Hoşgeldiniz  

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğretmenlerle Başladı

admin | 02 Eylül 2019 | Eğitim, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı öğretmenler için mesleki çalışma ve seminer döneminin açılışını örnek yeni öğretmen odasından yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

2019-2020 eğitim-öğretim yılı öğretmenler için başlayan mesleki çalışmalar ve seminerlerle açılıyor. Bu yıl ilk defa mesleki çalışmalar bir hafta sürecek. 2 Eylül’de başlayan seminerler 6 Eylül’de sona erecek.

Oryantasyon kapsamında yeni eğitim öğretim döneminde ilkokul ve ortaokulların birinci sınıflarına başlayacak yaklaşık 3 milyon çocuğun uyum eğitimleri okul çalışanları ve velileri de kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor.

3 MİLYON İLKOKUL 1. SINIF VE ORTAOKUL 5. SINIF ÖĞRENCİSİNE UYUM PROGRAMI

Bakanlık verilerine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yaklaşık 3 milyon, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencisinin uyum programına katılıyor.

OKULA UYUM PROGRAMI NASIL UYGULANACAK?

İlkokul 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin okula adaptasyon süreçlerinde 2006 yılında başlatılan “Okula Uyum Programı”, bu yıl 5-6 Eylül’de 2 günlük program şeklinde uygulanacak.

OKULA UYUM PROGRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Önceki yıllarda “Uyum Programı”, okulların açılma tarihinden bir hafta önce başlatılıyordu. Program, 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak kasım ve nisan aylarındaki ara tatiller dolayısıyla bu yıl 5-6 Eylül’de başlatılıyor.

ÖĞRETMENLER ODASINA YENİ DÜZENLEMELER GETİRDİK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki çalışma döneminin açılış konuşmasını hazırladıkları örnek yeni öğretmen odasından yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanan konuşmasında, “Öğretmenlerimizin çalışma alanı olan öğretmenler odasıyla ilgili yeni düzenlemeler getirdik. Öğretmenlerimizin huzurlu, fonksiyonel bir ortamda olması gerekiyor. Bu modeli imkânlar çerçevesinde tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracağız. Bir masa, koltuk dışında bilgisayarıyla çalışacağı, tek kişilik masa oluşturacağı, imkânı çerçevesinde bir köşede çiçek, bir köşede kuş ya da evcil hayvanın yaşayabileceği köşeler olsun istiyoruz. Mikrodalga fırında yemeği ısıtacak, rahat edecekleri bir ortam hazırlayacağız.” Dedi.

SEMİNERLERDE EĞİTİM SEÇENEKLERİ SUNDUK

Seminerler ile ilgili açıklama yapan Bakan Ziya Selçuk, “Öğretmenlerimize ayrıca seminerler kapsamında eğitim seçenekleri sunduk. Drama, akıl ve zeka oyunları, okul yöneticiliği, masal anlatımı gibi seminerlere öğretmenlerimiz beklediğimizin de çok çok üzerindeydi ve inanılmaz mutlu olduk. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde, okullara gitmeyi, öğretmen odalarında öğretmenlerimizle buluşmayı çok önemsiyorum. Kendi adıma çok mutlu oluyorum. Öğretmenleri dinlemek pek çok ufuk açıyor. Öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda, drama, akıl ve zeka oyunları okul yöneticiliği, masal anlatımı gibi mesleki eğitim seminerlerini çeşitlendireceğiz. Halk oyunları, yapay zeka gibi mesleki eğitim imkanlarını artırarak devam ettireceğiz.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.