Hoşgeldiniz  

Ak Parti Ataşehir Adayı İsmail Erdem Basınla Buluştu

admin | 15 Ocak 2019 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

31 Mart yerel Seçimleri Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı  Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü kapsamında basın mensuplarıyla buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

31 Mart yerel Seçimleri Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü kapsamında ve tanışma amacıyla düzenlediği kahvaltılı toplantıda bölgede çalışan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

SANCAKTEPE’DE YAPTIKLARIMIZ, ATAŞEHİR’DE YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın her ilçe için asgari üç, öneri istediğini Ataşehir için 5 proje önerdiklerini kaydeden İsmail Erdem, Sancaktepe’de yaptıklarının, Ataşehir’de yapacaklarının teminatı olduğunu kaydetti.

ATAŞEHİR’İ İSTEDİM SANCAKTEPE’YE, SANCAKTEPE’Yİ İSTEDİM ATAŞEHİR’E VERDİLER

Toplantıda basın mensuplarına önemli açıklamalar yapan 31 Mart yerel Seçimleri Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Biz görev adamıyız. Bize büyüklerimiz nereyi uygun görürlerse orada görev yapmaya hazırız. 2009 seçimlerinde Ataşehir’de aday olmak istedim fakat beni Sancaktepe’ye uygun gördüler. 10 yıl görev yaptıktan sonra bu kez Sancaktepe’yi istememe rağmen bu defa Ataşehir’de görevlendirildik.” dedi.

ÇALIŞAN GAZETECİLERİ GÜNÜ’NDE GAZETECİLERLE BULUŞTU

10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü kapsamında düzenlenen ve bölgede çalışan basın mensupları ile tanışma amacıyla Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’ndeki kahvaltıya Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem’in yanı sıra İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kayacı, Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Adem Yılmaz, İlçe yöneticileri ile Ataşehir ve komşu ilçelerde faaliyet gösteren basın mensupları katıldı.

ATAŞEHİR’E ÖDÜLLÜ BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ: İSMAİL ERDEM

Kahvaltı sonrasında basın mensuplarıyla salonda yapılan toplantının açılışında konuşan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Ahmet Özcan, ilçe teşkilatı olarak seçim startını verdiklerinin altını çizerek; “Artık seçim startını vererek yolumuza doludizgin devam ediyoruz. 31 Mart 2019 seçimleriyle ilgili Ataşehir’de Ak parti olarak Ataşehir Belediyesini hizmet ve insan odaklı belediyecilikle tanıştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Genel Başkanımızın teveccühü ile Ataşehir’e ödüllü bir belediye başkan adayımız var. Ataşehirlilerin çok yakından tanıdığı Sayın İsmail Erdem.  Ataşehir İsmail Erdem’i, İsmail Erdem’de Ataşehir’i çok iyi tanıyor.  Öncelikle ben sayın başkanımıza hoş geldin diyorum. Böyle bir görevi kabul ettiği için de kendisine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

ÖZCAN, “ATAŞEHİR’E BİR USTA GELDİ”

Özcan konuşmasını, “10 yıl Sancaktepe’de hizmet üstüne hizmet, başarı üstüne başarı katarak yoluna devam etti. Bizim başkanımızın öyle bir Ataşehir sevdası var ki; çıraklık ve kalfalık sürecini Sancaktepe’de tamamlayıp ustalık dönemini de Ataşehir’e sakladı ve Ataşehirliler de sevinsinler, mutlu olsunlar ki; Ataşehir’e bir usta geldi. İnşallah 31 Mart akşamından sonra ustanın hizmet anlayışıyla gönül belediyeciliği anlayışı ile Ataşehir daha güzel günlere kavuşacaktır.” İfadeleri ile tamamladı.

SANCAKTEPE’DE YAPTIKLARIM ATAŞEHİR’DE YAPACAKLARIMA GÖSTERGE

Sancaktepe’nin Ataşehir ile birlikte ilçe ve belediye olduğunu vurgulayan İsmail Erdem, 80’li yıllarda Refah partisinde başlayan siyasi hayatını ve Sancaktepe’deki görev süresindeki 10 yılda yaptığı çalışmalar ile eğitim, kültür ve sosyal donatı alanlarının da aralarında olduğu yatırımlar ile verilen sosyal hizmetleri basın mensuplarıyla paylaşarak Sancaktepe’de yaptıklarının Ataşehir’de yapacaklarına gösterge olacağının altını çizdi.

AK PARTİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL ERDEM BASINLA BULUŞUYOR

Recep Kenan paylaştı: 14 Ocak 2019 Pazartesi

PLANLARI ÇIKMIYORSA BECERİKSİZLİK, TAKİP ETMEMEK, YA DA DİYALOGSUZLUKTAN

Sancaktepe Belediyesi’nde göreve gelir gelmez plan çalışmalarına başladığının altını çizen İsmail Erdem, imar planları olmayan, mülkiyet sorunu olan Sancaktepe’yi plansızlıktan kurtararak ilçenin tamamını 5 ay içerisinde İmar planlarına kavuşturduğunu kaydederek; “Bir bölgenin veya mahallenin planları çıkmıyorsa bu; ya beceriksizliktir, ya takip etmemektir, ya da diyalogsuzluktan kaynaklıdır” dedi.

