Hoşgeldiniz  

Ataşehir, 75. Yıl 10 Kasım’da Atasını Andı

admin | 10 Kasım 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Türkiye A- A+

1_10 kasim Ata (24)Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75’inci yılında Ataşehir’de düzenlenen törenle anıldı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

10 Kasım sabahı Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ardından saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunması ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Törene çok sayıda Ataşehirli vatandaşlar da katıldı.

Tören sırasında Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye çelenkleri sunuldu.

Daha sonra Ataşehir Barosu, alanda bulunan siyasi partilerden AK Parti, CHP ve İşçi Partisi, Muharip ve Gaziler, Mahalle muhtarları ve Atatürkçü Düşünce Derneği Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundular.

TEB ATAŞEHŞİR’DE ANMA TÖRENİ

Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75.Yıldönümü 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri kapsamında TEB Ataşehir Anadolu Lisesi’nde anma töreni düzenlendi.

 

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, okul müdürleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı anma törenine okul müdürü İlyas Gür PEHLİVANOĞLU’nun Atatürk’ün yaşamı boyunca yaptıkları ve eserlerini anlattığı konuşmasında, dünyada en büyük eseri olan cumhuriyeti gençlere emanet eden tek lider olduğunun altını çizdi.

Şiirler ve dinletiler ile devam eden Atatürk’ü anma töreninde İlçe okullarında şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’u yaptığı konuşmada Mustafa Kemal demenin çalışmak, üretmek demek olduğunu ifade ederek, “Geleceğimizi çalışmakta, öz beliğimize sahip çıkmakta, kültürümüze, tarihimize, mukaddes değerlerimize sahip çıkmaktadır. Bu hürriyet ve demokrasi ortamında hep beraber ülkemizi Mustafa Kemal’in hedef gösterdiği Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak adına çalışmakla yükümlüyüz, görevliyiz. Bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğiz. Okullarımız gürül gürül insan yetiştirecek. Geleceğin bilim adamları, doktorları, yöneticileri, hakimleri,  askerleri, ekonomistleri olacaklar. Bu fikir ve düşüncelerin devam etmesi adına beraber çalışacağız. Mustafa Kemal’i anlamak böyle olur” diye konuştu.

TEB Ataşehir Anadolu Lisesi’nde, 10 Kasım etkinlikleri kapsamında 600 adet Atatürk’e ait fotoğrafın bulunduğu sergi düzenlendi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.