Hoşgeldiniz  

19 Eylül Gaziler Günü Ataşehir’de Törenle Kutlandı

admin | 20 Eylül 2018 | Asker, Ataşehir, Eğitim, Gündem, Manşet, Özel Haber


admin

Warning: Use of undefined constant user_email - assumed 'user_email' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/haberina/public_html/wp-content/themes/HaberMatikV2/single-kose-yazilari.php on line 22
cemil_kirim@hotmail.com

19 Eylül Gaziler Günü Ataşehir Kaymakamlığı programıyla Zafer Karamehmetoğlu’nun ev sahipliğinde Kemal Berktan Ortaoklu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Recep Kenan/itvhabet.com

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun ev sahipliğinde Kemal Berktan Ortaoklu’nda gerçekleştirilen, Kore ve Kıbrıs gazileri ile 15 Temmuz gazilerinin onur konuğu olarak katıldığı 19 Eylül Gaziler Günü kutlama törenlerine Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutan Vekili Alb. Özgür Erdoğan ve Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı hakkı Altınkaynak, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Aytek Durak, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İçe Tarım Müdürü Muhammed Ercik, Nüfus işleri Müdürü Dursun Kırış, İlçe GHSM Seyfi Güneysu, İlçe Sağlık Müdürü Arife Midyat, İlçe Emniyet Müdür Vekili Yasemin Demirtaş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, İlçe Müftüsü Şakir Pinal, siyasi parti ve STK yöneticileri ve temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hatay’ın Kırıkhan İlçesi Kaymakamlığı’na Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı resmi programı olması nedeniyle yaptığı veda konuşması törene katılanları duygulandırdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında sinevizyon gösterimi ile başlayan Ataşehir Kaymakamlığı ev sahipliğinde Kemal Berktan Ortaoklu tarafından hazırlanan 19 Eylül Gaziler Günü kutlama törenine Müdür Göncer Demiryülek’in konuşması ile devam edildi.

ZULMETMEDİK; ADALET GÖTÜRDÜK, KATLETMEDİK; ABI HAYAT SUNDUK

Sakarya Meydan Muharebesi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatük’e “Gazi”lik unvanı verilmesi nedeniyle 19 Eylül Gaziler Günü kutlamasının gerçekleştirildiğini kaydeden Kemal Berktan Ortaoklu Müdürü Göncer Demiryülek,  tarihten bu güne bütün şehit ve gazileri şükran ve minnetle andığını ifade ederek başladığı konuşmasında gazilere; “Sizler rahat olun. Çünkü bizler, bu ülküyle asırlardır kıtalardan kıtalara nam saldık. Bizler, birileri gibi asla ve asla zulüm etmedik. Fetih şuuru ve gaza ruhuyla hareket ettik. Zulmetmedik; adalet götürdük, katletmedik; abı hayat sunduk. Geçmişten gelen bu anlayışla geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Cephede savaşan ordumuzun en büyük gücü muharip ordusudur. Bir eğitim ve öğretimci olarak sizlere söz veriyoruz gazilerimiz; Bu fedakarlığınızın farkındayız, sorumluluğumuzu biliyoruz. Bu anlayışla, iyi bir insan, iyi bir evlat yetiştirmenin sorumluluğu artıyor” ifadeleri ile hitap etti.

KAYMAKAM ZAFER KARAMEHMETOĞLU’DA “15 TEMMUZ GAZİSİ”

15 Temmuz’daki anı ve izlenimlerini anlatan Müdür Göncer Demiryülek, izinli olarak memleketine giderken geri dönerek Ataşehir’de darbe girişimcilerine karşı verilen mücadelede yer alan,  Ataşehir’deki mücadeleyi yönlendiren; kendi nazarında bir -15 Temmuz Gazisi- olduğunun altını çizdiği Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun görev süresinin tamamlanması nedeniyle Ataşehir’den ayrılışı ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktararak, eğitim camiasına verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

GÖREV SADAKATİMİZ ÖLÜNCEYE KADAR DEVAM EDECEK

Kurtuluş Savaşı, Kore, Terörle Mücadele ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlara ve hayatını kaybeden gaziler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet, hayatta olan gazilere ise uzun ömürler dileyerek konuşmasına başlayan Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen, şehit ve gazilerin; toprağı vatan, ulusları ulus yapan değer olduğunun altını çizerek; “Siz de şehitlerinizle birlikte, laik demoktraik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarısınız. Bizlerin, aziz vatanda görev sadakatimiz ölünceye kadar devam edecektir. Gazilerimize sahip çıkmak mazimize bağlılığın ifadesidir.” Diye konuştu.

VATAN SAVUNMASI DIŞINDA SAVAŞA KARŞI OLMAK GÖREVİMİZ

Recep İşen konuşmasını, “En büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; Yurtta sulh, Cihanda sulh.  Yolumuzu bu sözler aydınlatıyor. Yoksulluk, acı, gözyaşı ve ölüm demek olan savaşa; vatan savunması dışında karşı olmak bizim görevimiz. Anneler babalar ağlamasın” ifadeleri ile tamamladı.

