Hoşgeldiniz  

AMATÖR SPORA EN ADİL YARDIM ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN

admin | 20 Temmuz 2017 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Spor, Üst Manşet A- A+

Ekrem Köse, yeni sezonda Çamoluk Spor’un iskeletini koruduklarını, tüm Türkiye’de olduğu gibi Ataşehir’deki tesis sıkıntısı nedeniyle maçlarını Başıbüyük’te oynayacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

BAL Liginde mücadele ederken, 7’inci sıradan statü gereği bir alt kümeye düşen Ataşehir Çamoluk Spor Başkanı ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Köse ile futbolun başı çektiği “Amatör Spor”u, Çamoluk Spor’u ve Ataşehir’deki spor kulüpleri ile Ataşehir’in sorunlarını konuştuk.

Ataşehir Belediye Meclis üyeliği yanı sıra, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Ataşehir Amatör Kulüpler Birliği ve Çamoluk Spor Kulüp Başkanı Ekrem Köse, Sportif Direktör iken anlaşarak Futbol Takımı Antrenörü görevine getirdikleri Zafer Emek’in imza töreninde “Amatör Spor” ve “Amatör Spor Kulüpleri” ile ilgili çarpıcı açıklamaları yaptı.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi de olan Ekrem Köse ile itvhaber için Recep Kenan tarafından geçekleştirilen röportajda, amatör spora ilgisizlikten yakınan Ekrem Köse, zor koşullarda çalışmalarını sürdürmeye çalışan amatör spor kulüplerinin tesis yetersizliği nedeni ile sıkıntılar çektiklerini, amatör sporun alarm verdiğini vurguladı.

TAKIMIN İSKELETİNİ KORUMAYA ÇALIŞTIK

Ataşehir Çamoluk Spor Kulübü’nün çalışmaları ve hedefini konuşarak başladığımız röportajımızda Ekrem Köse, “kalması zor lig olarak nitelediği” BAL Liginde mücadele ederken düştükleri alt kümede mücadeleye hazır olduklarını kaydederek, yeni sezonla ilgili; “Takımın iskeletini elimizden geldiğince korumaya çalıştık. Şu an oyuncularımızın yaş ortalaması 28. Yanlarına genç oyuncular alarak geçen seneki Sportif Direktörümüz Zafer Emek’i Antrenörümüz yaparak yeni sezonda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

TRANSFERLER TAMAMLANINCA CAMİAYA TANITILACAK

Bu sene 8-10 transfer düşündüklerini, bir – iki mevki hariç diğerler transferlerini tamamladıklarını kaydeden Ekrem Köse, Çamoluk Spor’un yeni sezondaki transferlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek; santrafor ve birde açık ihtiyaçlarının olduğunu, bu mevkilere de oyuncu alarak transferler tamamlanmış olacaklarını, hocalar ve başkan yardımcılarının sporcuları tanıtarak camiaya açıklayacaklarını ifade etti.

Ataşehir’deki statların yapımı bitene kadar para ödeyerek Başıbüyük Sahası’nda antrenmanlarını yapıp maçlarını oynamaya devam edeceklerini kaydeden Ekrem Köse, amatör spora hizmet eden, tesis kazandıran herkese teşekkür ettiklerini ifade ederek; “Amatör spora bu hizmetleri kim yaparsa yapsın spora hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

BAL LİGİ ZOR LİG DÜŞMESİ KOLAY, ÇIKMASI ÇOK ZOR

Hedeflerinin “Playoff oynayıp, şampiyon olup yeni sezonda tekrar BAL’a çıkmak” olduğunun altını çizen Ekrem Köse, BAL liginde mücadele etmenin güçlüğüne işaret ettiği konuşmasında; “Açık söylemek gerekirse üç beş yıl BAL’a çıkma niyetimizde yok. Çünkü BAL ligi zor bir lig… Belki dünyanın en zor ligidir. Düşmesi kolay, çıkması çok zor, kümede kaldığın zaman daha da zor… Çünkü kalmak için de bir o kadar daha para harcamak gerekiyor.  Amatör takımlara göre BAL ligi gerçekten külfetli.  Bizde elimizden geldiği kadar ilçemizi, camiamızı temsil ettik.  Bütün maçlarımızı oynadık, bırakmadık. Biz 7’inci olduk küme düştük… 8’inci olup kümede kalan İstanbul takımları var” ifadelerine yer verdi.

