Hoşgeldiniz  

Amerika’nın Bakanlarının Mal Varlıklarını Donduracağız

admin | 04 Ağustos 2018 | Ataşehir Ak Parti, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Amerika’nın Bakanlara yaptırım kararına karşılık vereceklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin “Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını donduracağız” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suçlu varsa bedelini ödeyeceğini ama suçu yoksa ona bedel ödetme gayreti içine girmenin kimsenin de haddine olmadığını vurgulayarak, “Benim kalkıp İçişleri Bakanımı, Adalet Bakanımı, Brunson ile ilgili olarak, ‘onu yakından takip etti, ona şöyle yaptılar, böyle yaptılar’ demek suretiyle Amerika’daki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı, mantık değildir. Bu Teksas’takilerin işi olabilir ama kalkıp da burada Amerika’da herhangi bir mal varlığına sahip olmayan bakanlarımla ilgili böyle bir yaklaşımı kabullenmek asla mümkün değildir” diye konuştu.

ARKADAŞLARIMA TALİMAT VERİYORUM

Amerika’nın Bakanlara yaptırım kararına karşılık vereceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, talimatını vererek; “Biz dün akşama kadar sabrettik. Şimdi ben de bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum; Amerika’nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye’deki mal varlıklarını donduracağız, varsa…” dedi.

MEN DAKKA DUKKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Arapların güzel bir atasözü var, ‘Men dakka, dukka.’ Biz de bunu yapacağız. Hiçbiri mütekabiliyet anlayışının dışında değildir. Siz böyle yaparsanız, ha bunun mütekabiliyeti budur. Biz de bunu yaparız”  ifadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.