Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesi Onaylandı

admin | 18 Ekim 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programı ile Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesini onayladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayının son birleşiminde Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonunun 16/10/2019 tarihli ve 12 sayılı raporu ile Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonunun 16/10/2019 tarihli ve 13 sayılı raporu görüşülerek karara bağlandı.

Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programı ile Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesini görüştü.

Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programı ile Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesini görüşen Ataşehir Belediye Meclisi, Ataşehir Belediyesi 2020 Maili Yılı bütçesini 538.000.000 TL olarak onaylandı.

Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programı ile Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesi, 12 ret oyuna karşı 23 oy ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Ataşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili tarafından yapılan Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programı ile 2020 Mali Yılı Bütçesi sunumu CHP Ataşehir Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz tarafından yapıldı.

Sunumu Ataşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili tarafından yapılan Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programı ile 2020 Mali Yılı Bütçesinin görüşmelerinde gruplar adına 20’şer dakika, şahıslar adına ise 5’er dakikalık konuşma süreleri belirlendi.

AK PARTİLİ ÜYE GRUBU ADINA ALEYHTE GÖRÜŞ BELİRTTİ

Bütçe tasarısına muhalefet şerhi koyduklarını kaydeden Ak Partili üye Bayram Varol, Ak Parti Gurubu adına kürsüden yaptığı konuşmada, grubunun bütçeye yönelik eleştirilerini dile getirdi. Bütçe yasa tasarısına muhalefet gerekçelerini açıklayan Ak Partili üye Bayram Varol, belediye çalışmaları ve yatırımlarına yönelik eleştirilerini Meclis genel kurulunda üyelere aktardı.

BİRKAN BİROL YILDIZ VE NAİM YAĞCI ŞAHISLAR ADINA KONUŞTU

Bütçe görüşmelerinde tasarı lehine söz alan Birkan Birol Yıldız, şahsı adına yaptığı konuşmada düşünce ve görüşlerini aktardı.

Bütçe tasarısı aleyhine görüş belirtmek üzere söz alan Ak Parti Gurubundan Grup Başkanvekili Mustafa Naim Yağcı, şahıslar adına 5 dakikalık süre sınırlamalı konuşmasında kişisel görüş ve düşüncelerini aktararak muhalefet gerekçelerini dile getirdi. Her zamanki gibi konuşmasını uzatarak ve gündem dışına çıkarak süreyi nerdeyse iki katı aşan Mustafa Naim Yağcı, meclis üyelerinin tepkilerine maruz kaldı.

BAŞKAN İLGEZDİ’DEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Oylama öncesi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kürsüden yaptığı konuşmayla yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşıp, belediyeye yönelik eleştirilere yanıt verdi.

 Ataşehir Belediye Meclisi’ndeki görüşmelerin tamamlanması sonrasında yapılan oylamada Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Performans Programı ile Ataşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı Bütçesi oy çokluğu ile ve Ak Partili üyelerin muhalefetine rağmen CHP grubu ve İyi Partili üye Oğuz Sarul’un oyları ile 23 oyla kabul edildi. Ak Parti grubunun muhalefeti ile verilen ret oyu ise 12 oldu.
GÖRÜŞME TAMAMLANDI MADDELER OYLANDI

Gündemde yer alan 1, ve 2, maddelerin de görüşüldüğü toplantı sonunda oturuma başkanlık eden Meclisi 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ tarafından, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve Kasım ayının il pazartesi günü olan 11 Kasım 2019 günü toplanmak üzere birleşim kapatıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.