Hoşgeldiniz  

AtaEğitimDer’den En Anlamlı “Anneler Günü” Kutlaması

admin | 17 Mayıs 2018 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Özel Haber A- A+

Yaptığı kütüphaneye verdiği şehidin adını yaşatan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) “Anneler Günü” kapsamında gaziler ve şehit anne ve eşlerini buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Turgay Kılıç başkanlığındaki Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) son olarak yapımını gerçekleştirdiği Çorlu’nun Muratlı İlçesi Karacakılavuz Köyü, 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesine şehit Pilot Öğretmen Yüzbaşı Ulaş Türk’ün adını vererek şehidimizin isminin yaşatılmasına vesile oldu.

Kuruluşundan bu güne eğitim alanında il dışı dahil eğitim kurumlarına yaptığı hizmetlerinin yanında ihtiyaç sahibi ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 20 kız öğrenciye de burs imkânı sağlayan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi, “Anneler Günü” kapsamında buluşturduğu Gaziler ve yakınları ile Şehit anne ve eşlerinin anneler gününü kutladılar.

ÇANAKKALE DE GÖĞÜS GÖĞÜSSE ÇARPIŞANLARIN TORUNLARI

Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer)’nin çalışmalarının paylaşıldığı barkovizyon gösterisinden sonra konuşan Şehit Annesi ve İstanbul Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba; oğlunun 25 yıl önce şehit olmasından sonra derneği kurduklarını kaydederek; “Benim oğlum şehit olalı 25 yıl oldu. 20 yıldır Şehit Anneleri Derneğini kurduk. 20 yaşına kadar benim, şehit olduktan sonra da Türkiye’nin şehidi oldu oğlum. Çanakkale de göğüs göğüsse çarpışarak Türkiye’yi kurtarmak için çarpışan o şehitlerin torunlarıdır bunlar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize uzun uzun sağlıklı günler diliyorum. Biz Vatan için, Cumhuriyet için, Bayrak için Şehit verdik. Bunu herkes bilsin” dedi. Akbaba, gaziler ve yakınları ile şehit anne ve eşlerinin anneler gününü kutladı.

Recep Kenan paylaştı: 15 Mayıs 2018 Salı

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET, ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ

Yapımını gerçekleştirdiği Çorlu’nun Muratlı İlçesi Karacakılavuz Köyü, 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu Kütüphanesine şehit Pilot Öğretmen Yüzbaşı Ulaş Türk’ün adını vererek şehidimizin ismini yaşatan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, gaziler ve yakınları ile şehit anne ve eşlerinin anneler gününü kutlayarak başladığı  konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kalıcılığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve şanlı bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması uğruna Gazilik mertebesine ulaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm gazilerimizi, yine bu uğurda canını veren Şehitlik mertebesine ulaşmış kahraman Şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

“EMANETİNE SAHİP ÇIKIP, KORUYARAK SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

“Evladını vatana adamış aziz ANA; oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı sanma! Kahraman Şehitlerimizin bize emanet bıraktığı bayrak ve vatanımız için kutsal nöbet sırası bizdedir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren AtaEğitimDer Başkanı Turgay Kılıç, “Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci ile dimdik ayakta vazife başındayız. Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidimiz, senin yüce maneviyatından güç alan bizler her ne koşulda olursa olsun senin emanetine sahip çıkıp, koruyarak sonsuza dek yaşatacağız” dedi.

Turgay Kılıç sözlerini, “Tüm Şehit annelerimizin ellerinden bir kez daha öpüyorum. Türk Milletine haklarını helal etsinler. Küçücük de olsa bir mutluluk yaşatabilme duygusu ile anneler gününüzü kutluyor sevgi, saygı ve minnetle selamlıyorum” ifadeleri ile tamamladı.

Şehit eşleri, şehit yakınları ve gaziler ile yakınları annelerin “Anneler Günü”nü kutlayarak sözlerine başlayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, düzenlenen kahvaltı ile anneleri buluşturan AtaEğitimDer yönetimine teşekkür ederek; “Bizlerin ve çocuklarımızın yüzü gülsün diye canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.  Siz değerli annelerin Anneler Gününü kutluyor, hepinizin ellerinden öpüyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi tarafından katkılarından dolayı Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç’a plaket takdim edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.