Hoşgeldiniz  

DOĞUŞ SPOR EV SAHİPLİĞİNDE ANTRENÖRLÜK KURSU

admin | 23 Haziran 2017 | Eğitim, Genel, Manşet, Özel Haber, Spor, Türkiye A- A+

Ataşehir Doğuş Spor Kulübü ev sahipliğinde TFF, TÜFAD ve MEB İşbirliği ile Halk Eğitim Merkezi tarafından Antrenör kursu düzenlendi. TÜFAD başkanı kursu ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tesisler kurs amacı ile antrenörlerin hizmetine açan Ataşehir Doğuş Spor Kulübü antrenörleri Zeynep Özcan ve Taner Şar da hem kursa iştirak ettiler. Tuncay Akça başkanlığındaki Doğuş Spor yönetimi ve Zeynep Özcan ve Taner Şar’dan oluşan teknik ekibi  organizasyona yardımcı olarak desteklerini verdiler.

TFF (Türkiye futbol Federasyonu), TÜFAD ((Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği), MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) İşbirliği ile düzenlenen Halk Eğitim Merkezi Antrenör kursları kapsamında Ataşehir Bölgesi Halk Eğitim Merkezi antrenörlük kursu Ataşehir Doğuş Spor Kulübü Tesislerinde 16-17-18  Haziran tarihlerinde düzenlendi.

TÜFAD BAŞKANI HALİT ÖNSEN KURSU ZİYARET ETTİ

TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) İstanbul Şubesi Başkanı Halit Önsen de kurusu ziyaret etti. Kursun son gününde antrenörlerin kurs hakkında fikirleri alındı. Uygulamalı kursların daha faydalı olduğunu dile getiren antrenörler, “Burada diğer antrenörler ile tanışmak bizim açımızdan çok iyi oldu, sahada karşılaştığımızda bizim selamlaşmamız ve arkadaş olmamız çocuklar üzerinde olumlu etkiler bırakıyor” dediler.

TFF VE MEB HAYAT BOYU ÖĞRENME İŞBİRLİĞİYLE

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından güncellenen, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 11 Ocak 2017 tarihinde onaylanan çocuk futbolu yaş grupları ve eğitim içerikleri (yaş gruplarına özgü futbol modüler programları) kapsamında Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliği ile Antrenör Eğitimcileri tarafından antrenör kursları veriliyor.

1.KADEME (6 – 9 YAŞ) VE 2. KADEME (6 – 13 YAŞ)” EĞİTİMLERİ VERİLİYOR

Yapılan işbirliği çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde “Halk Eğitim Kursları” adı altında futbol branşına yönelik yaygın eğitim kursları ilgili futbol kurslarını yürütecek antrenör / öğretmenlerin, çocuk futbolu alanında güncel bilgiler dahilinde uzmanlaşması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2017 yılı Haziran ayında “Halk Eğitim Futbol Kursları Spor Eğitmeni Futbol Sertifika Programı 1. Kademe (6 – 9 Yaş) ve 2. Kademe (6 – 13 yaş)” eğitimleri verilmeye başlandı.

3 GÜN SÜRECEK PRATİK UYGULAMALI EĞİTİM

İçeriğini TFF’nin oluşturduğu eğitimde, 3 gün sürecek pratik uygulamalara yönelik çalışmalar Türkiye Futbol Federasyonu Antrenör Eğitimcileri tarafından verilirken, “e-öğrenme” portalı üzerinden teorik bilgileri içeren çalışmalar katılımcılara sunuluyor.

KURS AÇMA YETKİSİNE SAHİP OLUNACAK

Eğitim programı dahilinde TFF’den aldıkları geçerli bir belgeye sahip olanlar (UEFA A, UEFA B, TFF Grassroots C) Halk Eğitim Futbol Kursları Spor Eğitmeni Futbol Sertifika Programı 2. Kademe (6 – 13 yaş), Spor Yüksek Öğrenimi veren diğer kurumlardan mezun olanlar ile TFF Grassroots Liderlik belgesine sahip olanlar Halk Eğitim Futbol Kursları Spor Eğitmeni Futbol Sertifika Programı 1. Kademe (6 – 9 yaş)belgesine sahip olacaklardır. Belge sahibi olanlar kurs açma yetkisine sahip olurken, belgesi olmayanlar kurs açamayacaklar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.