Hoşgeldiniz  

Ak Parti Ataşehir Adayı İsmail Erdem: ‘Referansım Sancaktepe’

admin | 01 Şubat 2019 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nce düzenlenen Yerel Seçimde Ataşehir adaylarını tanıtma programında Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem Trabzonlularla buluştu.

Recep Kenan/itvaber.com

Ataşehir Trabzonlular Derneği tarafından Yerel Seçimde Ataşehir adaylarını tanıma programı kapsamında düzenlenen kahvaltılı programda Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem Trabzonlularla buluştu.

Sivaslı olmasına rağmen fahri Trabzonsporlu  ve 35 senelik İçerenköylü olduğunu söyleyen kendini Ataşehirli olarak niteleyen Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, referansının Sancaktepe’de yaptıkları olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdiri ile yuvasına döndüğünü 1 Nisan itibarı ile Ataşehir’e hizmete başlayacağını kaydetti.

BİR ŞEHİRDE İMAR VARSA HİZMET VARDIR

İmar varsa yerel yönetimlerin hizmet yapabileceğini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı İsmail Erdem, bir anlamda Ataşehir’in imarı çıkarılmayarak Ataşehirlinin cezalandırıldığı iddialarını haklı çıkarırcasına, “Bir şehirde imar varsa hizmet var, üretim var, ticaret var.” Dedi. Erdem Ataşehir’de hemşerililik Ataşehirilik bilinci oluşmadığını iddia etti.

ATAŞEHİR’DE DEĞİŞİM İŞARETLERİ ALINIYOR

Erdem, 1 aydır dolaştığı ve Sancaktepe ile aynı zamanda belediye olduğunun altını çizdiği Ataşehir’de değişim işaretlerinin alındığının kaydetti.

SIRBİSTAN’DAN KONUK MİLLETVEKİLİ

Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin Barbaros Mahallesi’ndeki merkezinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen ve Yönetim Kurulu üyeleri ve konuklar; Sırbistan’da 5 Dönem Milletvekilliği yapan ve şuan Modern Sırbistan Partisi Genel Başkanı Nebojsa Lekovic, Genel Başkan Yardımcısı Nezarettin Şerifovski ile birlikte; Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ak Parti Maçka Belediye Başkanı Koray Koçak, Ak Parti Ataşehir SKM Başkanı Halil İbrahim Yazıcı, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Rıfkı Bektaş, Trabzonlu iş adamları, Ataşehir’de görev yapan Trabzonlu üst düzey idareciler, kurum temsilcileri, okul müdürleri, Mahalle muhtarları, Ataşehir Trabzonsporlular Derneği’nin de arasında olduğu STK temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı.

TRABZONLU ADAYLARIN DEĞERLENDİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Ataşehir Belediye Meclisi Ak Partili Üyesi Haluk Sadıkoğlu sunumu ile açılış konuşması için söze başlayan Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı ve Ataşehir belediye Meclisi bağımsız üyesi Namık Sürmen konuklarını sakin ve huzurlu bir seçim dönemi dileyerek; “Bugün Ataşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın İsmail Erdem buradalar.  Vatandaşlar olarak sakin, huzurlu, barış içinde ve demokratik temayüller içinde geçmesi yönünde, demokratik haklarımızı da sonuna kadar kullanmak suretiyle adaylardan birisini seçiyoruz.  Ondan sonrada seçilen kim olursa olsun başarılı ve Ataşehir için bir güzel çalışmalara imza atmasını da bekliyoruz. Trabzonlu meclis üyesi aday adaylarımız Haluk Sadıkoğlu ve Süleyman Akın’ın adaylık sürecinde değerlendirilmesini bekliyoruz. Büyükşehir’de Binali Yıldırım’ın listesinde Trabzonlulara yer vermesi onun için bir avantaj olacaktır.” diye konuştu.

AHMET ÖZCAN VE BAŞKANI KORAY KOÇAK’TAN SELAMLAMA

Programda, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan ve Ak Parti Trabzon Maçka Belediye Başkanı Koray Koçak, yerel seçim ile ilgili düşünceleri, davetten duydukları memnuniyet ile İsmail Erdem’e başarılar dileklerini içeren,  “Kazanan Ataşehir olsun, dostluk olsun” temennilerini dile getirdikleri selamlama konuşmaları yaptılar.

