Hoşgeldiniz  

ADD’den Dursun ve İrem Çiçek’li Birlik ve Dayanışma Kahvaltısı

admin | 22 Haziran 2019 | Ataşehir, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi’nin düzenlediği birlik ve dayanışma kahvaltısında CHP Milletvekili Dursun Çiçek ve Av. İrem Çiçek ADD üyeleri  ile bir araya getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Atatürkçü Düşünce Derneği Ataşehir Şubesi düzenlemiş olduğu kahvaltıya katılan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve kızı Av. İrem çiçek, 23 Haziran Yenileme İstanbul seçimi Ergenekon ve Balyoz davalarında yaşananlar ile ilgili değerlendirmelerini aktardı.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU GÖREVDEN ALINIRSA YÜKSELİŞİ ENGELLENEMEZ

İBB Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu ile ilgili dava açılmak istendiği, seçim sonrasında açılacak dava sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaşatılan sürecin yaşatılmak istenebileceğini ifade eden Dursun Çiçek, böyle bir uygulamanın hata olacağını, yargı ile görevden alınan Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nın engellenemeyeceğini düşündüğünü vurguladı.

Programda konuşan Av. İrem Çiçek İstanbul Büyükşehir (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı, Bakanlar, milletvekilleri, İBB’de Kayyum Başkan olan İstanbul Valisi ve hatta İBB çalışanlarına karşı mücadele verdiğini, iddia etti.

Toplantıda YSK tarafından iptal edildiği için yenilenen İstanbul seçimi, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukları Av. İrem çiçek hukukçu gözüyle ve hukuki açıdan değerlendirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ise aynı konuların siyasi değerlendirmesini yaparak partisi yada şahsi görüşlerini bu kapsamda aktardı.

“SİZLERLE BİRLİKTE OLUP ÜLKEMİZİ AYDINLIK YARINLARA TAŞIYACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını yapan ADD Ataşehir Şubesi Başkanı Oğuz Şahin; “Milli mücadelemizin yüzüncü yılına Atatürkçü Düşünce Derneğimizin 30’uncu kuruluş yıldönümünde bizim tarihi bir sorumluluğumuz var. Sizlerle birlikte olup birlik ve beraberlik içinde Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak,  bizden sonraki nesillere daha iyi bir gelecek adına yeniden kurtuluş, yeniden kuruluş diyoruz. Bundan tam yüz yıl önce 22 Haziran 1919 yılında Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Amasya Genelgesini gerçekleştirmiştir. Buradan çıkan sonuç şudur. Milletin bağımsızlığı ve yine milletin azmi ve kararı ile gerçekleşecektir” dedi.

DURSUN ÇİÇEK’TEN SİYASİ, AV. İREM ÇİÇEK’TEN HUKUKİ DEĞERLENDİRME

Başkanın konuşmasında sonra başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve devrim şehitleri adına saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunduktan sonra Av. İrem Çiçek ve babası CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Ergenekon ve Balyoz davalarında yaşadıkları süreci değerlendirerek, seçim ve günümüz siyaseti ile ilgili siyasi ve hukuki değerlendirme yaptılar. Baba kız Çiçek’ler konukların sorularını kendi alanlarında yanıtladılar.

 “YSK’NIN ADALETSİZ KARARI SONUCU TEKRAR SEÇİME GİTMEK ZORUNDA”

Konukları selamlayarak seçim sürecini hukuki olarak değerlendiren Av. İrem Çelik, “Güzel bir sabah. Diliyor ve umuyorum yarında çok güzel bir gün olacak ve Pazartesi farklı bir Türkiye ile uyanacağız. Öncelikle YSK’nın adaletsiz kararı sonucu tekrar seçime gitmek zorunda bırakıldık. Biz İstanbul seçimlerini normalde 31 Mart ta yaptık. Düşünün ki eğer bu Cumhurbaşkanlığı seçimi olsaydı neler yapabileceklerdi. İstanbul için Öcalan’a kadar giden, oralara kadar ihtiyaç duyan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti yöneticileriyle ne yazık ki öyle bir durumla karşı karşıyayız. Yani iktidar tarafından İstanbul seçimi için Öcalan mektubunu referans yapma durumunda kaldılar” dedi.

 “HUKUK İÇİNDE KALIP MÜCADELEMİZE DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”

YSK’nın aldığı kararın siyasi bir karar olduğunu söyleyen İrem Çiçek; “Biz yine hukuk içinde kalıp mücadelemize devam etmek zorundayız. Ekrem İmamoğlu’nu karalama kampanyası kapsamında önce VIP’ten, sonra bir esnafa tokat attı diyerek, hatta var olan diplomasını bile dile getirmelerine inanın ki artık şaşırmıyoruz. O kadar beklenmedik yerden gelmiyor çünkü dün A deyip, bugün B yarın C diyeceklerinden adım gibi eminim. Düne kadar İYİ Parti, Saadet Partisi ve Millet İttifakında kim varsa hepsi terör örgütü olarak ilan edilirken; bugün Öcalan mektubu üzerinden bir referansla HDP’yi eleştiriyorlar. Yarın ne yapacakları hiç belli değil. O yüzden ben durumun daha da tehlikeli duruma doğru gittiğini düşünüyorum. Ama biz burada önemli mücadele vererek adaletin tecelli etmesi için bir görev üstleniyoruz. Her birimizin üzerimize düşeni yapacağımızı düşünüyorum ve tüm çabalarımızın karşılığını alacağız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE ARTIK PARTİ KAPATMA SÜRECİ YAŞANAMAZ

HDP kapatılır mı? Sorusu üzerine görüşünü açıklayan İrem Çiçek,  Türkiye’de artık parti kapatma sürecinin yaşanamayacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Yaşanan gelişmelerde hepimize büyük görevler düştüğünü vurgulayan CHP Milletvekili Dursun Çiçek özellikle Atatürkçülere büyük sorumluluklar düştüğünü, İstanbul seçiminin hukuksuz bir şekilde iptal edildiğini, Ekrem İmamoğlu’nun seçimi tekrar alacağının altını çizdi.

“YARININ NE OLACAĞINI BİLEMİYORUZ”

Seçimlerden sonra gerek iktidar partisinde, gerek kendi partinde bazı değişikliklerin olacağı kanısını taşıdığını belirten Dursun Çiçek, Ergenekon ve Balyoz davalarında Silivri’de yatarken bazı anılarını da paylaşarak; “O gün Adli tıpta kriminoloji sonucunda aleyhime 7, lehime dört karar çıkmıştı. O gün aleyhime karar veren o 7 kişi kimisi FETÖ’den tutuklu, kimisinin nerede olduğunu bilmiyorum. Ama lehime doğru karar veren o 4 kişi şimdi üst makamlarda görev yapıyorlar. Aynı durum YSK içinde geçerli olabilir. Yarının ne olacağını bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

Konukların Türkiye’nin dış politikası ve Suriye ve Suriyeli mülteciler sorunu ile ilgili soruların hukuki kısmını Avukat kızı İrem Çiçek ve siyasi açıdan Dursun Çiçek yanıtlandıktan sonra program “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganları ile sonlandı.

Konuşmaların ardından Dursun Çiçek ve Kızı İrem Çiçek’e katılımlarından dolayı plaket takdim edildi ve ardından anı ölümsüzleştirmek adına hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Ataşehir Şubesi Başkanı Oğuz Şahin ve yönetimi ev sahipliğinde gerçekleşen İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Av. İrem Çiçek’in konuşmacı olduğu programa, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi Kurucu başkanı Ulaş Kılıç, ADD Ataşehir Üyeleri katıldılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.