Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Çalışmasını Tamamladı

admin | 09 Ocak 2020 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Ataşehir MHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi 3.Seçim Dönemi 1. Toplantı yılı Ocak ayı toplantıları Meclis 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Grup toplantıları sonrasında Saat 17:00’da toplanan Ataşehir Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşerek oyladı.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANDI

Gündem başlamadan söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Av.Mustafa Naim Yağcı, gündem dışı konuşmasında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında asın çalışanlarının gününü kutladı.

Ak Partili üye Şerafettin Bal, Su Deposu mevkiindeki otopark alanı ve Ferhatpaşa’da bulunan sağlık tesisi tabelası ile ilgili sözlü önergesini sundu.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri ile ilgili görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında asın çalışanlarının gününü kutladı.

Gündemdeki 2. Maddede yer alan Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi Sözleşmesi’nin de yer aldığı 2. Madde üzerinde Ak Parti, CHP ve MHP sözcüleri görüşlerini belirterek konu üzerine muhalefet gerekçelerini açıkladılar.

MECLİS OLARAK NEYE ONAY VERECEĞİMİZİ BİLMEK İSTERİZ

Gündemdeki 5. Maddede yer alan DMO (Devlet Malzeme Ofisi)’den araç satın alımı ile ilgili maddede de tartışmalar yaşandı. Meclis olarak neye onay vereceğini bilmek istediklerini ifade eden Ak Parti Grup Sözcüsü Naim Yağcı, hangi müdürlüğe ne kadar araç alınacağını bilmek istediklerini kaydetti.

MÜDÜRLÜKLERİN İHTİYACA GÖRE ARAÇ PARKI DEĞİŞİR

Belediye’nin müdürlüklerinde ihtiyaca göre araç parkının değiştiğini. Zorunlu ihtiyaç dışında müdürlüklerin ihtiyacı olan araçların Belediye Kurumunun havuzundan temin edildiğini söyledi. İlhami Yılmaz, gündem maddesinin sadece araç satın alımı izni içerdiğini, Belediye’nin araç alımı konusunda kurum içi dağılımının gündem maddesinin konusu olmadığını ifade etti.

BAZI ARAÇLARI İLGİLİ MÜDÜRLÜKLERDE, BAZI ARAÇLAR HAVUZDA

CHP’li Meclis üyesi ve aynı zamanda Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Meclisin satın alma gerçekleştirmediğini satın alma öncesi Meclis kararı istendiğini kaydederek; “Satın almayı gerçekleştirecek olan kurum içerisindeki ilgili müdürlüktür. Sadece belediyenin bu araçları alabileceği kararı veriliyor. Arkadaşlarımızın belediyelerdeki işleyiş konusunda eksik bilgileri var. Belediyelerde müdürlüklerde şu kadar araç olacak diye kural yoktur. Kar yağar araçlarınızı burada kullanırsınız. Çevre müdürlüğünün ihtiyacı olur o aracı oraya gönderirsiniz. Bazı araçları ilgili müdürlüklerde kalırken, bazı araçlar havuzda bekletilir. Hiçbir belediye bu ekonomik koşullarda ihtiyacı yokken araç almaz.” Dedi.

Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu’da madde üzerinde görüş belirterek, komisyon raporlarına açıklık getirilmesinin, detay verilmesinin meclis toplantılarının daha verimli geçmesini sağlayacağına işaret etti.

Görüşülerek oylanan gündemdeki maddelerden 1, 3, 4 ve 5. Maddeler oy birliği; 2 madde ise Ak Parti ve MHP’li üyenin muhalefeti, CHP Grubunun oyları ile ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Oturumu yöneten Meclis 1 Başkanvekili Sevgi Uluğ, gündemdeki maddelerin görüşülmesinin tamamlanması ile ve gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesiyle 3 Şubat 2020 Pazartesi günü Saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.