Hoşgeldiniz  

ATABARDER Barbaros’ta Ağız Diş Sağlığı Taraması Yaptı

admin | 18 Ekim 2019 | Ataşehir, Manşet, Sağlık, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Barbaros Mahallesi Sosyal Dayanışma, Kültür ve Güzelleştirme Derneği (ATABARDER) kuruluş amaçları doğrultusunda mahalle sakinlerinde Ağız Diş Sağlığı taraması yaptı. Mühürdar Lions Kulübü’nün desteği ile Barbaros Mahallesi sakinleri arasında yapılan Ağız Diş Sağlığı taraması, gönüllü diş hekimleri Aysun Kundak ve Buket Kuzubaşıoğlu tarafından gerçekleştirildi.
ATA BAR Derneği Ağız Diş Sağlığı Taraması Yaptı Sağlık projesi kapsamında gönüllü iki Diş Hekimi dernekte mahalle çocuklarına yönelik Ağız Diş Sağlığı taraması yaptılar. Mühürdar Lions Kulübü’nün desteği ile gönüllü diş hekimleri Aysun Kundak ve Buket Kuzubaşıoğlu yaptıkları sağlık taraması sonucunda diş sorunu olan çocukların durumlarıyla ilgili ailelerini bilgilendirdiler. Mahalleden yoğun ilginin olduğu sağlık taramasında dernek yöneticileri de çocuklarını getiren ailelere sağlıkla ilgili farklı branşlarda hizmetlerinin devam edeceği bilgisini paylaştılar.
 “SAĞLIK TARAMASI İLE İLGİLİ HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR” Farklı branşlarda sağlık taramalarının devam edeceğini söyleyen derneğin Kurucu Üyesi Ayşecan Oğralı; “Sosyal sorumluluk projelerinde çok çalışmaları oldu. Bir Ataşehirli olarak kendi halkımıza hizmet etmek amacıyla bu derneği kurduk.  Bu derneğin kuruluş amaçları ve ilkeleri içinde sadece eğitim değil sağlığa yönelik hizmetlerimiz olsun istedik.  Sağlığa yönelik hizmetlerimizi başlatırken Diş Hekimi arkadaşlarımızın desteğini aldık. Onlar bugün bir tarama yapacaklar ve gelen çocuklarımıza diş muayenesinden sonra armağan olarak diş macunu hediye edecekler.” dedi.  “ AMACIMIZ AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI FARKINDALIĞINI KAZANDIRMAK” Gönüllü olarak diş taraması yapan Diş Hekimi Aysun Kundak; “ ATA BAR DER ’den bize gelen talep üzerine bizde bu mahalle ve civarında yaşayan çocuklara Ağız Diş Sağlığı farkındalığını kazandırmak amacıyla Diş Hekimi arkadaşım Buket Kuzubaşıoğlu ile birlikte gelmiş bulunuyoruz. Amacımız çocukların ağız hijyenlerinin sağlanması ve ağız hijyeni demek vücut sağlığı olmanın bilincini bu küçük yaşta edinmelerini sağlamaktır. Hekim olarak ATA BAR Derneği ile el ele vererek insanların özellikle çocuk yaşta sağlıklarının ve ağız diş sağlık problemlerinin giderilerek daha sağlıklı genel hayata hazırlanmaları için katkı sağlamaktır” diye konuştu. Sağlık taramasının sonunda çocuklarını Ağız Diş Sağlık muayenesi için derneğe getiren aileler evden getirdikleri ikramları hep birlikte paylaştılar ve sağlıklı bir nesil için Diş Hekimlerinin tavsiyelerini dinleyerek uygulayacaklarını söylediler.
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.