Hoşgeldiniz  

Anton Çehov’un “3 Kız Kardeş”i Ataşehir’de Sahnelendi

admin | 13 Mart 2018 | Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında MSKM’de Anton Çehov’un “3 Kız Kardeş” adlı oyun Elif Özge Özder, Selin İşcan ve Tuba Karabey tarafından sahnelendi.

Elif Özge Özder, Selin İşcan ve Tuba Karabey “3 Kız Kardeş” adlı oyun ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında MSKM’de sahne aldı. Kadınlara özel oyunu 331 kişi izledi.

Anton Çehov tarafından yazılan, Yönetmen Aleksandar Popovski tarafından sahneye uyarlanan, Ataol Behramoğlu tarafından dilimize çevrilen “3 Kız Kardeş” adlı oyunun Sahne Tasarımı Sven Jonke tarafından yapıldı.

Oyuncular Elif Özge Özder, Selin İşcan, Tuba Karabey’in sahnelediği “3 Kız Kardeş” adlı oyunda daha iyi bir yaşam, başka bir yerin hayali, ama yaşadığımız yer değil. Belki Berlin, belki Londra, belki de Moskova…

Moskova? Kim bilir? Şehir terk edilmiş, kuşlar bile gitmiş. Geride kalan yalnızca üç kız kardeş. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Edinburgh Festival Fringe’e katılacak olan Hayal Perdesi, festivalde ödüllü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski’nin yenilikçi rejisiyle Sven Jonke’nin çağdaş sahne tasarımını birleştiren, alışılmışın dışında bir Üç Kız Kardeş sunuyor. Anton Çehov’un ünlü klasiklerinden Üç Kız Kardeş’i, Hayal Perdesi’nin kalıpları kıran yorumuyla seyredeceğiz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.