araştırdıktan sonra Meclisi bilgilendireceği yanıtını verdi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündeme geçilerek 14 maddelik gündemin görüşülmesine başlandı.

ÇŞB Murat Kurum’un Ataşehir’deki programı ile ilgili Meclis’e bilgi aktaran Ak Parti sözcüsü Sadıkoğlu, 4.maddenin görüşülmesi sırasında söz alarak. Küçük parsellerin takas yöntemiyle toplanarak projelerde kullanılabileceğine işaret etti.

CHP Ataşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, satışa konu olan parselin konutlar arasında kalan bir arsa olduğunu, planda tadilat yapılarak yapı yapılabileceği ve bunun da zor olduğunu, satışa uygun olduğunu ifade etti.

TARTIŞMALARA KONU OLAN 10. MADDE KOMİSYONA GERİ ÇEKİLDİ

Gündemin 10. Maddesinde yer alan Atatürk Mahallesindeki kamusal yeşil alana “Sanat Parkı” adı verilmesi teklifi tartışmalara sahne oldu. Söz konusu alanın “Alparslan Türkeş Sanat Parkı” adı verilmesi talebi kabul görmeyen Ak Parti Grubu tarafından Aykırı teklif verme isteği tartışmaları daha da alevlendirdi. Bunun üzerine Her iki Gurup tarafından uzlaşı ile verilen teklifle 10. Maddenin komisyona geri çekilmesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Haziran ayı son birleşimindeki gündem maddelerinden 1, 6, 7, 8, 9, 11, 12, ve 13. Maddeler oy birliği, 2 ve 3. Maddeler Cumhur ittifakı ret oyları ve oy çokluğuyla, 4, 5, 9 ve 14. Maddeler ise Ak Parti grubunun red oyları ve oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddeleri görüşmeleri sırasında söz alan CHP’li üyeler Sadık Kayhan, Abdullah Der İnan Bektaş ve Oğuz Sarul, MHP’li üye Hakan Arıkaya ile Ak Partili üye Şerafettin Bal ilgili maddeler hakkında görüş ve eleştirilerini dile getirdiler.

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 13. Juni 2019

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Gepostet von İTV Haber am Donnerstag, 13. Juni 2019

Gündemdeki maddelerin görüşmelerinin tamamlanması sonrasında, oturum başkanı Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 01 Temmuz Pazartesi günü Saat 17:00’da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.