Hoşgeldiniz  

ATAFOLK’tan Ataşehirlilere Halk Oyunu Ziyafeti

admin | 05 Haziran 2014 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Türkiye A- A+

atafolk_atasehirAtaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan, Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Kulübü ekiplerinin 4 Geleneksel Halk Oyunları Gösterisi ses getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde düzenlenen organizasyonda, Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Kulübü ekipleri yurdun çeşitli yörelerine ait halk danslarından örekler sergilediler.  ATAFOLK tarafından düzenlenen halk oyunlarının sahnelendiği gecede, jüri tarafından yapılan değerlendirmede “Halk Bilim Hizmet Ödülü”ne layık bulunan Orman Mühendisi, İTÜ Öğretim Görevlisi, Halk Dansı Sanatçısı Cavit Şentürk’e ödülü, bir önceki yıl Halk Bilim Hizmet ödülü alan Türk kültürüne uzun yıllar hizmet etmiş olan Halk Bilimci, Marmara Üniversitesi Halk Oyunları Öğretim Görevlisi Ünal Altınok tarafından verildi.

FOTOLAR GELİYOR…

2007 yılında Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Kültür Komisyonu tarafından 20 öğretmen ile kurulan ATAFOLK, Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmalara başladı.

2013 -2014 öğretim yılı boyunca çalışmalarını sürdüren, Ataşehir ilçesi öğretmenlerden oluşan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Kulübü ekipleri; öğretim yılı sonunda dönem sonu 4. Geleneksel Halk Oyunları gösterisini Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen evinde gerçekleştirilen Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Kulübü ekiplerinin Halk Oyunları gösterisini; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir ilçe milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, Ataşehir’deki okul müdürleri, öğretmenleri, öğrenciler ile yakınlar ve çok sayıda Ataşehirli izledi.

ATAFOLK’un Çalışmaları Örnek Alınıyor

Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Ataşehir Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, yönetici olduğu dönemde başarılı bulduğu en önemli çalışmalardan biri olarak nitelediği (ATAFOLK)nün 200 civarında eğitimcinin katılımıyla her yöreden yılda 8-9 oyun becerisinin kazanıldığı bir etkinlik haline geldiğini belirterek, “Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu (ATAFOLK)’nun çalışmalarıUluslararası düzeyde Avrupa’nın çeşitli yerlerinde yedi ayrı festivale iştirak ederek, ilçemizin ve ülkemizin adını temsil ettiler. Katıldıkları festivallerde ülkemizin kültürel tanıtımına da büyük katkılar sağladılar” ifadelerinin yer aldığı konuşmasında; Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Kulübü’nün çalışmalarının diğer ilçeler, iller ve uluslar arası düzeyde örnek alındığını vurguladı.

Büyüleyici Bir Gösteriydi! Kutluyor, Tebrik ve Teşekkür Ediyorum

“Halk Bilim Hizmet Ödülü”ne layık bulunan Orman Mühendisi, İTÜ Öğretim Görevlisi, Halk Dansı Sanatçısı Cavit Şentürk’e ödül takdimi sırasında kendisinin de Karadenizli olduğunu vurgulayan  Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu yaptığı konuşmada, Halk Oyunları ekibinin Karadeniz yöresinden muhteşem bir gösteri sunduğuna dikkat çekerek, “Cavit Şentürk kültürümüzde emeği olan üstadımız.  Kültürümüzü muhafaza etmek zorundayız. Karadeniz, Akdeniz, Ege; doğusundan batısına kadar çok zengin bir kültüre sahibiz. Bizim halk oyunlarımız aynı zamanda yörelerimizin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatını canlı bir şekilde bize takdim etti. Gerçekten büyüleyici bir gösteriydi. Bu güzellikleri bize yaşatan geçmişteki büyük ustalarımızı, bu günkü icracıları ve üstatlarımızı saygıyla anıyoruz. Tebrik, teşekkür ediyorum kendilerine… Hepsini yürekten kutluyorum” dedi.

Ataşehir İlçe Millli Eğitim Şube Müdürü İrfan zeki Er’in sorumluluğu, TEB Ataşehir Ortaokulu Öğretmeni Turan Çelebi’nin koordinatörlüğü ile düzenlenen Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Kulübü ekiplerinin “Halk Oyunları” gösterisi;  Zeybek, Kırklareli, Antalya, Terekeme (Solo), Ritim şovu, Karadeniz yöresi oyunları, Aşuk ile Maşuk, Tokat ve Üsküp yöresi halk dansları, Solo olarak gerçekleştirilen Sema gösterisi devam ederken Hakkari ve Gaziantep yörelerine ait halk oyunlarından sergilenen örnekler ile sona erdi.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Kulübü (ATAFOLK)’nün çalışmalarında katkısı olanlara plaketlerin verildiği gece toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.