Hoşgeldiniz  

Araç Garantili Köprülerden Sonra, Hasta Garantili Sağlık

admin | 12 Haziran 2018 | Ataşehir CHP, Manşet, Sağlık, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın, şehir hastaneleri ile araç garantili köprülerden sonra, hasta garantili hastaneleri literatüre yerleştirdiğini söyledi.

Türkiye’de sağlık sistemi hasta ve yakınlarını gerçekten mutlu ediyor mu? Yurttaşlar sağlık hizmetlerine erişimde gerçekten huzur dolu mu? 24 Haziran seçimi yaklaştıkça iktidar kanadından gelen açıklamalara bakılırsa Türkiye’de sağlık sisteminin hiçbir sorunu yok! Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir TV programında, şehir hastanelerini överek, “vatandaşlarımız buraya geldiğinde o kadar mutlu oluyor ki. Gidiyorum, gözleri doluyor” dedi. Ancak, Türkiye’nin gerçek rakamları iktidarı doğrulamıyor!

ARAÇ GARANTİLİ KÖPRÜLERDEN SONRA, HASTA GARANTİLİ SAĞLIK KAMPÜSLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın, entegre sağlık kampüsleri ile şehir hastanelerinin ihale sürecinde, yüklenici firmalara yüzde 70 doluluk oranı garantisi verdiğini ifade ederek,“Asli görevi hastalıkları önlemek ve tedavi etmek olan Sağlık Bakanlığı,bu görevi işi sağlık olmayan müteahhit şirketlerine bırakıyor.Entegre sağlık kampüslerine hasta vaat eden AKP iktidarı, araç garantili köprülerden sonra hasta garantili hastaneleri de siyasi literatüre yerleştiriyor” dedi.

HASTAYI MÜŞTERİ GİBİ GÖREN SİSTEM ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR

Öte yandan hastayı müşteri, hastaneyi de ticarethane olarak gören AKP iktidarının, sağlıkta şiddeti körüklediğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı verilerinin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ulaştığı korkunç tabloyu gözler önüne serdiğini söyledi.

Sağlıkta Şiddeti önlemek amacıyla devreye sokulan Beyaz kod uygulamasına göre, 2012 yılının ilk 6 ayında 5.050 şiddet vakasının rapor edildiğini açıklayan CHP’li İlgezdi, 2017 yılı sonunda şiddet vakalarında yüzde 168 oranında artış yaşandığını ve 13.545 şiddet vakasının meydana geldiğini açıkladı.

SAAT BAŞI BİR DOKTOR ŞİDDET GÖRÜYOR!

“2018 yılının henüz ilk 4 ayında meydana gelen 2.934 şiddet vakası,sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin geçen her yıl katlanarak sürdüğünü gösteriyor” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 2013-2017 yılları arasında 60.391 şiddet vakasının rapor edildiğini, dolayısıyla her saat başı bir doktorun şiddete maruz kaldığının ortaya çıktığını vurguladı.

EN FAZLA ŞİDDET DEVLET HASTANELERİNDE

Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre en fazla şiddetin Devlet Hastanelerinde yaşandığına dikkati çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, 2013-2017 yılları arasında sağlık kurumlarında meydana gelen şiddet vakalarının (60.391) yüzde 42’sinin devlet hastanelerinde (25.481) rapor edildiğine dikkat çekerek, devasa şehir hastanelerinin yetersiz sağlık personeli ve artan iş yükü nedeniyle kaçınılmaz olarak şiddeti körükleyeceğini ifade etti.

KAMU HASTANELERİ RUHSATSIZ

İlgezdi ayrıca Türkiye’de kamu hastanelerinin AKP iktidarı tarafından ruhsatsız çalıştırıldığını da açıkladı. Sağlık Bakanlığı kayıtlarına göre hastaneleri ruhsatlandırma çalışmalarının 06.11.2013 tarihinden beri devam ettiğine dikkati çeken İlgezdi, sağlık tesislerinin büyük kısmının 5 yıldır geçici ruhsatla faaliyet gösterdiğini söyledi. Ruhsatsız çalışan hastanelerin halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sayıştay raporlarına göre 2016 yılı itibariyle Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı 996, Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna bağlı 6050 sağlık kurumunun geçici ruhsatla çalıştığını açıkladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.