Hoşgeldiniz  

‘1984 – Büyük Gözaltı’ MSKM’de Sahnelendi

admin | 11 Mart 2019 | Ataşehir, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

Birbirinden değerli oyunları ve oyuncuları ağırlamaya devam eden Ataşehir Belediyesi, 10. Tiyatro Festivali kapsamında “1984 / Büyük Gözaltı” ile tiyatroseverlerle buluştu.

Ataşehir Belediyesi 10. Tiyatro Festivali birbirinden değerli oyunları ve oyuncuları ağırlamaya devam ediyor. 23 Şubat’ta Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun” Aziz Nesin Vapuru” adlı oyunuyla başlayan festivalde Enver Aysever ve Grup Gündoğarken “Nereden Nereye”, Deppa Production “APEx Çıkış Yolu Yok”, Yasemin Yalçın Tiyatrosu “Vee Perde…” ve Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu “Marko Paşa Müzikali”  ile tiyatroseverlerle buluşmuştu.

Festival kapsamında son olarak Aysa Prodiksiyon Tiyatrosu oyuncuları       

“1984 / Büyük Gözaltı” ile tiyatroseverlerle buluştu.

Oyun sonrası Ataşehir Belediyesi genel sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından Rutkay Aziz ve Taner Barlas’a Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan özel bir kitap takdim edildi.

Oyun Hakkında

İngiliz yazar George Orwell’in kısa sürede kült mertebesine erişmiş eseri “1984” 1949 yılında yayınlandı. Distopya türünde bir roman olan 1984, ‘’Büyük Birader’’, ‘’Düşünce Polisi’’, ‘’101 Numaralı Oda’’, “2+2=5’’ gibi çeşitli terminolojileri ve kavramları günümüz lügatine dâhil etti. Bu distopik, Dünya Perdecileri aracılığıyla tiyatro sahnesinde tekrar hayat bulup seyircisiyle buluşuyor.

Yönetmen: Rutkay Aziz

Uyarlayanlar: Robert Owens, Wilton E. Hall, William A.Miles

Çeviri: Artun Özsemerciyan, Celal Üster

Kurgu: Taner Barlas

Dekor ve Kostüm Tasarım: Metin Deniz

Müzik: Cahit Berkay

Reji Asistanı: Andaç Sayın

Işık Tasarım: Mahmut Özdemir

Projeksiyon Oyuncuları: Ali Gül, Gülşah Kıray Barlas, Ezgi Erdilek, Aykut İşpir, Bekir Akbaş, Özgür Can Akbaş

Oynayanlar: Rutkay Aziz, Taner Barlas, Ekin Aksu, Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Aytaç Öztuna, Hüseyin Demir, Hüseyin Uçurtma

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.