Hoşgeldiniz  

2017-2018 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI TÖRENLE BAŞLADI

admin | 18 Eylül 2017 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Üst Manşet A- A+

2017-2018 Eğitim – Öğretim yılında tüm Türkiye’de 18 milyon öğrenci ile birlikte Ata İlkokulu’nda düzenlenen ilçe töreni ile Ataşehirli öğrenciler de ders başı yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye genelinde 18 milyona yakın öğrenci 1 milyona yakın eğitimci kadrosu ile eğitim ordusu 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında okullarında ders başı yaptı. Ataşehir’de bu yıl 5750 civarında öğrenci ilk kez okullu oldu.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ilçe töreni kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımı ile Ata İlkokulu’nda yapıldı. Törene Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ile birlikte, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı ve ilçe yöneticileri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Ali Eroğlu, Ahmet Özgenç, Orhan Kuzu, Nazım Yurdagül ve Ahmet Etçi, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Baykal Erol, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden tüm şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşu sonrası açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitimi millet, memleket ve bayrak meselesi olarak gördüğüne işaret eden, Ata İlkokulu Müdürü Maksude Kılıçaslan, eğitimin aynı zamanda bağımsızlık meselesi olduğunun altını çizerek, 15 Temmuz’da pranga vurulmak istenen umutlara ve hedeflenen aydınlık yarınlara eğitimle ulaşılabileceğini vurguladı.

EMANET EDİLEN ÇOCUKLARIMIZIN SORUMLULUKLARI OMUZLARIMIZDA

2017 – 2018 eğitim öğretim yılının ve İlköğretim Haftasının hayırlı olması dileği ile öğretmen, veli ve öğrencilere mesajlarını da ileten Müdür Maksude Kılıçaslan, yarınları emanet edeceğimiz çocukları en iyi yetiştirmek için gayreti içinde olacaklarını, kendilerine emanet edilen çocukların sorumluluklarını omuzlarında hissettiklerini söyledi.

2 A sınıfı öğrencileri tarafından “Okulumuz” adlı şiir seslendirildi.

4 OKULUN İNŞAATI DEVAM EDİYOR, 4 OKUL İHALE AŞAMASINDA

Projeler hazırlayarak geçirdikleri tatil sonrası başladıkları yeni bir eğitim – öğretim yılının tüm eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyen, Ataşehir’de 4 okulun inşaatının devam ettiğini, 4 okulun da ihale aşamasında olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, eğitimde aksama olmamamsı için tüm gayretleri ile okullara desteklerini sürdürdüklerini, hayırseverler, bağışçılar ve ilçe belediyesinin de okullara çok ciddi destekleri olduğunu kaydetti.

TAM GÜN (TEKLİ EĞİTİM) ORANI %100’Ü BULACAK

Okula ilk kez başlayan öğrenci sayısının 5750, okul öncesi ve ana sınıfına kayıtların da 5300 olduğunu, 5000 öğretmene yeni müfredatın eğitiminin verildiğini kaydeden Ataşehir İlçe Millli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir’de 2019 yılında tam gün eğitim oranının %100’ü bulacağını söyleyerek Atatürk’ün “muasır medeniyetler seviyesine gelmek, hatta geçmek” hedefi için sürekli değişim ve yenilenmenin gereğine işaret etti.

EĞİTİM ORDUSUNA BAŞARI DİLERİM

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının herkes için hayırlı olması dileği ile konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, eğitim ordusunun neferleri öğretmenlere başarı dilediği konuşmasında, “Çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin. Dimağları keskin olsun. Eğitim ordusu içerisinde görev alan bütün yönetici arkadaşlarıma, eğitim hizmetlerimize destek veren yerel yöneticilerimize, kurum amirleri ve muhtarlarımıza, STK temsilcilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin şiir ve şarkılar seslendirdikleri törende halk oyunu gösterisi de yapıldı.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ile siyasi parti temsilcilerin sınıfları ziyareti ederek öğrencilere hediyeler verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.