19 EYLÜL’DE GAZİLERİMİZİ TÖRENLE ANMAK BİZİM İÇİN ONUR

Günün şeref konukları Gazileri saygı ve sevgi ile selamlayarak konuşmasına başlayan Ataşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İstiklal Savaşı mücadelemizin en önemli bölümü olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül’de gazilerimizden yaşayanlara şükran ve minnetle anmak, ahrete intikal edenleri de rahmetle anmak için Gaziler Günü’nün kutlandığını kaydederek; “Biz Ataşehir eğitim camiası olarak ben göreve başladığım günden bu yana Sayın Kaymakamımızın görevlendirmesi ile 19 Eylül’de yaşayan gazilerimizle törenler düzenledik. Bu bizim için onur. Okullarımızda gaziliği de şehitliği de işliyoruz” dedi.

GAZİLERİMİZİ, ŞEHİT AİLELERİMİZİ TEK TEK ZİYARET ETTİK

Karama gazilerin gününü kutlayarak sözlerine başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, gazileri ve şehit ailelerimizle gurur duyulduğunu, olara hizmet etmenin devletin borcu olduğunu vurgulayarak; “gaziler ve şehit ailelerimize borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Eksiğimiz varsa da, bizleri affetsinler. Gazilerimizi, şehit ailelerimizi tek tek ziyaret ettik. 5 yıllık görev süresinde en çok önem verdiklerimden bir tanesi bu ziyaretlerdi. 28 Eylül 2018 itibarı ile Ataşehir’deki görevimizden ayrılıyoruz. Bundan sonra Afrin kapısının olduğu yerde görev yapacağız. Allah ülkemizi yönetenlere, askerimize, polisimize, hepimize güç kuvvet versin. Ülkemiz zor zamanda, sıkıntılı bir dönemden geçiyor” dedi.

BU MİLLET AY YILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA TOPLANDI

15 Temmuz günü izne giderken yoldan döndüğünü vurgulayan Kaymakam Zafer Karamehetoğlu, “Gerede’de Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını dinledikten sonra görevimizin başına döndük. Müftü beyle görüştük Salalarımızı vermeye başladık. İlk sala veren ilçelerden birisiyiz. Sala mücadeleye davettir. Bu uğurda muhtarlarımız da canlarını verdi. Halkımız büyük gayret gösterdi. Köprüye, Kısıklı’ya, Genelkurmay’a gidemeyenler kendi bölgelerinde saf tuttular. Türkiye’mizin her yerinde silahsız olarak gönülleriyle, imanıyla, inancıyla; -biz buradayız- denildi. Bu millet birdir, beraberdir diyerek ay yıldızlı bayrağın altında toplandı” şeklinde konuşmasına devam etti.

ŞEHİT OLUR, BAYRAĞINI GÖNDERDE TUTAR

Zafer Karamehetoğlu konuşmasını, “Biz bu anlayışla Ataşehir’deki görev süremi tamamladık. Gelen arkadaşımızla birlikte 2 Ekim’de sizlerle buluşacağız. Yeni kaymakamımıza hoş geldin diyeceksiniz, ben de eyvallah diyeceğim. Şehit ailelerimiz gazilerimiz, STK temsilcileri ve muhtarlarımızın da katılacağı bir program olacak. Toplumda birlik, beraberlik takdimi yapıyoruz milletimize karşı.  Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna, bağımsızlığı uğruna Bedir’den beri vatan sevgisi Allah sevgisi ile yoğrulmuş nice insan bu değerler için şehit oldu. Niceleri gazi oldu. Soy ağacında geriye doğru gitsek buradaki herkesin ailesinde İstiklal Savaşı’nda Çanakkale’de şehit var, gazi var. Bizim milletimiz gazilere ve şühedasına sahip çıkan millet. Kendisi şehit olur, bayrağını gönderde tutar” ifadeleri ile sürdürdü.

MUHARİP GAZİLER’DEN KAYMAKAM ZAFER KARAMEHMETOĞLU’NA PLAKET

Ataşehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Recep İşen Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’na gaziler adına teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kore Gazisi Muhsin Yılmaz’a Kore devleti tarafından madalya ile birlikte verilen “Barış Büyükelçisi” beratı okundu.

Kore ve Kıbrıs gazileri ile 15 Temmuz gazilerinin onur konuğu olarak katıldığı 19 Eylül Gaziler Günü töreni, bir gazinin anılarının canlandırıldı.


Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun ev sahipliğinde Kemal Berktan Ortaoklu’nda gerçekleştirilen tören,Kemal Berktan Ortaoklu öğrencilerinin sahnelediği, savaşta sahra hastanesinde gaziye yapılan müdahalenin anlatıldığı oyunun sahnelenmesi  ile sona erdi.


 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.