Ataşehir Trabzonlular Derneği, İsmail Erdem Osman Ünal, Zafer Düşgün ibrahim Yazıcı

Recep Kenan paylaştı: 31 Ocak 2019 Perşembe

Ataşehir Trabzonlular Derneği, İsmail Erdem Osman Ünal, Zafer Düşgün İbrahim Yazıcı

Recep Kenan paylaştı: 31 Ocak 2019 Perşembe

31 MART YEREL SEÇİMİNDE SİYASİLER VATANDAŞIN VİCDANİ TERAZİSİNE ÇIKACAK

31 Mart yerel yönetim seçimlerinde siyasilerin vatandaşın vicdani terazisine çıkacağına işaret eden Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, sandıktan çıkan sonuçla vatandaşın iradesinin demokratik yarışla sonuca yansıyacağının altını çizerek; “31 Mart’ta Türkiye yeni bir sınava hazırlanıyor. 82 milyon vatandaşımıza hayırlı hizmet yapacak kadroların iş başına gelmesini cenabı Hak Nasip etsin.” Dedi.

SANCAKTEPE İÇİN ALTIN YILLAR OLDU

1976 yılında geldiğini 34 yıldır İçerenköy’lü olduğunu kaydeden Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “2009’da Ataşehir’de belediye Başkan Aday Adayı iken Sancaktepe’de görevlendirildik. 2 dönem görev yaptım. Bu dönem Sancaktepe için altın yıllar oldu. Çok hayırlı hizmetlerde bulundum. Kazanan Sancaktepeliler, ülkemiz ve Türkiye oldu. Baktığımızda zamana sığmayan işler yaptık. 5 ayda imar planlarını tamamladık. Mülkiyet problemi de çözüldü.” Dedi. Erdem, konuşmasında Sancaktepe’de gerçekleştirilen yatırımlar ve hayata geçirilen projeler ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

SANCAKTEPE’DE 100 BİN KONUTLUK YENİ BİR ŞEHİR KURDUK

2010 yılı başından itibaren Sancaktepe’de inşaat ruhsatı vermeye başladıklarını ifade eden İsmail Erdem, aradan geçen 9 yılda 120 bin bağımsız bölüm ruhsatı imzaladıklarını kaydederek; “ 120 bin ruhsatın yaklaşık 20 bini iş yeri. İşyeri dükkan plazaları çıkarsak 100 bin konutluk proje gerçekleşti. Ve 200 bin nüfus arttı. 220 bin nüfusla başladık, 430’lara çıktık. 100 bin konutluk yeni bir şehir kurduk. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi… İnşaat varsa hayat var. Konutları ortalama yaşı 4. 4 bin 4 yüz binayı da vatandaş yıktı ve yeniledi.

ATAŞEHİR’İN MÜLKİYET VE İMAR SORUNUN KÖR DÜĞÜM

Ataşehir’in mülkiyet ve imar sorunun kör düğüm olduğunu vurgulayan İsmail Erdem, Yenisahra ve Barbaros’un bir kısmının plansız olduğunu, Kayışdağını 83’deki planla devam ettiğini Yenişehir’in ise İmar İskan Blokları dışındaki ve Atatürk Mahallesi’nin planlanırken, Mustafa Kemal Mahallesi ise İstanbul’un hiç imarı çıkmayan mahallelerinden bir tanesi olduğunun altını çizip, Ferhatpaşa, Yeniçamlıca ve geri kalan mahallelerin mülkiyet ve imar problemlerinin devam ettiğini kaydetti.

ATAŞEHİRLİLERLE DOLU KAHVEHANELER SANCAKTEPE’DE BOŞ

Ataşehirlilerle dolu olan kahvehanelerde Sancaktepe’de birkaç emekli olduğunu ifade eden Erdem, bu durumu Ataşehir’deki işsizlik ve sosyal, kültürel mekanlar ve sportif alanların olmamasına bağladı.

YENİSAHRA VE BARBAROS 1/5000’LİK VE 1/1000’LİK İMAR PLANLARININ 2’Sİ BİRDEN ÇIKAR

Büyükşehir imar dairesi ve komisyonu ile görüşmeler yaptığını kaydeden İsmail Erdem, bölgenin ekonomik ve sosyal durumunu analiz etmeyen mahkemenin iptal ettiği Yenisahra ve Barbaros 1/5000’lik ve 1/1000’lik imar planlarının 2’sini birden Şubat’ta Meclis’ten kısa zamanda geçireceğimizi umuyoruz.