BAL LİGİ STATÜSÜNÜN DEĞİŞMESİ LAZIM

Çamoluk Spor’un beş senelik Süper Amatör Lig tecrübesi olduğunun altını çizen, bu süre içinde zaman ilk üçün içinde olduklarını hatırlatan Ekrem Köse,  teknik heyetine ve oyuncularına güvendiklerini kaydederek; centilmence, kazasız belasız, kardeşçe bir lig mücadelesi yapacaklarını ifade ettiği itvhaber.com’daki röportajında, BAL Ligi statüsünü eleştirerek; “BAL ligi statüsünün değişmesi lazım. Böyle bir statü olmaz. Üçüncü olup Playoff oynaması gereken takımın bile küme düşme ihtimali olabilir. 8-9 takımın ligden düşme pozisyonu oluyor. Puana göre, İl kontenjanına göre ve statü gereği düşenler var. Çok enteresan bir lig… Kesinlikle statü değişmesi gerekir. Şu anda bazı değişikliklerden söz ediliyor. İnceledim, bana göre pek mantıklı gelmiyor. Çocukları tamamen yaraştırmacı bir kimliğe büründürüyor. Buda çocuklarda çöküşe neden olur. B grubunun maçlarını kimse seyretmeye gitmiyor. Oradaki yetenekler kaybolup gidiyor. Amatör kurulda bunları masaya yatırarak değerlendiririz. Çıkacak her türlü yenilik bizim amatör spor kulüpleri için iyi olur kanaatini taşıyorum.  Bizim için transfer bedellerinin kalkması lazım. Oyunculara ciddi paralar ödüyoruz. Amatörde bunların kalkması gerekir. Belediye takımlarının BAL’da olmaması lazım. Büyükşehir’in de arasında olduğu kulüplerle mücadele etmek zor. Çünkü senin bir oyuncuya verdiğin paranın % üç yüz fazlasını veriyor.  Asıl amaç amatöre hizmet olmalı” şeklinde konuştu.

39 İLÇEDE EN ADİL YARDIM ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE

Amatör sporda tesis sorununa dikkat çeken Ekrem Köse, amatör kulüplere yardımın önemine işaret ettiği düşüncelerini şu ifadelerle aktardı:
“Bizim kulüp binasının yanındaki küçük halı sahada beş takım çalışma yapıyor. Ataşehir’de saha sıkıntısı var. Mülkiyet sorunu nedeni ile tesis yatırımı yapılamıyor. Belediyelerin bütün takımlara destek vermesi lazım… 39 ilçe de en adaletli, liyakat ve başarıya göre dağıtımı yapan tek belediye Ataşehir Belediyesidir. Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği olarak 4 yıldan beri 11 maddeye göre dağıtım yapıyoruz. Bu sene ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) yönetimine girdiğimden dolayı buradaki arkadaşlara Meclis kararlarını, dağıtım tablosunu verdim. Bunu medya vasıtasıyla duyuralım ki bütün belediyeler bunu uygulasın. ASKF Başkanı beni arayarak, İstanbul değil -bunu Türkiye’ye yaymamız lazım- dedi.  Bu 11 maddenin içinde de düzelmesi gereken maddeler var. Mesela en centilmen sporcuya, en centilmen takıma, en başarılı teknik adama, en başarılı futbol takımına farklı ödüller verilebilir.”

ANTRENÖRLERE DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Antrenörler Derneğinin yapması gerekeni yapıyor olduklarını, Çalışma kartı sahibi her antrenöre yılda bir defa bin TL katkı payı verdiklerini, bu uygulamanın da Türkiye genelinde yapılması gerektiğine inandıklarını belirten Ekrem Köse, antrenörlerin lisans ve aidat masraflarının karşılandığını ifade ederek; “Biz bu uygulamayı 3 yıldan beri yapıyoruz.  Ataşehir’de ilk sene 9-10 antrenör çalışıyordu. Şu an Ataşehir’de çalışan 35 antrenöre para veriyoruz. Çocuklar, bu uygulama sayesinde ehliyetli kişilerden aldıkları eğitimle doğrusunu öğrenmiş oluyorlar. Sağlıksız eğitimden çocuklarımızı kurtarmış oluyoruz. Şu anda her kulübümüzde antrenör var. Eskiden 15 kulübümüz varsa 5’inde antrenör vardı 10’unuda yöneticiler bu görevi yapıyordu. Antrenörlere daha fazla katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

