Hoşgeldiniz  

ATAMAD Şaşırtmadı; Yine Gazetecileri Unutmadı

admin | 10 Ocak 2018 | Ataşehir, Manşet, Özel Haber A- A+

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın sektörünün mutfağındaki Çalışan Gazeteciler Günü Ataşehir’de ATAMAD’ın daveti ile kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltılı toplantı düzenleyen ATAMAD (Ataşehir Malatyalar Derneği) Ataşehir’de ve bölgede faaliyet gösteren basın kuruluşlarının çalışanları ve temsilcilerini ağırladı.

İrfan Kiraz Başkanlığındaki Ataşehir Malatyalar Derneği (ATAMAD) Yönetim Kurulu ve Kadın kolları başkanı ile yönetim kurulunun da katıldığı kahvaltıda, Başkan Kiraz; 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile bazı haklara kavuşan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün gazetecileri ile ilgili söylemine gönderme yapan ATAMAD (Ataşehir Malatyalar Derneği) Başkanı İrfan Kiraz, yaptığı kısa konuşmada, “Gerek iç dünyada gerekse dış dünyada bizim gözümüz ulağımız oluyor. Bu anlamda gazeteciler gördüğünü, duyduğunu ve bildiğini yazabilmelidirler. Gazeteciler özgür olmalıdırlar ki bunları yazabilsin. Ataşehir Malatyalar Derneği (ATAMAD) Yönetim Kurulu olarak sizler böyle bir günde misafir ettik. Bütün basın mensuplar arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Kendisi de bir basın mensubu olan ATAMAD (Ataşehir Malatyalar Derneği) Kurucu Başkanı Himmet Kaya’da, basın mensubu olarak her gazeteciler gününün AATMAD tarafından hatırlanmasına vesile olduğunu vurgulayarak “ATAMAD hep ilkleri yapar, diğer STK’lar da ATAMAD’ı takip eder. Biz gazeteciler çalışır, işimizi yaparız. Kimseden takdir beklemeyiz. Yaptığımız iş nedeniyle fark edilmeyi bekleriz” diye konuştu.

Basın mensupları tarafından özellikle yerel yönetici ve siyasi parti temsilcileri, tarafından özel günlerinde hatırlanmadıklarına dikkat çeken basın mensubu çalışan gazeteciler, mesleki faaliyetlerin daha eleştirel gözle gerçekleştirilmesinin, fark edilmek için önemine işaret ederek, gazeteciliğin doğasında muhalif olmak olduğuna dikkat çektiler.

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biri olan basın çalışanlarına çeşitli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961’de kabul edilmesiyle kutlanmaya başlanılan Çalışan Gazeteciler Günü`nün 57. yıldönümünü kutlanıyor.

Basın sektörünün emekçilerinin, haberin mutfağındakilerinin 10 Ocak 1961’de kabul edilen 212 sayılı yasa ile elde ettikleri hakların hatırlandığı, hatırlatıldığı bu özel günde, kazanılan haklardan yararlanamayan yerelde çalışan basın mensuplarının bu haklardan yoksun kaldığı gibi, yerelde muhataplar tarafından da hatırlanmadılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.