Hoşgeldiniz  

Ahmet Kaya’dan Maganda Kurşunu Açıklaması: Yorgun Kurşun Can Alıyor

admin | 21 Ağustos 2019 | Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya maganda kurşununa karşı duyarlılık çağrısı yaptı: “Havaya Kurşun Sıkarak Eğlence Olmaz, Bu Manzara Bize Yakışmıyor. Yorgun Kurşun Can Alıyor.”

CHP’li Ahmet Kaya, bilinçsizce havaya sıkılan kurşunlar nedeniyle yaralanan ve hayatını kaybedenlere ilişkin duyarlılık çağrısı yaparak, “Bu cehalete bir son verelim. Yazık değil mi bu insanlarımıza, yazık değil mi bu canlarımıza? Bu manzara şehrimize de ülkemize de yakışmıyor. Havaya kurşun sıkarak eğlence olmaz. Bu manzara bize yakışmıyor” dedi.

Yaz dönemi olması nedeniyle artan düğünlerde ve sünnetlerde havaya sıkılan kurşunlar nedeniyle artış gösteren yorgun kurşun yaralanmalarına dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ülke genelinde sosyal sorumluluk çağrısı yaptı. Özellikle yaz aylarında, düğünlerde havaya açılan ateş sonucunda yaralanan ve hayatını kaybedenlere yönelik vatandaşların daha duyarlı olmasını isteyen Kaya, “Bu cehalete bir son verelim. Havaya kurşun sıkarak eğlence olmaz. Yazık değil mi bu insanlarımıza, yazık değil mi bu canlarımıza? Bu manzara şehrimize de ülkemize de yakışmıyor” dedi.

YORGUN KURŞUN CAN ALIYOR

Son olarak önceki gün ailesiyle birlikte evinin balkonunda çay içerken yorgun kurşun isabet eden bir Trabzonlu vatandaşın yaralandığını ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu hatırlatan Kaya, şöyle devam etti:

Bu aralar bu ve benzeri haberleri çokça duyar olduk.

Bu kurşunları sıkanlara sesleniyorum. Bu haberleri okuyunca vicdanınız sızlamıyor mu?

Üzülmüyor musunuz?

Yazık değil mi bu insanlarımıza, yazık değil mi bu canlarımıza? Adam alıyor silahı eline, bir marifetmiş gibi havaya doğru ateşliyor. O mermi nereye düşecek, birine zarar verecek mi, bunu düşünmüyor. Bu nasıl bir cehalettir? Havaya sıkılan bu kurşunlar düşerken dönerek düşüyor ve bu sebeple birisine isabet ederse normal mermiden çok daha geniş çapta yaralanmalara hatta ölümlere sebep olabiliyor.”

“BU MANZARA BİZE YAKIŞMIYOR”

Birçok vatandaşın benzer şekilde ateşli silahlardan çıkan kör kurşunlara kurban olduğunun altını çizen Kaya, “Bu manzara şehrimize de ülkemize de yakışmıyor. Birçok masum insanın yaralanmasına, felç kalmasına hatta ölmesine neden olan bu maganda kurşunu cahilliğine artık el birliğiyle son vermeliyiz” diyerek şunları söyledi:

“İnsan hayatından, candan daha kıymetli ne var?

Marifetmiş gibi havaya kurşun sıkan kendini bilmezlere sesleniyorum; Nedir bu gürültü, patırtı merakı. Yapmayın, etmeyin, kendinize gelin. Farkında olmadan, istemeden canlara kıymayın, katil olmayın. Gidin enerjinizi başka alanlarda harcayın, spor yapın ama Allah aşkına havaya kurşun sıkmayın! Ölümlere sebep olmayın, bilinçsizce havaya attığınız o kurşunlar masum insanların yaralanmasına, felçli kalmasına hatta ölümüne neden oluyor. Ailesiyle balkonda çay içerken, sokakta gezerken yaralanan, felç kalan insanlarımız var. Bu her birimizin başına gelebilir. Bu kurşunlar Çocuklarımıza, yakınlarımıza, arkadaşlarımıza, bizlere isabet edebilir.”

“EL BİRLİĞİ İLE SON VERMELİYİZ”

Bu tespitlerin ardından maganda kurşununa karşı bir çağrı yapan Kaya, “Örnek bir duyarlılık oluşturalım. Bunu yapanlara karşı hep birlikte tepkimizi koyalım. El birliğiyle bu cehalete artık son verelim” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.