Hoşgeldiniz  

ATAFOLK Halk Oyunları Gösterisiyle Gönülleri Fethetti

admin | 04 Mayıs 2019 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu(ATAFOLK) tarafından düzenlenen geleneksel yıl sonu özel gösterisi yaklaşık 4 bini aşkın davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu(ATAFOLK) tarafından bu yıl 12.si düzenlenen geleneksel yıl sonu özel gösterisi yaklaşık 4 bini aşkın davetlinin katılımıyla Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu(ATAFOLK) 12.Yıl özel gösterisine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Metin Eryılmaz, İstanbul İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Ataşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Ataşehir Mülki ve İdari Kurum Yöneticileri, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Dans, Folklor ile Halk oyunları dernek temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katılım sağladı.

ARKADAŞLARIMIZ AMATÖR RUHLA PROFESYONEL İŞ ÇIKARDILAR

Açılış konuşmasını yapan Ataşehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Bundan 12 yıl önce bir grup öğretmen arkadaşımız Türk kültürünü hem öğrenmek ve yaşatmak adına bir yolculuğa başlar. Atafolk; Türk folklorunun yaşanması ve yaşatılması diyebilirim.2013’te Atafolk ismini tesciledik. Arkadaşlarımız Türk folkloru yaşıyorlar ve okullarımızda yaşatıyorlar. Şuan da 224 öğretmenlerimiz ve yakınları ile Ataşehir Öğretmenleri topluluğu olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Öğretmenlerimiz amatör ruhla profesyonel şekilde çalışmalarını yürütüyor. Amatör ruhla en içten canı gönülden çalışan arkadaşlarımızın tebrik ediyorum. Yıl sonu gecemizin sonunda destek olanlara teşekkür ederim. Bir yılda Atafolk’un salonlara yetmediğini görüyorum. 7 aydır hazırlanan arkadaşlarıma ve destekçilerine teşekkür ediyor, hepinize iyi seyirler diliyorum” dedi.

KÜLTÜR-SANAT ELÇİSİ VE HORON EĞİTMENİ ŞENOL ŞENTÜRK ÖZEL ÖDÜLÜ BABA CAVİT ŞENTÜRK’E VERİLDİ

62 Yaşında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda eden Karadeniz’in kültür-sanat elçisi ve horon eğitmeni Şenol Şentürk’te Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu tarafından unutulmadı. ATAFOLK’a önemli katkıları olan ancak geçtiğimiz yıl 24 Haziran gecesi geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata veda eden Şenol Şentürk’ün anısına hizmet ve onur ödülü verildi.  Şenol Şentürk Hizmet ve Onur Ödülü bu yıl ATAFOLK’un onur konuğu olan babası Cavit Şentürk’e verildi. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından ödül Cavit Şentürk’e takdim edildi.

HALK OYUNLARI OKULLARDA DERS OLARAK OKUTULSUN

Ödül sonrasında konuşma yapan Cavit Şentürk; “Bu kadar büyük hizmet yapan ve hepimizi yetiştiren öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Ben 57 yıldır halk oyunları ile ilgileniyorum. Ben şuna inanıyorum. Kültürümüzün en önemli parçası olan halk oyunlarıdır. Dünyanın birçoğu yerinde yarışmalara katıldım. Ve dünya da kendi kültürümüz olan folklor ile hep ilk üçte dereceler aldık. Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığına bir şehit babası olarak rica ediyorum. 2000 çeşit halk oyunumuz ve 5000 adet türkümüz var. Diliyorum ve temenni ediyorum ki bu halk oyunları okullarda ders olarak okutulsun. ATAFOLK’taki arkadaşlarıma bu kurdukları bu düzen ve emeklerinden dolayı kutluyorum.  Atafolk’un bana ve oğluma gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

ATAFOLK HALK OYUNLARI GÖSTERİSİATAFOLK Halk Oyunları Gösterisiyle Gönülleri Fethetti https://www.itvhaber.com/atafolk-halk-oyunlari-gosterisiyle-gonulleri-fethetti.html#.XMxY_RGo4Zg.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 2. Mai 2019

HER BÖLGEDEN TADIMLIK HALK OYUNU 

Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğu(ATAFOLK) tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen geleneksel yıl sonu özel gösterisinde sırasıyla; Şırnak, Zeybek, Gaziantep, Semazen, Kafkas Def Dansı, Bitlis, Trabzon, Burdur, Bolu, Kafkas Swan, Van, Edirne yöresel halk oyunları öğretmenlerce sahnelenirken, finale doğru tüm halk oyunları grupları toplu olarak izleyicilerle buluştu.

TURAN ÇELEBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE HAZIRLANDILAR

Final gösterisinin ardından ATAFOLK’un 12.Yıla özel sergilediği 13 performansın hazırlanmasında emeği geçen eğitmenler; Gültekin Çelik, Seren Tekin, Orhan Yaldız, Nazlı Kartal, Nihat Kaya, Semra Kurt, Nuri Aslantaş, Sıla İmamoğlu, Ersel Uygur, Zeynep Paşavul, Şeref Kurt, Aleyna İpek, Turan Çelebi ve Semra Kurt’un yanısıra asistan eğitmenler; Seren Tekin, Yaren Tekin, Salih Atay, Zeynep Paşavul, Mahmut Yelci ve Aleyna İpek’e ATAFOLK 12.Yıl özel plaketi takdim edildi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ, ARMELİK KOSTÜM KATKI VERENLER

Geceye maddi katkılarından dolayı Ataşehir Belediyesine, Kostüm Sponsoru Armelik Kostüm sahibi Tahir Bakal’a, Bilgin Eğitim Kurumu Sahibi Gökhan Kaya’ya, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ’a, Özellikle ATAFOLK’un 7 aylık hazırlanmasında destekleri ve emeği geçen kurum yöneticileri başta Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Karadeniz’e, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nazım Yurdagül’e 12.Yıl özel plaketi takdim edildi.

HÜSEYİN ÖZASLAN, SEMRA KURT, EBRU TUNA YÖNETİMDE

ATAFOLK’un 7 Aylık çalışmalarının koordinasyonunu sağlayan ve son ana kadar çalışmaları yürüten ATAFOLK Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Özaslan, Semra Kurt, Ebru Tuna, Sıla İmamoğlu, Canan Fümen, Aleyna İpek’e de hizmetleri adına plaket verildi. ATAFOLK Üstün başarı ve Onur Ödülü ise; Dilek Bilge Uzer ve Semra Kurt’a verildi.

Ödül töreninin ardından gecenin sonunda toplu fotoğrafının çekilmesi ve halaylar ile ATAFOLK 12.Yıl Özel gecesi sona erdi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.