Hoşgeldiniz  

Astronomi Öğretmen Seminerleri Ataşehir’de Veriliyor

admin | 09 Mart 2019 | Eğitim, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Ataşehir’deki okullarda ve İstanbul’daki Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenlerine Astronomi Öğretmen Seminerleri 8-10 Mart tarihleri arasında veriliyor.

Ataşehir İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Astronomi Öğretmen Seminerleri 8-10 Mart tarihleri arasında veriliyor.

İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Ataşehir’deki okullarda ve İstanbul´da bulunan Bilim ve Sanat Merkezlerinde görev yapan Fen Bilimleri ve Sınıf öğretmenleri için “Astronomi Öğretmen Seminerleri” düzenliyor. Programda astronomi bilimine ilişkin birçok önemli konu ve konuk bir araya geliyor.

TEMEL ASTRONOMİ

8-10 Mart tarihleri arasındaki seminerlerde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerden akademisyen astronom hocaların vereceği eğitimde, gökyüzünü tanıma, güneş ve güneş sistemi, ay ve güneş tutulmaları, takım yıldızlar, burçlar ve astronomi, ışık kirliliği, e-ortamda astronomi, gökyüzünde hareket, basit gözlem teknikleri, temel astronomi, ışık kirliliği, disiplinlerarası astronomi üzerinde durulacak. Ayrıca atölye çalışmaları düzenlenecek ve gece gökyüzü gözlemi yapılacak.

KENDİNİ GELİŞTİRMEK

Program hakkında bilgi veren Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hülya Özyürek, “Gökyüzü sırlarla dolu, herkesin merak konusu. Son dönemlerde eğitim ortamlarımızda astronomi ile ilgili çalışmalar gerektiği ölçüde yer almaya başladı. Bizler de çoklu iş birlikleriyle hayata geçirdiğimiz Astronomi Öğretmen Seminerlerinde öğretmenlerimizi alanın yetkin isimleriyle bir araya getiriyoruz. Astronomiye dair ülkemizin birçok ilinden değerli hocalarımızın yer alacağı seminerlerimizde astronomi bilimine ilişkin merak uyandıran bilgiler paylaşılacak. Astronomiye gönül veren ve kendini geliştirmek isteyen öğretmenlerimiz için düzenlediğimiz üç günlük seminerler kapsamında katılımcılar, bilim-fen eğitimi açısından astronominin önemi konusunda bilgi sahibi olurken güneş, ay ve gökyüzü gözlemleri yapmış olacak. İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı başta olmak üzere katkı sunan herkese müteşekkirim. Katılımcılara ve paydaşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.

ASTRONOMİ ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ

Astronomi alanlarında uzman akademisyenlerce teorik ve uygulamalı olarak verilecek seminerler üç gün sürecek.  Buradaki öğretmen eğitimleri aynı zamanda İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün Öğretmen Akademileri kapsamına alındı.

Yarın başlayacak olan Astronomi Öğretmen Seminerlerinin program akışı şu şekilde:

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.