Hoşgeldiniz  

3 Kırıkla 40 Gün Sonra Katıldı Dünya Şampiyonu Oldu

admin | 20 Kasım 2018 | Ataşehir, Manşet, Spor, Üst Manşet A- A+

Spora boksör olarak Fenerbahçe’de başlayan, Fitness alanında Vücut Geliştirme sporunda başarılara imza atan Mert Gürler, motor kazasındaki 3 kırıkla 40 gün sonra dünya şampiyonu oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Fenerbahçe Kulübünde boksör olarak spor yaşamına başlayan vücut geliştirme Şampiyonu Mert Gürler, Fitness klasmanında sürdürdüğü vücut geliştirme spor yaşamında önemli başarılara imza atıyor.

Fitness klasmanında vücut geliştirme sporunda Türkiye ve dünya şampiyonu Mert Gürler ile Merve Karakaya, Ataşehir Belediye Spor renkleri ile Ataşehir’i temsil ederek başarılara imza atmak istediklerini söylüyorlar.

ÇİFTLERDE DE MERVE KARAKAYA İLE DÜNYA ŞAMPİYONU

2014 yılında başladığı, Fitness klasmanında vücut geliştirme sporunda 2015 yılında Türkiye şampiyonu olarak ilk önemli başarısına imza atıyor. 2016 ve 2017 yıllarında dünya şampiyonluklarına da imza atan vücut geliştirme Şampiyonu Mert Gürler, yaşadığı motor kazasındaki 3 kırıkla 40 gün sonra katıldığı şampiyonada Merve Karakaya ile yarıştığı çiftlerde de dünya şampiyonluğunu kazandı.

Spora boksör olarak Fenerbahçe’de başlayan, daha sonra Fitness alanında Vücut Geliştirme sporunda çalışmalara başlayan Mert Gürler, şampiyonluklarla taçlanan, dünya şampiyonluğuna imza attığı başarı hikayesini şöyle anlattı:

MOTOR KAZASI; 3 KIRIKLA 40 GÜN SONRA DÜNYA ŞAMPİYONU

46 gün önce motor kazası yaptım. Sağ ayak tarak kemiklerimde 3 kırık birde çatlak var. Yaklaşık 30 gün alçıda kaldı. Bu süreçte değneklerle antrenman yaptım. Bu maddi bir zorlukta getirdi bana. Yarışmaya 10 gün kala alçıları çıkarttık. Bu zorluklar neticesinde yine de yarışmada şampiyon oldum. Anlayacağınız maceralı bir süreç sonunda mutlu bir sona ulaşarak şampiyon oldum.

SPORA FENERBAHÇE KULÜBÜ’NDE BOKS YAPARAK BAŞLADIM

“Yaklaşık 12 yıldır hem çalışıyorum hem de spor yapıyorum. İlk olarak Fenerbahçe Kulübünde Boks yaparak başladım. Bu süre içinde ağırlıklarla temas halinde olduğum için vücut geliştirme merakı sardı beni. Dört yıl hiç aksatmadan devam ettim. Sonrasında bu iş benim için bir sevda haline geldi ve artık bu benim işimdir diyerek müsabakalara katılmaya karar verdim. Vücut geliştirmede Türkiye şampiyonluğu ardından Milli Takım ve yurtdışı müsabakalarında şampiyonlukla devam ettim.”

VÜCUT GELİŞTİRME FİTNESS BİLİNMİYOR, TANITILMIYOR

“Vücut geliştirmede farklı sıkletlerde mücadeleler yapılıyor. Bizim ki Fitness klasmanında, daha çok vücudun estetik ve simetri yapısını gösteren, bacak boyu ve üst vücudun birbiriyle uyumlu olması durumuna göre puanlandırma yapılıyor. Bizim iş en çok zahmet ve maddiyat gerektiren ve aynı zamanda da en az değer verilen bir branş.  Çünkü bilinmiyor, tanıtılmıyor. İnsanın, vücudunu belli bir şekle getirmesi biyolojik bir olay olduğu gibi; medikal olarak da insanın çok zorlandığı bir iş.  Sadece bu iş için 3-4 ay hazırlanmak gerekir ve ayrıca diyet uyguluyorsun. Buna da harfiyen uymak zorundasın. Zamanı gelince nerede olursak olalım yememiz gerekiyorsa diyeti uygulamak zorundayız. Bir şekilde sistematik davranıyorsunuz.”

İLK YARIŞMA 2014’TE, 2015’TE TÜRKİYE ŞAMPİYONU, 2016’TE TÜRKİYE VE DÜNYA ŞAMPİYONU

“İlk yarışmaya 2014 yılında katıldım 2015’te Türkiye şampiyonu oldum. Sonrasında Avrupa 5’incisi olarak ilk derecemi aldım. Mersin’de yapılan ve benimde 3’üncü yarışmamdı yine Türkiye şampiyonu oldum. Bu yarışmadan 3 ay sonra Milli Takımla birlikte El Salvador’a gittik. Orada yapılan yarışmada gençlerde dünya şampiyonu oldum. 2015 yılında 4 yarışmaya katıldım bayağı yorucu bir süreçti ama motivasyonum yerindeydi. 2016 yılında tekrar Türkiye şampiyonu oldum. Bu kez büyükler kategorisinde yarıştım. En gençleri bendim.  2016 yılında bir yarışmaya daha katıldım. Orada da büyüklerde dünya şampiyonu oldum. 2017 yılında men Fitness sıkletinde yarıştım dünya şampiyonu oldum ve Pro kart sahibi oldum. Yani Şampiyonların yarıştığı yarışmada yarışarak bu kart sahibi olduk. Son yarışma KKTC’de oldu. Kendi sıkletimde yarıştım ve dünya şampiyonu oldum. Ayrıca çiftler kategorisinde Merve hocamla beraber yarıştık ve çiftlerde de dünya şampiyonu olduk.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.