Hoşgeldiniz  

2020’nin İlk Meclis Toplantısında “Meyhane” Tartışması

admin | 07 Ocak 2020 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi 2020 yılı Ocak ayı 1. Birleşiminde CHP ilçe kongresinde Battal İlgezdi’nin konuşmasında gündeme taşıdığı “Meyhane” tartışması ön plana çıktı.

CHP kongresinde Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi’nin komşu ilçelerden Ataşehir’e Meyhaneye geliyorlar sözü Ak Parti tarafından meclise taşınarak eleştirilmesi ve CHP tarafında cevap vermesi Ocak ayının ilk toplantısına damgasını vurdu.

Meclis 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, 2020 yılı Ocak ayı 1. Birleşimi, yoklamanın ardından gündem dışı söz alan konuşmacılar iyi bir yıl olması temennisiyle şöyle konuştular.

“ATAŞEHİRLİ OLARAK ÜZÜNTÜLERİMİ İFADE ETMEK İSTERİM”

İlk sözü Ak parti Grup Başkanı Av. M.Naim Yağcı aldı. Yağcı, 2020 ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “ CHP ilçe kongresi gerçekleşti. Yeni seçilen İlçe Başkanı Celal Yalçın’a başarılar diliyorum. Ayrıca mevkidaşım olan Hakkı Altınkaynak’da nezaketiyle, hitabetiyle Ataşehir’de uyumlu çalışmalar yapan ağabeyimizdi. Kendisine de başarılar diliyorum. Tabi CHP kongresi gerçekleşirken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı konuşmasında talihsiz bir açıklamadır diye umut ediyorum. ‘Başka ilçelerden Ataşehir’de meyhanelere geliyorlar ve Ataşehir bu yönden tercih edilen bir ilçedir’ şeklinde ifadesi oldu. Hâlbuki kongrede 10 yılı aşkın bir süreden beri başkanlık yaptığını ve Ataşehir’i farklı yerlere taşımış vizyon projeleriyle seçmenine anlatacağına meyhanelere geliyorlar ifadesine üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.   Gençlerimiz yüzmeye Sancaktepe’ye, kitap okumaya Üsküdar’a, alışveriş için Ümraniye’ye gidiyor meyhaneye de Ataşehir’e geliyor. Biz arzu ederdik ki Ataşehir kültürüyle, projeleriyle, kültür merkezleriyle, spor kompleksleriyle Ataşehir’in tercih edilmesini arzu ederdik. Ataşehirli olarak üzüntülerimi ifade etmek isterim” diyerek İzmir’de katliamı önleyerek şehit düşen polis memuru Fetih Seki’yi rahmetle andığını ifade etti.

“İYİ BİR ÇALIŞMA YILI OLMASINI DİLİYORUM”

İkinci olarak söz alan MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya,  yeni yılda meclis çalışmalarının ilçemize faydalı çalışmalara imza atmasını dileyerek; “ Ocak ayında Ülkücü hareketin ilk şehidi olan Ruhi Kılıçkıran, yine Ocak ayında bir katliamı önleyerek kendisini feda eden şehit polisimiz Fethi Seki’yi ve kıymetli şairimiz Arif Nihat Asya’yı, bundan 105 yıl önce Rus savaşı döneminde ağır kış şartlarında donarak şehadet mertebesine ulaşan Sarıkamış Şehitlerini de rahmet ve şükranla anıyorum. Ayrıca CHP kongresin de yeni başkan seçilen Celal Yalçın’a başarılar diliyorum. Eski Başkan Hakkı Altınkaynak’a da sağlıklı günler temenni ediyorum” dedi.

“SARIKAMIŞ BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİK DERSİ OLAN MEHMETÇİĞİN ACI SONUCUDUR”

Sayıştay Denetim Raporu ile ilgili meclise bilgi veren İlhami Yılmaz; “ Osmanlı kuvvetlerinin 22 Aralık 1914 yılında başlayıp 15 Ocak 1915 yılına kadar devam eden Allahuekber Dağlarında Rus kuvvetlerine karşı yapmış olduğu ve sonuçları itibariyle tarihin en önemli kahramanlık destanlarında biri olan ve milli mücadelemiz için canlarını feda eden bir an bile düşünmeden dondurucu soğuk tipi altında şehit düştüğü fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik dersi olan Mehmetçiğin acı sonucudur Sarıkamış. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla kahraman Sarıkamış şehitlerini rahmet ve şükranla anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğimizi de ayrıca ifade etmek istiyorum. Ayrıca büyük bir katliamı önleyerek kendisini feda eden Şehit Polisimiz Fethi Seki’yi de rahmet ve şükranla anıyorum” diyerek Ak Parti Grup Başkanı Av. M.Naim Yağcı’nın eleştirilerine de şöyle cevap verdi.

“İLÇE KONGRESİNDE KONUŞULAN ŞEYLERİ BURADA KONUŞMAK ABESLE İŞTİGALDİR”

İlhami Yılmaz yeni yılın hayırlı olmasını ve yeni seçilen CHP yönetimine de başarılar dilerim. Eski başkan hakkı Altınkaynak bize bir ağabey olarak görev yaptı ve kendisinden çok şey öğrendik bu manada kendisine de çok teşekkür ediyoruz diyerek yapılan eleştirilere; “Bir ilçe kongresi yapıldı. Hepimiz siyaset yapıyoruz. Ataşehir CHP’nin ilçe kongresinde birçok kişi konuşarak eleştirilerini de dile getirdiler. Burası Ataşehir Belediye Meclisi. İlçe kongresinde konuşulan şeyleri burada konuşmak kadar abesle iştigalden başka bir şey değildir. Aslında Başkan Battal İlgezdi’nin kullandığı o kelimenin altında çok manidar şeyler var. Ataşehir çok yönlü bir ilçe. Meyhanesi de, tiyatrosu da, sineması da, kütüphanesi de var. Ataşehir 24 saat yaşanılacak bir yer. Diğer ilçelerle de mukayese etmek istemiyoruz. Biz bir başka partinin yaptığı kongreyi getirip burada tartışmayacağız ve tartışmayız da” şeklinde cevap verdi.

Konuşmaların ardından gündemde bulunan maddelerin görüşmesine geçildi.

1’inci maddede bulunan Denetim Komisyonuna CHP Meclis üyeleri İnan Bektaş ve Uğurcan, Ak parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı seçildi. Yapılan gizli oylamada CHP adayları 21’oy Ak parti adayı 16 oy aldılar.

Gündemin 2-3 ve 4’üncü maddeleri teklif kararı olarak kabul edilmesine, 5-6-7-8-9-10 ve 11’inci maddelerinde ilgili komisyonlara gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 09.01.2020 Perşembe günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Yeni seçilen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetimi Meclis oturumunu izleyenler arasındaydı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.