Hoşgeldiniz  

Ali Tezel, ‘TÜİK Başkanı 1978 lira nasıl Geçinileceğini Anlatsın’

admin | 26 Aralık 2019 | Ekonomi, Gündem, Manşet, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

TÜİK Başkanından 1978 lira ile nasıl geçinileceğini anlatmasını isteyen Sosyal Güvenlik Uzman Ali Tezel, “1978 lira nasıl kira, servis parası, fatura ödeneceğini bize anlat.” dedi

Recep Kenan/itvhaber.com

Aralık ayı boyunca 4 toplantı yapacak olan Asgari ücret Belirleme Komisyonu’nun 5 işçi, 5 işveren ve 5 de devlet temsilcisinden oluştuğunu hatırlatan Sosyal Güvenlik Uzman Ali Tezel, komisyonlarda devletin dediğinin olduğunu kaydetti.

TELE 1 TV’de Ali Tezel’e sorun programında konuşan Sosyal Güvenlik Uzman Ali Tezel, TÜİK tarafından yapılan açıklamayı eleştirerek, “Bana göre TÜİK aşağıdan almaya çalışıyor. Şu anda asgari ücret 2020 TL. TÜİK ne diyor? 1978 TL diyor. Hafif işler için. Yani asgari ücreti indirecek miyiz?

Bu gün doğalgaz faturam geldi. 150 TL ödüyordum. 480 TL geldi. Kar yağarsa her halde 1000 lirayı bulacak. Ama TUİK o parayı ödemiyor. Şöyle diyorlar; 1 kişinin sadece gıda harcaması olarak… Peki evim ne olacak? Kiram, sosyal haklar, sağlık… 1 kişinin gıdasını hafif işlerde 1978 lira yapmış. TÜİK Başkanı şu anda yaklaşık 17 bin lira maaş alıyor. Ben isterim ki; TÜİK Başkanı sana 1978 lira maaş vereyim, 1 ay geçin. Üstelik TÜİK Başkanına lojman bedava, makam arabası var şoför, ulaşım bedava, öğle yemeği, akşam yemeği bedava kurumda yiyor.

Sosyal Güvenlik Uzman Ali Tezel, açıklamasında, “TÜİK Başkanına sormak lazım; ulaşımım bedava değil, lojmanın yok; kira veriyorum, hafif işlerde çalışıyorum 1978 lira ile ben nasıl geçineceğim? ‘Ben ona bakmadım’ diyecek TÜİK Başkanı. ‘Ayda kaç liralık gıda alırsın ona baktım’ diyecek. TÜİK Başkanına ben 1900 lira maaş vermek istiyorum. 1978 lira maaşla geçinmesini istiyorum.” İfadelerine yer verdi.

TÜİK BAŞKANI 1978 LİRA İLE BİZE NASIL GEÇİNİLECEĞİNİ ANLAT

Sosyal Güvenlik Uzman Ali Tezel, programda TÜİK Başkanı’na, “Sayın TÜİK Başkanı 1978 lira ile bize nasıl geçinileceğini, nasıl kira ödeneceğini, nasıl servis parası, nasıl fatura ödeneceğini (doğalgaz, elektrik, su, telefon) bize anlat. Ben 1978 liraya razıyım. Ama lütfen sen önce bunu yaşa. Sonra bana gel de ki; Sen yalancısın de… Geçinebilir diyorsan seni alnından öpeceğim. Aile demiyorum. Bir insan geçinebilir mi? İnsanlık bu mu? Adalet bu mu? Diyanet işleri Başkanlığının 1 kişi için açıkladığı 30 liranın 3 öğün üzerinde aylık toplamı 1800 lira yapar. Bu para ile 4 kişilik bir aile geçinir diyen TÜİK Başkanının vicdanına bırakıyorum. Vicdana, adalete davet ediyorum.” Dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.