ATAŞEHİR HALKININ DA BİZE YETKİ VERECEĞİNE İNANIYORUZ

31 Mart akşamına kadar Sancaktepe’de görevinin devam edeceğine işaret eden Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmil Erdem, “Ataşehirlilerin güvenini de alarak, Ataşehir halkının da bize yetki vereceğine inanıyoruz. 1 Nisan sabahı itibariyle de kaldığımız yerden devam edeceğiz.  İdeallerimiz yüksek, geleceği ve çocukların istikbalini düşünüyoruz. Ülkemizin ortak geleceğine ne katkılar yapabiliriz. Anadolu insanının yerleştiği güzel Ataşehir’e hizmet etmek bizler için ayrıca mutluluk verici. Kısa bir pencereden Sancaktepe’de yaptıklarımı sizlere aktarmış oldum. Bilenler bilir, bilmeyenlerde bu şekilde ifade etmiş olayım” diye konuştu.

ATAŞEHİR’İN PARÇALI İMAR HARİTALARIYLA KARŞILAŞTIK

Ataşehir’in İmar Planlarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan İsmail Erdem; “Geçen hafta Büyükşehir Komisyonuna gittik. Orada parçalı İmar haritalarıyla karşılaştık. Ferhatpaşa hiç yok. Yeniçamlıca kendi içinde mülkiyet sorunu yaşıyor. İçerenköy binlik planları meclisten geçti, Büyükşehir’e gidecek. İnönü ve Kayışdağı yeni bir hazırlık aşamasında. Yenisahra ve Barbaros mahallesinin durumu farklı. Orada yerel mahkemenin bir kararı var.” Diye konuştu.

İSTANBUL’DA PLAN GÖRMEMİŞL TEK MAHALLE MUSTAFA KEMAL

İstanbul’da planı olmayan, plan görmemiş tek mahalle Mustafa Kemal olduğuna işaret eden Erdem, “Mustafa Kemal hepten plansız bir mahalle. Yani İstanbul’da planı olmayan, plan görmemiş tek mahalle Mustafa Kemal Mahallesidir. Esatpaşa, Örnek Fetih mahalleleri ise kendi içlerinde ayrı bir uygulaması var. Ataşehir’i 10 yıl önce nasıl bıraktıysak, geldiğimizde aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Maalesef plan aşamasında hiçbir başarı elde edilmemiş. Ne Kadıköy’ün nede Ataşehir Belediyesini Atatürk mahallesine bir katkısı olmamış. Buradaki yapılar TOKİ ve Şehircilik Bakanlığının eserleridir.” Dedi.

TÜRKİYE’NİN KALBİ İSTANBUL, İSTANBUL’UN KALBİ, FİNANSIN MERKEZİ ATAŞEHİR

Ataşehir Planları, Finans Merkezi’nin Ümraniye de kalması, Ataşehir sevdası ve yapacakları ile ilgili soruları cevaplayan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, basın mensuplarına yanıtları da içeren açıklamalarında; “Finans Merkezi’nin yasal olarak Ataşehir’e tekrar geri dönüşü yok. Çünkü tapusu geçti kanunla sabitlendi. Güney cephesinde o kadar yapılar imkanlar var. Uluslararası Finans Merkezleri ve Türkiye’deki birçok bankanın merkezleri Ataşehir’e geliyorlar, yerleşmeye devam edecekler. Yani Finans merkezin adı Ataşehir bu değişmez. Bir Nisan’dan sonra Finansın Merkezi Ataşehir, Türkiye’nin kalbi İstanbul, İstanbul’un kalbi Ataşehir bunu vurgulayacağız.” İfadelerine yer verdi.

ERDEM, “İŞİ SAHİPLENMEK ÖNEMLİ”

Ataşehir Belediyesi’nin 17 mahalleyle ilgili bütünlük içerisinde bir plan hazırlayıp Büyükşehir’den geçirememiş olduğuna işaret eden, Erdem, “İşi sahiplenmek önemli.  14 CHP belediyesinin içinde plan sorunu olmayan belediyelerde var. Bu tamamen yönetimin becerisine ve takibine bağlı bir durum.” Dedi.

İKTİDARA GELİRSEK PLANLARI BÜTÜNCÜL HALE GETİREREK, YAŞANABİLİR ATAŞEHİR YARATACAĞIZ

Aynı sorunlarla Sancaktepe de karşılaştıklarını belirten İsmail Erdem, bölgede yaptığı ve Ataşehir’de yapacakları çalışmayı; “18 Mahallenin imar planlarını aynı anda olmak kaydıyla 5 aylık bir süreç içinde tamamladım. Ekibimizle sabahlara kadar çalışarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki başardık.  İnşallah, biz Ataşehir’de iktidara gelirsek, bu yamalı bohça gibi olan planları bütüncül hale getirerek, yaşanabilir bir Ataşehir yaratacağız.” İfadeleri ile açıkladı.

