Hoşgeldiniz  

2019 LGS Sonuçları MEB Tarafından Açıklandı

admin | 24 Haziran 2019 | Eğitim, Manşet, Türkiye A- A+

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. MEB tercihlere esas kontenjan tablolarını yayınlıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 1 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı.

1 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren adaylar, sınav sonuçlarını www.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KONTENJAN TABLOLARINI AÇIKLIYOR

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu ve tercihlere esas kontenjan tabloları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarın açıklanacak.

Sınav sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak okulların yer alacağı tablolarda, 2018’de okullara yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler verilerek, öğrencilerin tercihlerine rehberlik amacı taşınıyor.

MERKEZİ SINAV DEĞERLENDİRME RAPORU

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), 1 Haziran 2019’da yapılan LGS sınav sonuçları ile ilk kez 2019 Ortaöğretime Geçiş Sınavı’na giren öğrencilerin sınav performansları incelendi ve detaylı analizler yapıldığı “Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu”nu da yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Analiz ve Değerlendirme Raporları Serisinin yedincisinde, “2019 Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav” ele alındı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.