Hoşgeldiniz  

100 BİN NÜFUSLU İÇERENKÖY’ÜN SORUNLARI BİTMEZ

admin | 09 Ağustos 2017 | Ataşehir, Manşet, Özel Haber A- A+

Derneklerin demokratik kitle örgütü olduğuna işaret eden Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, kabul ettiği dernek yöneticilerine; “İçerenköy’ün sorunları el birliğiyle çözülmeli” dedi.

Recep Kenanitvhaber.com

Dernekler, vakıflar, odalar ve siyasi partilerin demokratik kitle örgütleri olduğuna işaret eden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, makamında kabul ettiği İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yöneticilerine 100 bin nüfuslu İçerenköy’ün sorunlarının el birliğiyle çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İÇERENKÖY’ÜN SORUNU BİTMEZ, HERKES BİR ŞEYLER YAPACAK

Dernekler, vakıflar, odalar ve siyasi partilerin demokratik kitle örgütleri olduğunu kaydeden Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, bir kişinin anlatması ile tüzel kişiliğin anlatması arasında fark olduğunu kaydederek; “Dernekler, vakıflar ve odalar gibi çok sayıda kişinin temsil edildiği tüzel kişilikler devlet yönetiminde daha öncelikli ve daha fazla dikkate alınır. İstanbul ve Türkiye’nin en büyük mahallelerinden 100 bin nüfuslu İçerenköy’ün sorunları bitmez. Muhtarı da, Belediyesi de, cami hocası da, okulunun öğretmeni de, basın da dernekler de çalışacak. Herkes bir şeyler yapacak” dedi.

DERNEKLER SORUNU YERİNDE TESPİT EDİP HEMEN HAREKETE GEÇMELİ

Derneğin yapısı gereği sorunu yerinde tespit ederek hemen harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Karamehmetoğlu, sosyal yardımlaşma özelliği de olan derneğin yardımseverlerin çalışmalarına katkı vermesi gerektiğini kaydederek; “İçerenköy’de toplumun en üst katmanında olduğu gibi ekonomik olarak en alt katmanında olan insanlar da var. Çok büyük sıkıntılar içerisinde yaşayan insanlar var. Biz bununla ilgili çalışmalar yaptık. Gaziler ve şehit aileleri ile birlikte mahallelerimizdeki en zor durumda olan aileleri tespit ettik. Öyle aileler var ki devletin 750 lira olan bakım parası ile yaşıyorlar.

İÇERNEKÖY’ÜN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRİP ÇÖZÜMÜNE KATKI VERMEK

İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yerel bir dernek olduğunu, yaşadıkları İçerenköy’ün sorunların çözümüne katkı vermek için bir araya geldiklerini kaydeden Niyazi Yaman ve Metin Çimen’in aralarında olduğu dernek yöneticileri, 100 bine yakın nüfusuyla İstanbul ve Türkiye’nin en büyük mahalleleri arasında yer alan 41 ilden daha büyük nüfusa sahip olan bir mahallenin sorunlarını gündeme getirip çözümüne katkı vermek ve İçerenköylülüğü benimsetmek amacı ile dernekleştiklerini kaydettiler.

İÇERENKÖYLÜLER KURDU, İÇERENKÖY YARARINA ÇALIŞACAK

Yerinde faaliyet gösteren yerelde faaliyet gösteen İçerenköy’de yaşayanlar, İçerenköylüler tarafından; İçerenköy yararına çalışmak için kurulan dernek olduklarına dikkat çeken İçerenköy Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği yöneticileri, bütün siyasi görüşlerin temsil edildiği bir dernek olduklarını İçerenköy ve Ataşehir için yararlı işler yapmayı hedeflediklerini vurguladılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.