Hoşgeldiniz  

Abdullah Der: ‘Buradayım, Görevimin Başındayım’

admin | 02 Temmuz 2018 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset A- A+

Bir davada kesinleşen hapis cezası nedeniyle “Seçme ve Seçilme” hakkı düştüğü iddia edilen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, “Buradayım, Görevimin Başındayım” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Seçme ve Seçilme” hakkı düştüğü iddia edilen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Der, partinsin grup toplantısı ve Belediye Meclisi toplantısına katıldı.

Meclis çalışmalarına katılan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Der, kendisi ile ilgili basında yer alan iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısının Pazartesi günü yapılan 1. Oturumuna katılan “Seçme ve Seçilme” hakkı CHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, iddiaların asılsız olduğunu, 2009 yılında yaşanan ve müdahale ederken dahil olduğu bir kavga nedeniyle görülen davada verilen cezadan 1 günlük hapis yatmasının söz konusu olduğunu, “Seçe ve Seçilme Hakkını Kaybetti” iddialarının asılsız olduğunu, Belediye Meclisi çalışmalarına katıldığını, görevinin başında olduğunu kaydetti.

Hakkında “Kasten Yaralama”dan görülen dava nedeniyle Abdullah Der’in mahrumiyet yaşayacağı iddia edilen 53/1 maddesi (b) fıkrasının Anayasa Mahkemesi’nce değiştirildi. TCK’nın 53/1 maddesi (b) madde kapsamına giren suçların “Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasi hakları kullanmaktan” yoksun bırakılacağı hükmü Anayasa Mahkemesi’nin 8/10/2015 tarihli ve E.: 2014/140, K.: 2015/85 sayılı Kararı ile iptal edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.