Hoşgeldiniz  

AtaEğitimDer Yönetiminden Kaymakam Ertaş’a Ziyaret

admin | 27 Ekim 2018 | Ataşehir, Eğitim, Gündem, Manşet A- A+

Eğitim kurumlarına kütüphane, öğrencilere burs, kırtasiye ve giyim eşyası desteği veren Ataşehir Eğitim Derneği, Ataşehir Kaymakamı Ertaş’ı makamında ziyaret etti.

Turgay Kılıç başkanlığındaki Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) yönetimi, Ataşehir’e yeni atanan Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ı makamında ziyaret ederek başarılar dileklerini ilettiler.

Eğitim kurumlarına kütüphane, okullara kırtasiye ve giyim eşyası ile orta dereceli okullarda okuyan ve durumu iyi olmayan kız öğrencilere verdikleri bursla kendilerinden söz ettiren Ataşehir Eğitim Derneği Kaymakamı ziyaret ederek çalışmalarını içeren bir dosyayı kendilerine takdim ettiler.

Dernekle ilgili bilgi veren Başkan Turgay Kılıç, amaçlarının çocuklar ve okullar olduğunu söyledi.

Dernek yönetim kurulu üyelerinin kendilerini tanıtarak yaptıkları işlerle ilgili kısa bilgi verdikten sonra  konuşan Dernek Başkanı Kılıç; “ Belirli sayıda öğrencilere burs veriyoruz. Bir yıl içinde de altısı Anadolu’da, 3 tanesi de Ataşehir’de olmak üzere 9 adet kütüphane yaptık. Kitapları da kampanyalar yaparak, sponsorlar aracılığıyla hal etmeye çalışıyoruz.  Eğitime verdiğimiz bu destekler bizleri mutlu ediyor. Geçmişteki büyüklerimizin bir hikayesi var. Onları bize katıldıkları savaşları anlatırken, bizde torunlarımıza anlatmamız gereken bir hikaye arıyoruz. Onu da eğitime verdiğimiz destekte buluyoruz. Bu konuda sizlerin de yardımlarınızı bekliyoruz. Eğer Ataşehir’de bu hizmetlere devam edin derseniz memnuniyetle kabul eder ve hizmetlerimize devam ederiz” dedi.

Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak; “Önemli olan kalıcılıktır. Kalıcı olan eserlerdir. Onlarla anılıyorsunuz.  Her şeyin başı eğitim ve öğretimdir. Eğitime katkı verenlerin her zaman yanındayız.  Önemli olan çocuklara gelenek ve göreneklerimizi, geçmişimizi unutturmadan devam ettirmek… Ben her zaman öğrencilerimizin Çanakkale’ye gitmeleri gerekir diyorum. Orada verilen mücadeleyi unutmamaları gerekir.  Bu anlamda verilen hizmetler güzeldir” diye konuştu.

Ata Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve birlikte ziyarete gelen yönetim kurulu üyeleri, Sevil Kurtoğlu, Nurcan Gür ve Didem Kadriye Bozdağ, ziyaret sonrası anı ölümsüzleştiren fotoğraf karesinde hep birlikte yer aldılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.