Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediye Meclisi 2019 Yılını Oy Birliğiyle Kapattı

admin | 06 Aralık 2019 | Ataşehir, Genel, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Aralık ayı toplantılarının son birleşiminde Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, görüştüğü gündemdeki maddelerin tamamını oy birliği ile onayladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Gündem dışı konuşmada 25 Aralık’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatan İlhami Yılmaz, Allahtan rahmet diledikleri İnönü’yü saygıyla andıklarını ifade etti. Yılmaz, 2019 yılının son toplantısı olması nedeniyle üyelerin yeni yılını da kutladı.

Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ, Dünya Mühendisler Günü olması nedeniyle kutlama mesajını aktardı.

15 MADDEDE İLK DEFA OY BİRLİĞİ SAĞLANDIĞI

Ataşehir Belediye Meclisi, tarihinde ilk kez görüştüğü gündemdeki 15 maddenin tamamında görüş birliği sağlanarak oy birliği ile kabul etti. Bu konuda düşüncelerini aktaran CHP grup başkanvekili İlhami Yılmaz, 11’inci yılın sonunda gündemdeki 15 maddede ilk defa oy birliğinin sağlandığını ifade edip, bu kapsamda meclis üyesi arkadaşlarına teşekkür etti.

Yoklamada çoğunluğun sağlanması ile önceki toplantı tutanakları okunup oylandı ve kabul edildi. Ak Parti Grubu tarafından verilen önerge okunup oylandı ve başkanlık makamına havalesi kabul edildi.

MEHMET AKİF ERSOY VE ŞEHİTLERİ YAD ETTİ

Gündeme geçilmeden gündem dışı konuşmalara geçildi. Gündem dışı söz alan Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Naim Yağcı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Kurtuluş Savaşı şairi, fikir öncüsü, Kuvvayı Milliye ruhunu pekiştiren, Kurtuluş mücadelecisi”  olarak niteleyerek; rahmetle, minnetle ve şükranla yad ettiklerini kaydetti.

Yağcı, Sarıkamış Şehitleri anma günü kapsamında, Sarıkamış, kurtuluş ve diğer savaşlardaki şehitlerimizi, ecdadımızı rahmet ve minnetle yaad ettiğini dile getirdi.

ESMA ERSİN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Ak Partili Meclis üyesi Esma Ersin de aldığı sözde, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andığını içeren kutlama mesajını dile getirdi. Önceki gün katledilen Ceren Özdemir’i de rahmetle andığını kaydeden Esma Ersin, bu tür cinayetlerin yaşanmaması dileğini ifade etti.

ÇALIŞMA GÜVENLİKLİ DÜZENLEMELER İÇEREN İŞ YASASI

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında gündem dışı söz alarak kürsüden konuşma yapan CHP’li Meclis Üyesi Tuğba Dönmez, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle son 10 yılda hayatını kaybeden 1754 maden işçilerini anarak, güvenliksiz çalışma koşullarına dikkat çekti. CHP’li Dönmez, çalışma güvenlikli düzenlemeler içeren iş yasasının gündeme alınması gerektiğini kaydetti.

BU GÜN KADIN TEMSİLİYETİ ALANINDA 119’UNCU SIRADAYIZ

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nün Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanmalarının 82’inci yıl dönümü olduğunun altını çizen CHP’li Meclis Üyesi Tuğba Dönmez, kadınların 1935 yılında parlamenter sistemde 17 kadının Meclise girdiğini, Türkiye’nin Parlementer kadın sayısıyla dünyada 2.sırada yer aldığını, bu gün kadın temsiliyeti alanında 119’uncu sırada yer aldığını ifade etti.

