Hoşgeldiniz  

ASİDAD’tan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününde Panel

admin | 12 Ekim 2019 | Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü nedeniyle Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği(ASİDAD) kız çocuklarına yönelik taciz, şiddet konuşulduğu panel düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

11 Ekim Dünya Kız Çocukları günü nedeniyle ASİDAD (Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği) tarafından Eğitimci Aşkın Ürkmezer Moderatörlüğünde düzenlenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Avukat Rukiye Leyla Süren, ÇYDD Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan’ın konuşmacı olduğu panelde ülkemizde son yıllarda artış gösteren kız çocuklarına yönelik ayrımcılık, şiddet konuşuldu.

Açılışta konuşan Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) Başkanı ve Ataşehir Belediye Meclisi 1 Başkanvekili Sevgi Uluğ, paneli izleyenlere, konuşmacılara ve katkı verenlere teşekkür ederek; “Milli mücadeleyi Sivas’tan başlatan ulu önder Mustafa Kemal ve arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. ASİDAD, Kadın emeğini ve emekçi kadınlarımızı her zaman destekleyen erkek arkadaşlarımızı da selamlıyoruz.” Dedi.

Moderatör Aşkın Ürkmezer, konuşmacılar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Avukat Rukiye Leyla Süren, ÇYDD Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan’ı tanıtarak  kürsüye davet etti.

2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ilan edildi. 193 üyeli BM Genel Kurulunda, 2012 yılından itibaren 11 Ekim’in ”Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edilmesine ilişkin Türkiye, Kanada ve Peru tarafından hazırlanan karar tasarısı bütün ülkelerin onayıyla kabul edildi.

Kararda, ekonomik büyüme, BM Binyıl Kalkınma Hedeflerine ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalını kıracağı, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtildi. Kararda, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara da büyük rol düştüğü vurgulandı.

Asidad Dünya Kız Çocukları Panel Gamze Akkuş İlgezdi

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 11. Oktober 2019

11 Ekim’in ”Dünya Kız Çocukları Günü” vesilesi ile bir araya gelindiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, paneli hazırlayan Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) yönetimine teşekkür ederek; “Bu gün Dünya Kız Çocukları Günü. Gönül isterdi ki çocukları kız erkek diye ayırmayalım. Türkiye’de kadın olmak zordur. Çocuk olmak kadın olmaktan daha zor… Kız erke yarımı yapılmadan yaşadıklarını hep birlikte birazdan göreceğiz. 11 Ekim düşünmemize, düşünürken yaşadıklarımızla yüzleşmemize, yüzleşirken sorumluluğu almamızı gerektiriyor.” Diye konuştu.

Bu gün siyaseten hesap sorulması gereken gün olduğuna işaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, atalarımızın “Bu Dünya Bize Atalarımızdan Miras Kalmadı, Biz Onu Çocuklarımızdan Ödünç Aldık” sözlerini hatırlatarak, çocuklara yönelik şiddet, taciz ve çocuk gelinler ile çocuk anneleri konusunda araştırmalarında yer alan rakam ve istatistikleri katılımcılarla paylaştı.

Çocukların yaşadığı sorunların hukuki boyutunu ele alan Avukat Rukiye Leyla Süren, bu konuda örnekler vererek düşüncelerini paylaştı.

Asidad Dünya Kız Çocukları Panel Gamze Akkuş İlgezdi

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 11. Oktober 2019

Kurucuları Türkan Saylan’ın kız çocuklarına verdiği öneme işaret eden ÇYDD Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan, kardelenler yetiştiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin verdikleri burs ile eğitimini destekledikleri kız çocuklarına yönelik çalışmaları ve kız çocuklarının toplumun gelişmesindeki rolü ve payını anlattı.

CHP İstanbul İl Yöneticisi Itır Yasemin Öksüm, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Ataşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Mahalle muhtarları, STK ve dernek başkan ve yöneticileri ile Ataşehirliler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.