Hoşgeldiniz  

Zulme Uğrayanların Çocuklarından Filistinlilere Zulüm

admin | 16 Mayıs 2018 | Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı “Filistin Halkı Yalnız Değildir” sloganıyla yaptığı basın açıklamasında Filistin halkına karşı katliam yapan İsrail Devletini telin etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’ndeki ilçe merkezi önünde CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tarafından yapılan basın açıklamasında Hitler Almanya’sının zulmüne uğrayan halkın, bu gün Ortadoğu’da Filistin halkına yapıyor olmasının ibretlik bir olay olduğunu kaydederek; “Zulme ve haksızlığa uğrayanların çocuklarının aynı zulmü başka insanlara yapabildiklerini gördük. Hem de öz yurtlarında Filistinlilere yapıyorlar zulmü.” İfadelerine yer verdi.

Recep Kenan paylaştı: 15 Mayıs 2018 Salı

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’ndeki ilçe merkezi önünde basın açıklaması yaparak Filistin’de katliam yapan İsrail’i kınadı. CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri iler kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasına partililer ve vatandaşlardan da destek geldi.

HİTLER’İN ZULMÜNE UĞRAYANLARIN ÇOCUKLARINDAN FİLİSTİNLİLERE ZULÜM

Dünyanın Filistin halkına yapılan zulmün en acı örneklerinin yaşandığına şahit olduğunun altı çizerek basın açıklamasına başlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, insanlığın geçmişte çok karanlık günler yaşadığının altını çizerek şu açıklamaları yaptı:
“Bunlardan en içten burkanlarından biri 2. Dünya savaşında yaşananlar olmuştur. 45 milyon insanın katledildiği olaylarda Hitler Almanya’sının akıl almaz yöntemleri yaşanmıştır. Bu mezalimin benzeri 70 yıl sonra Filistin’de yaşanıyor. Bu tarihin en ibret verici olaylarından olsa gerek. Zulme ve haksızlığa uğrayanların çocuklarının aynı zulmü başka insanlara yapabildiklerini gördük. Hem de öz yurtlarında yapıyorlar zulmü Filistin halkına… Hem de ABD emperyalizmini de arkasına alarak. Terör devleti İsrail bu zulmü Ortadoğu’da yapmayı alışkanlık haline getirmiştir.”

UYGAR OLDUĞUNU İDDİA EDENLERİN SESSİZLİĞİ UTANÇ VERİCİDİR

“Bu Filistin halkının topraklarında insanca yaşama hakkına yapılan bir zulümdür. Buna kayıtsız kalmak görmemezlikten gelmek suça ortak olmak demektir. Uygar olduğunu iddia edenlerin sessizliği utanç vericidir. Daha dün 60 kişi şehit edildi kendi topraklarında. 2000 kişi kurşunlara hedef oldu. İnsanlık bu vahşete DUR demek zorunda.”

HER TÜRLÜ ZULMÜ VE YAPANLARI LANETLİYORUZ

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak nereden gelirse gelsin her türlü zulme, katliama, hak gaspına ve her türlü insanlık dışı oluşumlara karşıyız. Bunları yapanları lanetliyoruz. Filistin halkı ve Ortadoğu’nun mazlum insanların insanca yaşam haklarını sonuna kadar destekliyoruz. Filistin halkı ve mazlumlar bu zulüm altında ağır bedeller ödese de bir gün mutlaka zalimler karşısında galip gelecektir.”

“YASASIN FİLİSTİN HALKININ HAKLI MÜCADELESİ”

“CHP olarak bu acı olayda şehit olan Filistinli kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Binlerce yaralı Filistinli kardeşimize acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının topraklarında özgürce yaşam hakkını destekliyoruz ve diyoruz ki; “Yasasın Filistin halkının Haklı mücadelesi”, “Kahrolsun İsrail Devleti Kahrolsun Batı Emperyalizmi”, “Yaşasın Mazlum İnsanların Özgürce Yaşam Mücadelesi” Çekin bu pis ellerinizi Ortadoğu topraklarından.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.