CEREN ÖZDEMİR’İN TEK SUÇU, BİR BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜREBİLECEK OLMASI

Ordu’da katledilen Ceren Özdemir ile birlikte kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini gündeme getiren CHP’li üye Dönmez, katilin; “Kafamda birini öldürmek vardı. Bunun için yola çıktım. Bir bıçak darbesiyle öldürebileceğim birini arıyordum.” Şeklindeki sözlerine dikkat çekerek, “Ceren Özdemir’in tek suçu, bir bıçak darbesiyle öldürebilecek olması.” Olduğunu ifade etti. Dönmez, 20’ye yakın suçu olan birinin nasıl oluyor da açık cezaevine geçebiliyor? Diye sordu.

AK PARTİ SIRALARINDAN TEPKİ GELDİ

Dönmez’in iktidarın kadın cinayetleri ile ilgili politikalarına yönelik eleştirileri Ak Parti grubu tarafından tepki ile karşılandı. Masalara vurarak tepkilerini ortaya koyan Ak Partili üyeler, bağırarak üyenin konuşmasını engellemek ve daha sonra da Meclisten özür dilenmesini istediler.

MECLİS ÜYESİ OLMANIN HADSİZLİK YAPMA YETKİSİ VERMEZ

Ataşehir Belediye Meclis üyesi olmanın hadsizlik yapma yetkisi vermeyeceğini kaydeden Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Naim Yağcı, hükümeti itham altında bırakacak ifade kullanma hakkı vermeyeceğini ifade ederek; “Meclisin saygınlığına herkesin dikkat etmesi gerekir. Mecliste Diyarbakır annelerinden, dağa kaçırılan çocuklardan bahsettik. Terör diyemeyen, şehitler gelirken ağzını açamayanlar çıkıp buradan ahkam kesemezler. Hedef gözeterek konuşuyor. Biz bırakın kadın inayetini her hangi bir canlıya zarar vermeyen medeniyetten geliyoruz. Cinayeti Savunan mı var?” şeklinde konuştu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN VAR GÜCÜYLE DEVAM EDİYOR

“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla arkadaşımız konuşma yaptı.” CHP’li Meclis Üyesi Tuğba Dönmez’in duygusal bir konuşma yaptığını vurgulayan CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz kadına yönelik şiddetin var gücüyle devam ettiğini, son örneğin Ordu’da yaşandığının altını çizerek; konuşmanın bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

BİZ TERÖRÜ HER DEFASINDA KINIYORUZ

İlhami Yılmaz, “2016’da, 3 yıl önce Beşiktaş Stadı çevresinde görevli polise yönelik düzenlenen saldırıda 36 emniyet mensubumuz şehit oldu ve 7 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz terörü her defasında burada kınıyoruz. Terörü kim yapmışsa aynı şekilde kınıyoruz. Bunu hiç kimse başka türlü algılayamaz. Bütün terör hadislerini aynı şekilde kınadığımızı ifade ediyoruz Şehit kardeşlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.” Dedi.

ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE 2. CUMHURBAŞKANI İSMET İNÖNÜ’NÜ ANILDI

25 Aralık’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatan İlhami Yılmaz, Allahtan rahmet diledikleri İnönü’yü saygıyla andıklarını ifade etti.

İLHAMİ YILMAZ YENİ YILI KUTLADI

Aralı ayı toplantısının 2019 yılının son toplantısı olduğunu da ifade eden Yılmaz, yeni yılın yaklaştığını, tüm arkadaşlarının yeni yılını kutladığını kaydetti.

Tepkilerin devam etmesi üzerine İYİ Partili Meclis Üyesi Oğuz Sarul’un, Meclis üyesi arkadaşımızın sıkıntılı olan cümlesi hangisi? Şeklinde soru yöneltmesi de dikkat çekti.

Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu, milli ve manevi günlerle ilgili aynı duyguların paylaşıldığını, toplantılarda kutlama mesajlarının üyeler yerine grup başkan vekilleri tarafından yapılması önerisini yaptı.

Günde dışı konuşmaların tamamlanmasından sonra gündeme geçildi. Gündemde yer alan 15 madde görüşülerek tek tek oylandı.

Gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 06.01.2020 Pazartesi günü Saat 17:00’da toplanmak üzere Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ tarafından oturum kapatıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.