ATAŞEHİR’DE 5 PROJE ÖNERDİK

Erdem, “Sancaktepe’de yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Teknik ekiple Ataşehir’de yapacağımız çalışmaları müzakere ettik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım Bey büyüğümüz her ilçe için asgari üç, beş öneri istedi. Bizde Ataşehir’de 5 proje önerdik.” Dedi.

ATAŞEHİR’DE İLK MİLLET BAHÇESİ GÜMRÜK ALANINDA

Erenköy Gümrüğü’nün kaldırılması ve Millet Bahçesi olarak dönüştürülmesini talep ettiklerini kaydeden İsmail Erdem, bu proje ile Ataşehir’de ilk Millet Bahçesinin hizmete alınacağını kaydetti.

KAMU İDARİ TESİSİ VE ŞEHİR MEYDANI

İkinci projelerinin İçerenköy’deki Hal binasının taşınması ile açığa çıkacak alanda palnlandığını ifade eden Erdem, “Yeni yer için Tuzla tarafında inşaatına başlandı. Bitiminde Hal buradan taşınacak. Orada bir kısım idari tesis kamu adına ayrılacak. Geri kalanı da şehir meydanı olarak yeşillendirilecek.” Dedi.

İÇERENKÖY VE ESATPAŞA İKİ SPOR KOMPLEKSİNİ

Erdem üçüncü proje olarak; içinde yüzme havuzu, spor mekânları var olabileceği birisi İçerenköy, diğeri Esatpaşa olmak üzere iki spor kompleksini hayata geçireceklerini söyledi.

 KAYIŞDAĞI’NDA ÇAMLICA TEPESİ GİBİ TESİS, MESİRE ALANI

Kayışdağı’nda Çamlıca Tepesi gibi bir tesis yapılarak halkın hizmetine açılması talepleri olduğuna işaret eden Erdem, beşinci proje olarak da orman alanında bir mesire alanı, sosyal tesis talep ettiklerini dile getirdi.

Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, bunların dışında kendilerinin de yüze yakın projelerinin olduğunu, zamanı geldiğinde bunları açıklayacaklarını ifade etti.

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden sohbet sonunda basına her zaman kapısının açık olacağını da sözlerine ekleyen İsmail Erdem, konuk ettiği basın mensupları ile toplu fotoğraf çektirdiler.

AK PARTİ AŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

İSMAİL ERDEM KİMDİR? (İsmail Erdem Biyografisi)

1959 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. 1976 yılında İçerenköy mahallesinde ikamet etmeye başlayan İsmail ERDEM, 33 yıl İçerenköy mahallesinde, 1 yılda ATAŞEHİR İnönü mahallesinde ikamet etti. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’nden mezun oldu.

1977 yılında MSP Kadıköy baş müşahidi olarak siyasete atıldı. 1984 yılından itibaren Refah Partisi Kadıköy ilçe teşkilatında, ilçe yönetiminde 2 dönem seçim işleri, 2 dönem teşkilat başkanlığı yaptı. 1991 Genel Seçimlerinde, Refah Partisi’nden İstanbul Milletvekili adayı oldu. Erdem, 1995 – 2001 yılları arasında Refah ve Fazilet Partisi’nde İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttü. 1999 Yerel Seçimlerinde 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak yer aldı. 1999 yılında İl Genel Meclisi Üyesi seçildi.

AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte, İl Genel Meclis Grubu’nu kurdu ve Grup Başkanı seçilen İsmail Erdem, 2001 – 2004 yılları arasında AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde 1. Bölge SKM Başkanlığı yaptı.

2004 – 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, 2005 – 2009 yılları arasında Encümen Üyeliği görevlerini yürüten, yılında ATAŞEHİR Belediye Başkanı Aday Adayı olan İsmail ERDEM, AK Parti Sancaktepe Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde, iki dönem üst üste Sancaktepe Belediye Başkanı seçildi ve halen başkanlık görevini sürdürüyor.

Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü’nün Onursal Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesidir. Onursal Başkanı olduğu Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü aynı zamanda, 20.675 sporcu ile Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcuya sahip ikinci spor kulübüdür. Erdem, Ensar Vakfı Genel Merkez 1. dönem yönetim kurulu üyesi İstanbul Dostluk Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi, kurucusu olduğu Medeniyet Yolcuları Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı olmasının yanı sıra, Sivas Platformu Başkanlığı ve İstanbul Sivas Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevini yürütüyor.

“Yerel Siyaset ve Belediyecilik” isimli bir kitabı bulunuyor. Yerel Siyaset ve Belediyecilik” isimli bir kitabı bulunmaktadır. Siyasi bilgi ve birikimlerini 2 dönem İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mahalli İdareler Bölümü’nde Yüksek Lisans öğrencilerine aktardı.

İki dönem Sancaktepe Belediye Başkanlığı yapan, 2019 yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkan Adayı olan İsmail Erdem, evli ve dört çocuk babasıdır.

İsmail Erdem, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den İstanbul İli, Ataşehir İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.