Hoşgeldiniz  

AFS ‘Hakkari Gel Gari’ Projesiyle Hakkarili Öğrenciler İstanbul’da

admin | 16 Mayıs 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Sosyoekonomik dezavantajlı gençlere burs ve eğitsel faaliyetler programlar düzenleyen AFS Gönüllüleri Derneği, Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerini İstanbul’da ağırladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

AFS Gönüllüleri Derneği “Hakkari Gel Gari” projesi kapsamında Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi’nden 9. ve 10. sınıf öğrenci grubunu AFS Kültürlerarası Programnda, gönüllü aileler ve Ataşehir Belediyesi’nin katkısıyla İstanbul’da ağırladı.

AFS GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ “HAKKARİ GEL GARİ” PROJESİ

Türk Kültür Vakfı AFS Gönüllüleri Derneği, Ataşehir Belediyesi’nin de desteğiyle İstanbul, Ankara, İzmir’deki şubelerinde Eskişehir ve Adana’daki temsilcilikleri aracılığıyla, dünyanın en eski öğrenci değişim programlarından olan AFS Kültürlerarası Programlarının, Türkiye’deki gönüllü faaliyetlerini koordine ededen AFS Gönüllüleri Derneği “Hakkari Gel Gari” projesi kapsamında Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi’nden 9. ve 10. sınıf öğrencisi ve okul idarecileri ile öğretmenlerinden oluşan bir gurubu ağırladı.

SOSYOEKONOMİK DEZAVANTAJLI GENÇLERİ BURS İMKANI, EĞİTSEL FAALİYET

Türk Kültür Vakfı AFS Gönüllüleri Derneği, sosyoekonomik açıdan daha fazla dezavantajlı gençlerin programlardan yararlanabilmesi amacıyla çeşitli burs imkanları sunuyor ve kültürlerarası öğrenme ve aktif yurttaşlık üzerine gençlik projeleri ve eğitsel faaliyetler düzenliyor.

HAKKARİ ATATÜRK ANADOLU LİSESİ’NDEN 9. VE 10. SINIF ÖĞRENCİSİ KONUK OLDU

Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi konuk öğrenci ve öğretmen grubunu gönüllü ailelerin de katkısıyla 22 – 29 Nisan 2019 tarihleri arasında ağırlayan AFS Gönüllüleri Derneği Genel Koordinatörü Serdar Güneri, İstanbul’da gerçekleştirdikleri programa katkılarından dolayı Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek: “Hakkari Gel Gari projemiz ile ülkemizin uzak iki şehrinde yaşayan bireylerin karşılıklı iletişim, anlayış ve ortak üretim arzusunu güçlendirerek toplumsal barışa katkıda bulunmayı amaçladık. Bu kapsamda Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi’nden 9. ve 10. sınıf öğrencisi 10 katılımcıyı ve okul müdürünü, bir hafta boyunca İstanbul’da yaşayan gönüllü ailelerimizde ağırlayarak, farklı arka planlara sahip bireylerin birbirlerini tanıyabileceği bir kültürlerarası etkileşim zemini oluşturduk. Düzenlediğimiz birçok kültürel ve tematik ziyaret sayesinde program faydalanıcıları, İstanbul’un çok renkli kültürünü yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladı; kültürlerarası iletişim ve gönüllülük hakkında yaptığımız atölye çalışmalarımıza katılarak kültürel farkındalıklarını, aktif yurttaşlık yeterliliklerini ve sosyal becerilerini arttırdı.” Açıklamasını yaptı.

KAMU – STK İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRİCİ VE DÖNÜŞTÜRÜCÜ

AFS Gönüllüleri Derneği tarafından destek ve katkılarından dolayı Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür edilen açıklamada, “AFS Gönüllüleri Derneği olarak, kamu – STK iş birliklerinin geliştirici ve dönüştürücü olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda, Hakkari Gel Gari programımıza göstermiş olduğunuz havaalanı transfer desteğiniz, kurumumuza duyduğunuz güven ve ilgiden ötürü en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.