Hoşgeldiniz  

ADD ‘Cumhuriyet Tırı’ Ataşehir’de ziyarete açıldı

admin | 16 Ekim 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Milli Mücadelenin 100. yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin hazırladığı, tüm ülkemizi gezmesi hedeflenen müze tır “Cumhuriyet Tırı” Ataşehir’de ziyarete açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak vatandaşların ziyaretine açılan müze konsepti ile hazırlanan “Cumhuriyet Tırı”nda dönem eşyaları, Atatürk’e at özel eşyalar ve yayınlar ile fotoğraflar sergileniyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkenin kurtuluşu için başlattığı milli mücadelenin 100. Yılında Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından hazırlanan ve milli mücadelenin hatırlatıldığı “Cumhuriyet Tırı”nda Atatürk ile ilgili fotoğraflar, panolar ve yayınlardan oluşan basılı malzemeler, kitaplar ve pullar yer alıyor.

Milli Mücadelenin 100'üncü yılında Cumhuhiyet Tırı Ataşehir'de…

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 16. Oktober 2019

Milli Mücadelenin 100. yılı nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafında düzenlenen müze tır “Cumhuriyet Tırı” Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi tarafından getirildiği Ataşehir’de CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin katılımı ile ziyarete açıldı.

ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNET DUYGUMUZ VAR

“Cumhuriyet Tırı”nın Ataşehirlilerin ziyaretine açılışında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi Başkanı Zamani Oğuz Şahin, Cumhuriyetin Mustafa Kemal Atatürk’ün hediyesi olduğunu kaydettiği konuşmasında, “Bizim, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet duygumuz olduğu kadar, gelecek borcumuz var. Biz bu borcu ödemek için buradayız. Hepimiz bu mücadele içindeyiz. Metropol AVM yönetimine bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz.” Dedi.

ATATÜRK İLE İLGİLİ ORİJİNAL OBJELER “CUMHURİYET TIRI”NDA

16 Ekim 2019 günü Ataşehir’de ziyarete açık olan, 17 Ekim günü Kadıköy’de ziyarete açılacak “Cumhuriyet Tırı”nda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili orijinal objelerin, dergi, gazete ve mecmuaların bulunduğunu, dönemsel anımsatmaların yapıldığı “müze tır”da Cumhuriyet döneminin önde gelen kadınlarının da bulunduğu bir panonun yer aldığını kaydetti.

Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhuriyet Tırının Ataşehir'de açılışını yaptı.

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 16. Oktober 2019

CUMHURİYET ASLINDA KADIN DEVRİMİDİR

Müze olarak hazırlanan “Cumhuriyet Tırı”nın Ataşehir’de ziyarete açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi yöneticilerine teşekkür ederek; “Böyle bir çalışmayı Türkiye ile buluşturacakları için teşekkür ediyorum. Çünkü öyle bir süreçteyiz ki; yeniden, yeniden hatırlatmak gerekiyor o günleri. Atatürk’ümüzü, Cumhuriyetimizi hatırlatmak gerekli… Bazı şeylerin en zor günlerde kıymetini anlayabilirler diye düşünüyorum.” Dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı açıklamada; “Cumhuriyet Tırı”nı gezdik, çok kıymetli eserler var. Hayranlıkla izledim. Özellikle kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmış. Bundan çok mutlu oldum. Hep diyoruz ya; Cumhuriyet aslında kadın devrimidir… Kadınsı devrim olamaz. Cumhuriyet öncesi kadının durumu hepimizce malum. Tabloyu izlersek bu gerçeği göreceğiz. Ben bugün burada olmaktan çok mutluyum. Atatürk seven ve onun yoluna baş koymuş, tüm şehirleri gezen anıları tazelemeye hizmet eden dostlarımla olmaktan gurur duyuyorum. Ataşehir’den başlanmasından da ayrıca mutluluk duyuyorum. Herkesin emeğine sağlık. Unutmayalım ki; Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk demektir.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.