Hoşgeldiniz  

MAAŞ ALMIYOR, MAKAM ARACI YOK

admin | 10 Haziran 2016 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

cerkes-belediye-baskani-hasan-sopaciBaşkanı olduğu Çekeş Belediyesi’nde makamda kendi aracını kullanan, hiç almadığı maaşıyla öğrencilere burs veren Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı ulusal medyada gündeme oturdu.

Ulusal medyada gündem oluşturan Çankırı’nın Çerkeş İlçesi AK Parti Belediye Başkanı Hasan Sopacı haberi:

Çankırı’nın Çerkeş İlçesi Ak Parti Belediye Başkanı Hasan Sopacı, belediyenin borçları nedeniyle kendi özel otomobilini makam aracı olarak kullanıyor. Sopacı, seçildikten sonra almadığı maaşını da üniversite öğrencilerine burs olarak veriyor.

10 bin nüfuslu Çerkeş İlçesi’nde 20 Mart 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Hasan Sopacı, o tarihten bu yana maaşını almıyor. Ancak yasal olarak hesabına yatan maaşını kurduğu Kartopu Eğitim Gönüllüleri Derneği aracılığı ile 28 üniversite öğrencisine burs olarak veren Başkan Sopacı, “Çerkeş gibi küçük bir ilçe belediyesini 24 milyon lira borçla devraldık. 86 belediye çalışanı 8 aydır maaşlarını alamıyordu. Esnafın nazarında itibarı olmayan bir belediye vardı. 3 torba kömürü bile belediyeye vermiyorlardı. Belediyeye iş yapan firmalardan 54 haciz dosyası vardı. İşler çok zor yürüyordu. Hizmete talip olmuştum ve bir taraftan hizmet edip, diğer yandan da borçları ödemek durumundaydım. Maaş almak istemedim, ancak hesabıma geçmesi zorunlu olan maaşıma dokunmadım ve bir dernek kurarak maaşımı üniversite öğrencilerine burs olarak bu derneğe aktardım. Bir öğrenciye her ay 175 lira olacak şekilde burs vermeye başladık. Bu uygulamayı duyan arkadaşlarım da destek olunca 28 öğrenciye başlattığımız burs şu an 44 öğrenciyle devam ediyor” diye konuştu.

Göreve geldiğinde Belediye Başkanı’nın 3 bin 500 lira aylık kira ile bir makam aracı olduğunu belirten Başkan Sopacı, makam şoförleri ve yakıtıyla birlikte yaklaşık 15 bin lira aylık masrafı bulunduğunu belirtti. Başkan Sopacı, “Göreve gelir gelmez kiralık makam aracını sahibine iade ettim. ve o günden bugüne kendi özel aracımı kullanıyorum. Şoför de kullanmıyorum. Yani makam aracı ve makam şoförü olmayan bir belediye başkanıyım. Belediyeyi düzlüğe çıkarana kadar da makam aracı almayacağım” dedi.

Veteriner olan ve siyaset öncesi yaşamında hayvan ticareti ile meşgul olan Başkan Sopacı, belediyeyi imkanlarının hoyratça harcandığı bir yer değil, özel bir işletme mantığı ile yönetmeye başladıklarını ve tasarruf uygulamaları ile borçları hızla kapatmaya çalıştıklarını söyledi. Sopacı, “Bugüne kadar yaklaşık 10 milyona yakın borç ödedik. Artık belediye çalışanımız başı dik bir şekilde Çerkeş’te rahatlıkla dolaşıyor” diye konuştu.

Kendi dönemlerinde ilçedeki kamu yatırımlarının da arttığını belirten Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “AK Parti iktidarımızla birlikte, onun verdiği güçle ve milletvekillerimizin de gayretleri ile hem belediye, hem kamu olarak 60 milyon lira civarında ilçeye yatırım yapıldı” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.