Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediye Meclisi’nde İlk Kadın Başkan: Sevgi Uluğ

admin | 18 Nisan 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi başkanlığındaki ilk toplantıda Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili görevine seçilen Sevgi Uluğ meclis yöneten ilk kadın başkan oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yerel Seçimi’nde şekillenen 3.Seçim Dönemi Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, kutlamaları kabul ettiği Meclis Başkanlığı makamında www.itvhaber.com ‘u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensuplarına açıklama yaptı.

3.Seçim Dönemi Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili seçilen Sevgi Uluğ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Beklediğimiz gibi Ataşehir’de CHP ve Sayın Battal İlgezdi başkanımız kazandı. Meclis üyesi olarak bizde görev yapmak üzere seçildik. Başkanımız İlçe Başkanımızla birlikte beni arayarak Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili görevine düşündüklerini söylediler. Bana verilen bu görev beni onura etti. Ben Belediye Başkanıma ve İlçe Başkanıma bana bu yolu açtıkları ve bu göreve layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Çalışacağız, başarılı bir dönem olacağına inanıyorum.” Diye konuştu.

31 Mart Yerel Seçimi’nde kadınların öne çıktığına işaret eden Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, bu konuda Ataşehir’in öncülük yaptığını vurgulayarak; “Bu seçimde Ataşehir’de 5 kadın muhtar seçildi. Şimdi meclis başkanlığı görevi de bana verildi. Biz her yerde her alanda kadınların desteklemesi, cesaretlendirilmesinden yanayız. Aslında Ataşehir öncü bir ilçedir. Bizim AKAGİM, Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi gibi bir kurumumuz var. Buda Avrupa Birliği projesidir. Ataşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği bir projedir. Yeterince bu projeden söz edilmediğini düşünüyorum. Çünkü orada da işini yapmak isteyen, işinde ilerlemek isteyen kadınlara eğitim ve KOSGEB ile diğer destekler verilmekte. Bu proje çok sayıda başarılı iş kadını çıkmakta… Kadınların her alanda donatılması, desteklenmesi yüreklendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor. Demokratik bir seçim oldu. Meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.