Hoşgeldiniz  

Arzık, “Yenisahra Ve Barbaros Halkımıza Hayırlı Olsun”

admin | 10 Şubat 2018 | Ataşehir Ak Parti, Ataşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Yenisahra 1/1000 Uygulama İmar Planı hazırlığı aşamasında yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Mustafa Cevat Arzık, “Yenisahra ve Barbaros halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra kısmen Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Revize Uygulama İmar Planının Ataşehir Belediye Meclisi’nde Şubat toplantılarının 9 Şubat Cuma günü yapılan son oturumunda görüşüldü. Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi gruplarının uzlaşıyla gündeme gelen Yenisahra Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Revize Uygulama İmar Planı her iki siyasi parti gruplarının evet oyları ve oy birliği ile kabul edildi.

Planın görüşmeleri sırasında konu ile ilgili söz alan Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, Ataşehir Belediyesi’nin elini rahatlatmak amacıyla planın hazırlık aşamasında yoğun mesai harcadıklarını kaydederek, emeği geçenlere teşekkür edip, “Yenisahra ve Barbaros halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yenisahra

Recep Kenan paylaştı: 9 Şubat 2018 Cuma

“MECLİSİMİZDE TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ”

Yenisahra kısmen Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Revize Uygulama İmar Planının Ataşehir Belediye Meclisi’nde görüşmesi sırasında söz alan Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, tarihi bir gün yaşandığının altını çizdiği konuşmasında, “Bu gün Meclisimizde tarihi bir gün yaşıyoruz. Yıllardır bekleyen Yenisahra, Barbaros Mahalleleri ve Yakın Çevresi ile ilgili 1/1000’lik planlarımız bugün meclisimize nihayet geldi. Uzun bir süreçte oldu. Bu konuda mağduriyetlerde oldu. Ancak yapılmış olan binlik planları biraz sonrada oylayacağız” dedi.

AMAÇ PLANIN İŞLER HALE GELMESİ

Büyükşehir Belediye’sindeki aşamada Ataşehir Belediyesi’nin elini rahatlatmak amacıyla büyükşehir nezdinde 1/5000’lik planlar için yoğun bir mesai harcadıklarının altını çizen Mustafa Cevat Arzık, konuşmasını, “Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla itirazlarımızı büyükşehir nezdinde gerçekleştirdik. Planların yapımı aşamasında yoğun bir mesai harcadık. 5 maddelik itirazımız vardı. İmar transferi hakkıyla ilgili olan bunların en önemlisiydi. Beş binlik planlarda ruhsatlı binaların tespit edilmesi mümkün olamayacağı için, 1/1000’lik planlar yapılırken en azında ruhsatlı ve iskanlı yapılarında binlik planda değerlendirilmesi ve mevcut haklarının korunması ile ilgili bir plan notu da ilave etmiştik beş binlik plana. Burada birkaç plan notu ile ilgili taleplerimiz vardı. Hemen hemen hepsi gerçekleşti. Buradaki amaç, planın işleyebilir hale gelmesi. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi… Ataşehir Belediyemizin de binlik planları yaparken elinin güçlendirilmesiydi” şeklinde sürdürdü.

PLAN GİZLİ YAPILDI, HALKLA BİRLİKTE YAPILMADI

Planın söylenenin aksine gizli yapıldığının, halkla birlikte yapılmadığın görüldüğünü iddia eden Arzık, mahalle muhtarların da bu doğrultuda ifadeleri olduğunu kaydederek, “Biz planlar yapılırken, plan üzerinden siyaset yapılmayacak demiştim. Belediye Başkanımız binlik planları yapılırrken vatandaşlarla birlikte yapacağını söylemişti. O sözü de bu kürsüden vermişti.  Özelliklede Büyükşehir için de -Gizli kapılar ardında planlar yapılıyor- diye atıfta bulunmuştu. Geldiğimiz noktada binlik planlar bir firmaya ihale edilerek hazırlandı. Planlama müdürlüğündeki arkadaşlarımızın da büyük destekleri oldu. Bir önceki toplantıdan sonra bizi ziyaret eden her iki mahallenin muhtarları yapılan binlik planları görmediklerini, bilmediklerini söylediler. Bu planın gizli bir şekilde yapıldığını, halkla birlikte yapılmadığını görmüş olduk. Bunu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum” dedi.

YENİSAHRA VE BARBAROS HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN

1/1000’lik planlar üzerinde yapılan değişikliklerle ilgili itirazların değerlendirildiğini ve gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Ak Parti Meclis Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, grup olarak plana olumlu karar vereceklerini belirterek, “İmar Komisyonu olarak 1/1000’lik plan değerlendirdiğimizde, 1/5000’lik plana aykırı düzenlemeler olduğunu gördük. Fonksiyon yerlerinin değiştirildiğini tespit ettik. İtirazlarımızı yaptık. Planda bir takım düzeltmelere yaptı planlama müdürlüğümüz. Birçok vatandaşımızın bu şekilde mağduriyeti giderilmiş oldu. Özellikle ruhsatlı yapıların planlara işletilmesiyle birçok itirazı önlemiş olduk. Biz Ak Parti Grubu olarak bazı çekincelerimiz olmasına rağmen, vatandaşımızın mağdur olmaması için bu plana olumlu oybirliği vereceğiz. Bu yönde oyumuzu kullanacağız. Öncelikle, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde sürdürdüğü konuşmasını “Yenisahra ve Barbaros halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde tamamladı.

Yenisahra Yakın Çevresi 1/1000 ölçek Revize Uygulama İmar Planının Ataşehir Belediye Meclisi’ndeki görüşmelerini ve oylamayı çok sayıda bölge sakini vatandaşla birlikte mahalle muhtarları da izledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.