Hoşgeldiniz  

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıl Dönümü Kutlanıyor

admin | 30 Ağustos 2019 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Üst Manşet A- A+

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü Ataşehir’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ataşehir protokolünün tebrikleri kabulü ile devam etti.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyetimizin kuruluşundaki en önemli aşama olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerle birlikte Ataşehir’de de törenlerle kutlanıyor.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLERLE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenk sunumu ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Töreni, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Battall Battall İlgezdi Battal İlgezdi'yi Beğenen Arkadaşlar

Gepostet von İTV Haber am Donnerstag, 29. August 2019

Ataşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş ve Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi tarafından kurumları adına Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygılarını sundular.

Çelenk sunumu devamında saygı duruş ve istiklal marşı okunması ile resmi tören sona erdi. Resmi tören sonrası ilçe protokolü ve Ak Parti temsilcileri alandan ayrıldı.

SİYASİ PARTİ KURUM VE KURULUŞ TEMSİLCİLERİNDEN “ATA”YA ÇELENK

Resmi törenin tamamlanmasından sonra alanda bulunan Ataşehir’in siyasi parti, oda, kurum ve STK temsilcileri ile mahalle muhtarları kurumları adına ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Meydanındaki anıtına çelenklerini koyarak saygılarını sundular.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelek sunma törenine Ataşehir ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Anadolu Adliyesi Baş Savcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları, Hüseyin Hışman, Ekrem Köse ve Kalender Özdemir, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediye meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, Ak Parti İlçe yöneticileri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve ilçe yöneticileri, CHP Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, ilçe daire amirleri, belediye birim müdürleri, STK, oda, kurum temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşların tebrikleri kabul etti.

ATAŞEHİR PROTOKOLU TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Kaymakamı Ertaş, Garnizon Komutanı Durmuş, Belediye Başkan Vekili  Yılmaz ve Baş Savcı Vekili Karakaşlı tebrikleri kabul etti.

ATAŞEHİR İLÇE PROTOKOLÜ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TEBRİK TÖRENİ…

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 30. August 2019

ATAŞEHİR İLÇE PROTOKOLÜ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TEBRİK TÖRENİ… Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş. Zafer Bayramı Mesajı

Gepostet von Recep Kenan am Freitag, 30. August 2019

Çelek sunma töreni sonrası Ataşehir ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Anadolu Adliyesi Baş Savcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Kokteyl Salonunda Ataşehir’deki, siyasi parti temsilcileri, ilçe daire amirleri, belediye birim müdürleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN ÖNDERLİĞİNDE BÜYÜK DESTAN YAZDIK

30 Ağustos Zafer Bayramı tebrik töreninde konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, katılımcıların bayramını kutlayarak, “Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi, yaşama veda eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum. Bizim milletimiz destanlar yazmasını bilen millettir. 30 Ağustos Zaferi ile de Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde büyük destan yazdık. Ülkemizi düşmanlardan kurtardık ve zafer kazandık. Biz zor zamanlarda bir olmasını bilen milletiz. Her zaman bir ve beraber olmamız gerekiyor.

BÜYÜK TAARRUZ SONRASI 30 AĞUSTOS’TA BÜYÜK ZAFER

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Meydan Muharebesinde 26 Ağustos’ta “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” komutuyla başlayan Büyük Taarruz sonrası 30 Ağustos’ta kazanılan Büyük Zafer ile bozguna uğrayan düşman birliklerini Anadolu’dan çıkarmak amacıyla başlattığı harekât sonucu işgalci birlikler Anadolu topraklarından sürülerek 9 Eylül günü İzmir’de deniz yoluyla yurdu terk etmek zorunda kaldı.

ZAFER BAYRAMI 1926’DAN İTİBAREN KUTLAN

İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha 9 Eylül’e kalsa da, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil ediyor. 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İlk kez 1924 yılında Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.