SOKAKTAN BİR ÇOCUĞU KURTARABİLİYORSAK NE MUTLU

Köse, yardım dağıtımı ile ilgili de şu açıklamayı yaptı; “Ak Partili meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.  4 yıldan beri Amatör Spor Kulüplerine yardım maddesi meclisten oy birliğiyle geçiyordu ama bu sefer nedense, oy çokluğuyla geçti. Bir iki kulübün adaletsiz dağıtım şikâyeti var dediler. Ben inanmadım. Bu olay üzerine tüm kulüpleri aradım. Kimsenin öyle bir sıkıntısı olmadığını öğrendim.  Herkes teşekkür ediyor.  Çünkü bir kulüp o taslağa göre ne yaptığını ve alacağı rakamı da biliyor. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Sanırım ya yanlış anlaşılma var ya da muhalefet olsun diye şer koydular. Olsun sıkıntı değil. Spor camiasına hizmet eden hangi parti olursa olsun takdir ederiz. Çünkü sahada oynayan futbolcunun hangi partiden olduğunu bilmiyoruz. Gol atılınca tüm futbolcular sevinir, gol yiyince de hap birlikte üzülürler.  Futbol kulüpleri, spor kulüpleri birleştiricidir. Bu güzelliği dağıtmamak, bozmamak lazım… Biz her eleştiriye açığız, şeffafız.  Sokaktan bir çocuğu kurtarabiliyorsak ne mutlu bize…”

ATAŞEHİR’İN TESİSİ SIKINTISI İMAR VE MÜLKİYET KAYNAKLI

Ataşehir’de spor tesisi sıkıntısı olduğunun altını çizen, imar ve mülkiyet kaynaklı sorunların tesisleşmenin önündeki en önemli engel olduğunu kaydeden Ekrem Köse, Ataşehir’deki tesis sorunu ile ilgili şu detaylı açıklamayı yaptı:
“Belediye başkanımızın da söylediği gibi İmar ve Mülkiyet sıkıntısı var. Kayışdağı sahasını yapalım dedik, mülkiyet sıkıntısından yani sahibi olan Milli Emlak, park olarak belediyemize verdiği için yapılan plan ve proje de iptal oldu.  Proje kapsamında Kayışdağı Parkı içinde ufak bir saha yapmak zorunda kaldık.  Şu anda takımlar elimizde bulunan Yenisahra Stadı ve Libadiye sahasında maçlarını ve çalışmalar yapıyor.  Örnek Gençlik Spor sahasını çim yapmayı düşünüyoruz.  Site Sporun toprak sahasında mülkiyet sıkıntısı var. İmza kampanyası başlatıldı. Çimlendirmeye çalışıyoruz.  Büyükşehir ve Milli Eğitim’in olan İçerenköy Sahasını -biz yapalım- dedik, olmadı. Büyükşehir’in orayla ilgili olarak;  -altı otopark, üstü fitnes salonu, onun üstü yüzme havuzu ve en üste de futbol sahası- gibi bir projesi var.” 

İÇERENKÖY’E NİZAMİ ÖLÇÜLERDE SAHA

“Ben Ak partili arkadaşlarıma ve Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum. İçerenköy’de yapılacak sahanın ölçüleri ile ilgili beni aradılar. İçerneköy’e benim verdiğim nizami ölçülere, yani standartlara uygun bir saha yapılacak. Büyükşehir ile yaptığımız görüşmelerde yapımına 2018 yılında başlanacağı ve şu an ihale aşamasında olduğunu söylediler.”

4 SAHANIN YAPIMI TAMALANINCA TESİS SORUNU KALMAYACAK

“Esatpaşa’da bulunan toprak saha ile ilgili olarak Büyükşehir’in bir çalışması var. Esatpaşa ile İçerenköy Sahaları bittiği ve Site Spor’un sahasını çim yaptığımız zaman Yeni Sahra Stadı’nın bakım onarımı yapıldıktan sonra maç yapacak 4 sahamız olacak. O zaman tesis sıkıntımız kalmayacak.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.