Hoşgeldiniz  

Ankara Birlik Tiyatrosu’ndan ‘Bir İsyancının Savunması’

admin | 23 Mart 2018 | Ataşehir Belediyesi, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Emmanuel Robles tarafından kaleme alınan Gül Göker’in yönettiği “Bir İsyancının Savunması” adlı oyun ile Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Ender Yiğit, Özgürefe Özyeşilpınar, Serkan Çetinkaya, Bilge Can Göker, Murat Değirmenci, Dilek Denizdelen, Alinur Uğurpakkan, Hakkı Şahin ve Rıdvan Uludaşdemir’den oluşan Ankara Birlik Tiyatrosu oyuncuları “Bir İsyancının Savunması” adlı oyun ile Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Gül Göker’in yönetmenliğini yaptığı “Bir İsyancının Savunması” adlı oyunu 330’un üzerinde tiyatrosever izledi.

1946 yılında Hollandalıların Endonezya’yı işgal ettiği günlerinin anlatıldığı “Bir İsyancının Savunması” adlı oyununda şu gelişmeler yaşanır:
Hollandalı bir fabrika işçisi olan “Keller”, Endonezya Kurtuluş Hareketi’ni destekler. Örgütten aldığı talimat gereği, çalıştığı fabrikaya bir bomba yerleştirip patlatacaktır. Keller, bombayı yerleştirir fakat son anda, çok sayıda işçinin yaşamını yitireceği düşüncesiyle bombayı patlatmaktan vazgeçer ve bu esnada yakalanır. Keller, hem işgalci Hollanda Mahkemesi hem de bombayı yerinde ve zamanında patlatmadığı için, Kurtuluş Örgütü tarafından yargılanır.

Seyirci, oyunu izlerken, şu sorularla karşı karşıya kalıyor:
Kim haklı? Amaca hizmet eden her eylem meşru mudur?

Emmanuel Robles tarafından kaleme alınan oyunu yöneten: Gül Göker

Oynayanlar: Ender Yiğit, Özgürefe Özyeşilpınar, Serkan Çetinkaya, Bilge Can Göker, Murat Değirmenci, Dilek Denizdelen, Alinur Uğurpakkan, Hakkı Şahin, Rıdvan Uludaşdemir

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.