İMAR İSKAN’DA BİR AY İÇERİSİNDE DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

Önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar döneminde gündeme alınan ve TOKİ ile görüşülmeye başlanan ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan Yenişehir mahallesi İmar İskan Blokları ile ilgili olarak, “metre karesinden az olmuş, çok olmuş” tartışmaları nedeniyle sürecin uzadığını, bu güne kadar sürüncemede kaldığını kaydeden İsmail Erdem, “10 yıldır uzayan süreç  bu güne kadar geldi. Vatandaşların 98 metrekarelik daireye razı olduklarını belirterek, serpme bir şekilde yapılacak bloklardan daire almayı da kabul etti. Ziyaret sırasında vatandaşlar 1960’lı yıllarda yapılmış olan 1140 konutluk İmar İskan Bloklarını dönüşümü için biran önce muvafakat vereceğini, dönüşümün hızlı bir şekilde yapılması için kendisine talepleri ilettiler. Bu ziyaret sonrasında İstanbul’da olan TOKİ Başkanı ile görüşerek vatandaşımızın talebini ilettik dedi. TOKİ Başkanımızda sağolsun, yardımcı olacağını söyledi. Dün akşam’da Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile görüştük. Kendisi sürecin başlatılması için gerekli talimatı verdi. Bir ay içerisinde vatandaşımız muvafakat imzalamak üzere davet edilecek, arkasından dönüşüm başlayacak ve vatandaşımız yeni dairesine kavuşacak” dedi.

TOKİ’YE GEÇEN TAPULAR HAK SAHİPLERİNE VERİLECEK

Esatpaşa’da TOKİ’ye geçen 850 parselin durumu ile ilgili gelişmeleri aktaran Erdem, “Örnek, Esatpaşa ve Aşık Veysel mahallelerinde arsaları bulunan ve tapuları Toplu Konut İdaresi’ne geçen 800’e yakın vatandaşın durumlarıyla ilgili de gerekli çalışmaları gene TOKİ Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ilettiklerini söyleyerek, o sürecinde bir an önce tamamlanarak belediye kanalıyla tapuların hak sahiplerine dağıtılması sağlanacak” dedi.

YENİÇAMLICA, MEVLAN VE MİMAR SİNAN MÜLKİYETİNDE ÇÖZÜM BAŞLADI

57 bin nüfusun yaşadığı 1 milyon 400 metre kare alanda kurulu Yeniçamlıca, Mevlan ve Mimar Sinan mahallelerindeki mülkiyet sorununa da değinen İsmail Erdem, “1973 yılında açılan ilk dava ile tamamen kör düğüm olan bölgedeki mülkiyet sorunu ile ilgili 1-2 ay içerisinde yol alınacak, çözümü resmen başlatmış olacağız. Vatandaşın elinde 125 dönüm tapu var, arsa yok. Arsa yetmiyor. Elinde tapusu olup arsası olmayan komşular arsası olanlara ipotek koymuşlar. YEDPA da o alan içerisinde.” dedi

İMAR VARSA EKMEK VAR, ÜRETİM VAR, ZENGİNLİK VAR, TİCARET VAR

“Bir şehirde imar varsa ekmek var, üretim var, zenginlik var, ticaret var demektir.” Diye konuşmasını sürdüren Erdem, “Yerel yönetimler imar olan şehirde hizmet üretir. Sancaktepe’nin imar sorununun sona ermesi ile birlikte hızlı gelişim gösterdi. Göç alan bir ilçe oldu. İnşaat yapan bir firma Nalburdan demirini alırken, yeni taşınan bir vatandaş ise ev eşyalarını Sancaktepeli esnaftan aldı. Böylelikle Sancaktepeliler kendi içinde kalkındı. Demokrasi Caddesinde terör vardı. şimdi bir dükkanın kirası 40 – 50 bin lira.” Dedi.

EĞİTİM, SOSYAL VE KÜLTÜREL TESİSLERLE BİR BAŞKA SANCAKTEPE

Yaptıkları eğitim, sosyal ve kültürel tesislerle bir başka olan Sancaktepe’de eğitimden kültüre, sağlıktan spora birçok alanda yaptıkları yatırımları aktaran İsmail Erdem, 31 Mart gecesine kadar çalışmalarını sürdüreceklerini ve Sancaktepe’deki hizmetin Ataşehir’de de buluşması için mücadele vereceklerini söyledi.

KARADENİZLİ SANATÇIDAN ERDEM’E ÖZEL ATMA TÜRKÜ

Erdem’in konuşmasının ardından Trabzonlu Sanatçı Nihat İnce, İsmail Erdem için atma türkü söyledi. Konuşmaların ardından Erdem ve beraberindekiler dernek merkezinde toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.