Hoşgeldiniz  

ADD Başkanı Şahin, ‘Tek Liderimiz, Tek Komutanımız Atatürk’

admin | 11 Kasım 2019 | Ataşehir, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ataşehir Şubesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk resimlerinin yer aldığı sergi düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, “Atam, seni unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” sloganıyla Atatürk’ün resimlerinin yer aldığı resim sergisi açtı.

1938 de basılan “Atamızın Ardından” dergisinden alınan Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet Devrimleri ve Atatürk’ün sözleriyle ilgili hazırlanmış ayrıca Amerika ve Avrupa devlet adamları ile gazetecilerinin Atatürk ile ilgili yazılarının ve özlü sözlerin yer aldığı Atatürk resim sergisi Palladium AVM Fuaye alanında Atatürk Haftası boyunca sevenleriyle buluştu.

10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Savaşı Komutanlarından Gazi Halis Ataksor’un torunu Serdar Ataksor’un arşivinden alınmıştır resimler ve diğer bazı objeler sergilendi.

Atatürk Resim Sergisi ile ilgili açıklama yapan Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Oğuz Şahin; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ölümünün 81’inci yıldönümünde Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Paladium fuaye alanında Atatürk Haftası kapsamında resim sergisi, canlı mankenler ve Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkıların seslendirileceği etkinlik düzenledik. 1938 tarihinde Atamız vefat etmiş ama bizim için sonsuzluğa intikal etmiştir. Bizim için tek liderimiz, komutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür. O’nun anısını her yerde yaşatmak için etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de buradayız. Atatürk’ün anılarını yaşatmak ve halkımıza sunmak için resim sergisini açtık. Sergiyi gezenlerle sürekli diyalog amaçlı stant kurduk. İyi ki buradasınız, iyi ki varsınız, iyi ki Atamızın yolundasınız diye ziyaretçilerden olumlu tepkiler alıyoruz. Bizde bundan onur ve herkesi ağırlamaktan da gurur duyuyoruz.” Dedi.

Serginin son gününde, canlı mankenleri ile gönüllü sanatçılardan oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek 1 haftalık serginin kapanışını renklendirdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.