Hoşgeldiniz  

Abdullah Der ‘Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu’

admin | 12 Kasım 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Röportajlar, Spor, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımının sezonun ilk maçı hazırlık çalışmalarını izleyen Kulüp Başkanı Abdullah Der, hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

2017 – 2018 Sezonu Kadın 1.Futbol Ligi ilk maçı olan Karadeniz Ereğli maçının Yenisahra Stadı’nda yapılan hazırlık çalışmasını izleyen Ataşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamada; mücadele edecekleri TFF Kadınlar 1 Lig şampiyonluğunun kendilerini tatmin etmeyeceğini, hedeflerinin “Avrupa Şampiyonu” olmak ve Avrupa şampiyonluğunu da Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye hediye etmek olduğunu ifade etti.

Ataşehir Belediye Spor 9 yeni transfer ile başladığı 2017 – 2018 Sezonunun ilk maçına Karadeniz deplasmanına gidiyor. Antrenmanlarını Teknik Sorumlu Taner Öner gözetiminde Yenisahra Stadı’nda yapan Ataşehir Belediye Spor’un çalışmalarını yakından takip ettik.

LİG ŞAMPİYONLUĞU TATMİN ETMEYECEK, HEDEF AVRUPA

Kulüp Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der’de yeni sezon ve transferlerle ilgili yaptığı kısa açıklamada; “ Aylardan beri izlediğimiz oyuncuları takıma dahil ettik. Takımda ciddi bir değişiklik yaptık.  Lig şampiyonluğu artık bizi tatmin etmeyecek hedef Avrupa şampiyonu olmak.  Kadromuzu da buna göre şekillendirdik.  Yaptığımız 9 transferin hepsi milli takım oyuncuları. Onun için çıtayı yüksek tutuyoruz” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZA ŞAMPİYONLUĞU HEDİYE EDERİZ”

Sezona yedeklerle birlikte 24 oyuncu ile başlayan Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımının, 2 aydır düzenli antrenman yaparak sezona hazırlandığını Kaydeden Başkan Der,  “Birkaç aydan beri yapılan antrenmanlarla da takım birbirini tanıyıp, kaynaştı. Takımda şu ana kadar bir uyumsuzluk görmedik. Son transferimiz Kamerunlu Ebi son günlerde yaşananlara bağlı olarak, vizesinde sorun çıktı. Zannederim yakın bir zamanda vize sorunu çözülerek aramızda olacak. Biz bu kadroyu kurarken Belediye Başkanımızın bilgisi dâhilinde çalışmalar yaptık.  Başta Başkanımız Battal İlgezdi olmak üzere belediyemiz kadına, kadın futboluna verdiğimiz önem bu güne kadar yapılan çalışmalarda görülüyor. Bu çalışmaların başarıyla sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah Başkanımıza şampiyonluğu hediye ederiz” şeklinde ifade etti.

4’Ü YABANCI 9 TRANSFER

Sezona 9 yeni oyuncu transferiyle başladıklarını, Kamerunlu oyuncu Ebi dışında bütün oyuncularının takımla birlikte çalıştığını ifade eden Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımı Teknik Sorumlusu Taner Öner, Kamerunlu Oyuncu Ebi’yi Avrupa için düşündüklerinin altını çizerek; “Bu sezon 9 yeni transferimiz oldu. Ebi, ilk yarının sonunda, devre arasında yetişecek. O bizim için ekstra bir güç.  Şu an onun yokluğunda takımda önlemi aldık. Zaten onu şampiyonlar ligi için düşünmüştük. Geç gelmesi bir şey kaybettirmiyor bize. 4 yabancı transferlerimizin 2’si Gürcistan, 1’i Kamerun ve 1’i de Nijeryalı” dedi.

“BİZDEN İSTENİLEN, AVRUPA’DA DERECE”

dışarıdan gelenlerin takımla uyum sağlanması için içeride birilerinin çok olması gerektiğine, neredeyse takımın yarısının yenilendiğine işaret eden Teknik Sorumlu Taner Öner, sezon hazırlıkları ve hedefleri ile ilgili itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, “Zaten takımda eskilerden neredeyse  kimse kalmadı. Dolayısıyla, uyumsuzluk söz konusu olmadı. Takım oyuncularının neredeyse hepsi dışarıdan geldi. Yepyeni bir takım kurdum. İki seneden beri ligi izliyorum. Bizden istenilen, Türkiye’de şampiyon olmaktan ziyade; Avrupa’da dereceye girmek… Eğer bunu yaparsam bir başarıya imza atmış olurum. Çünkü zaten Ataşehir bir markaydı ve kendi liginde başarılıydı. Benden önceki arkadaşlarda bu işi başarıyla yapıyorlarmış. Farklı bir başarı yakalarsak biz başarılı olmuş oluruz. Hedefimiz lig şampiyonu olup, gideceğimiz Avrupa’da başarılı olmak ” ifadelerine yer verdi.

TAKIMDA MİLLİ OLMAYAN SPORCU YOK

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kendilerine verdiği destekle yaptıkları transferle takı gençleştirdiklerini ifade eden Teknik Sorumlu Taner Öner, ilk kez kendi takımını oluşturduğunu, cezasız ve sorunsuz bir sezon başlangıcı yapacak takımın başarılı olması için çalışacaklarını vurgulayıp, “Belediye Başkanımız Battal İlgezdi gereken desteği veriyor. Abdullah Başkanımız da her zaman bizim yanımızda. Bize düşen iki yıldır izlediğim ligde olabilecek en iyi, en kaliteli ve genç sporcuları Ataşehir’e kazandırmaktı. Takımımızın yaş ortalaması 22. Kesinlikle takımımda milli olmayan sporcu yok.  Sadece alt yapıdan iki oyuncu aldık. Amacımız, genç oyuncularımızı bazı maçlarda oynatarak tecrübe kazandırmak” diye konuştu.

SPONSOR FİRMALARA TEŞEKKÜR

Taner Öner, sponsor olarak kendilerin destekleyen firmalar; Kaş İnşaat, Köfteci Yusuf, İtimat, Ariel, ve BMW Mavi Servisi yönetimlerine teşekkür etti.

HEDEFİMİZ AVRUPA’DA, ŞAMPİYONLAR LİGİNDE DERECE YAPMAK

Kaptan olarak takımın başında maça çıkacakları sezonun ilk haftasın oynayacakları Karadeniz Ereğli Spor maçı öncesi Kaptan Çiğdem Belci, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, takıma yeni  katılan oyuncuları önceden tanıdığının altını çizerek; “Takıma katılan, yeni transfer olan kardeşlerimin hepsini, yıllardan beri milli takım ve diğer takımlardan tanıyorum.  Hedefimiz Türkiye şampiyonluğundan ziyade Avrupa’da, Şampiyonlar Liginde derece yapmak. Yöneticilerimiz ve Teknik Sorumlular sayesinde iyi bir takım oluştu. Sadece bu sene için değil uzun yıllar sürecek şampiyonluğumuzu ilam etmek istiyoruz.  Çalışıyoruz, mutluyuz, başarılı olacağız” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.